Esnaftan Hüsamettin Elçi'ye tam destek

Kongrede konuşan Hüsamettin Elçi, hiç bir başkanın söylemeye cesaret edemeyeceği yüreklilikte konuştu. Elçi "%10 dan fazla memnun değiliz diyen çıkarsa ben bugün burada bırakacağım." dedi. Esnaf Elçisine coşkulu alkışlarıyla cevap verdi.

Esnaftan Hüsamettin Elçi'ye tam destek
Kaynarca Esnaf Kefalet ve Koopetatifi’nin kongresi Duduzar Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Kongreye rakipsiz olarak aday gösterilen Hüsamettin Elçi 5. kez alkışlarla Başkan seçildi.

Kongreye katılım oldukça yoğun oldu. Kongreye Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Pendik Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Yaman,
Tüm Sinop Dernekleri (Tüsidef) Genel Başkanı İsmail BÜYÜKKAYIKÇI, Oda başkanları, muhtarlar, STK'lar, Aygad Başkanı Aytekin Yaşar, Mahalli basın ve Esnaflar katıldı.

Kongrede Pendik Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil söz alarak şunları dile getirdi;

"Değerli Dostlarımız hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Tabii esnaflar, küçük sanayicimiz, üreticimiz Türkiye ekonomisinin her zaman lokomotifi oldular. Gerçekten şu an etrafa baktığımızda. Avrupa’da özellikle sıfır noktada %1,5 düğmeler görüyoruz. Avrupa Ülkelerinde Almanya olsun, Fransa olsun hatta İtalya, İspanya, Yunanistan’da çok daha sıkıntılı ekonomiler görüyoruz.

Kabil; Esnafımıza Desteği Esirgemediler,

Ama Türkiye’de şükürler olsun %3,5 gibi düğmeler telaffuz ediliyor. Tabii marifet birazda ittifaka tabii gerek esnaf kredi kooperatifleri olsun gerek halk bankamız olsun bu manada gerçekten esnafımıza üreticimize gerekli desteği veriyorlar ben kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Esnaflar derken benim şahsi gelişimimde esnafların ayrı bir yeri var. Çocukluğum rahmetli babamın yanında geçti bu mana da pek çok esnafımızla çocukluğumuzdan bugüne tanışma imkânı bulduk. Esnafların içinde yetiştik yoğrulduk esnaflık kültürünü ve eski ahi kültürünü günümüzde bunun çağdaş ismi Esnaf Sanatkârlar Odası.

Bu manada gerek kültürel hayatımıza ve ekonomimize sağlamış olduğunuz katkılardan dolayı siz değerli esnaflara, üreticilere teşekkür etmek istiyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ve Hüsamettin Bey başta olmak üzere nazik iltifatlarına ve davetine teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Yaman;

"Sevgili dostlar hepinize Sayın Pendik Belediyesi Başkanı Salih Kenan Şahin adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugünkü kongremize özellikle Başkanımız gelmek istemesine rağmen işleri dolayısı ile katılamadı. Esnaflarımız Ülkemizin temel direkleridir. Bütün dünyada çok büyük işletmeler olmasına rağmen cironun bir kısmını esnaflar ve kobiler yapar. Hem de istihdamın büyük bir kısmını yaparlar. Dolayısıyla bu temel taş olan esnaflarımızın mutlu, huzurlu ve bol kazançlı olması Ülkenin ne kadar iyiye gittiğini gösterir.

Esnaflarımız ne kadar mutlu ise Ülke o kadar mutludur, Ne kadar huzurlu ise Ülkede o kadar huzurludur. Bende bu düşünceler içerisinde esnaflarımızın bol kazançlı, güzel yıllar geçirmesini diliyorum. Bu Mali Kongre’mizinde hayırlara vesile olmasını diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Pendik Kaymakamı Osman Tunç;

"Sevgili Dostlar hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Çok sevdiğimiz sevgili dostumuz Hüsamettin Bey’in özel daveti olunca mutlaka gelip katılmak zorunda hissediyor insan kendini. Hakikaten güler yüzlü, şair gönüllü kişinin daveti çok güçlü bir davet oluyor.

Resmiyetin resmi kurumun ötesinde özel ince gönülden gönüle bir davet oluyor böyle olunca da çıkıp geliyoruz. Ben bu nazik davet için kendilerine teşekkür ediyorum.

Esnafımızın Yüzü Gülüyorsa Ülkenin Yüzü Gülüyordur,

Yapılan konuşmalara yürekten katılıyorum. Hakikaten esnafımızın yüzü gülüyorsa Ülkenin yüzü gülüyordur. Esnafın yüzü asıksa Ülkede hakikaten ele alınması gereken ciddi problemler vardır. O yüzden esnaflar hayatımızda çok değerlidir. Barometre gibi çok önemli bir gösterge esnafa baktıkça ülkeyi anlayabiliyorum. Esnaf hayatımızı güzelleştiren temelini ahilikten alan çok özel bir meslek grubu. Hakikaten hayatımızı yaşarken ben Kaymakamım insanların %90 veya %95 Kaymakamın yüzünü görmez.

Ama esnafla karşılaşmadığımız günümüz hiç yoktur. O yüzden esnaf toplumun her şeyidir. Sadece ekonomik durumunu temsil etmez ahlaki değerlerini de temsil eder. Bunun etik anlayışını da esnafın en güzel davranışlarında görürüz. Temelinde az önce belirttiğim gibi ahilik vardır. Ahilik’te biliyorsunuz bir insanı para karşılığı kazanma makinası olarak görmenin ötesinde insanı tüm manevi güzellikleriyle çok üstün bir değer olarak gören bizim bu topraklarımıza, dinimize ve manevi değerlerimize has değerleri bir arada barındıran çok özel bir teşkilat.

Bunların günümüzdeki versiyonuda sizlersiniz. Allah hep yüzünüzü güldürsün bu duanın Allah Ülkemizin yüzünü güldürsün manasında olduğunu bilerek söylüyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, Kongremizinde hayırlı uğurlu olmasını diliyor sevgiler saygılar sunuyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 
Kongreye rakipsiz olarak aday gösterilen Hüsamettin Elçi mikrofona geçerek şunları dile getirdi;


Sayın Kaymakamım, Sayın Divan, Belediye Başkan Yardımcım, Emniyet Müdürüm, Benim İstanbul’da ki Esnaf ve Sanatkârın mücadelesinin önderi olan Oda ve Kooperatif Başkanlarım, Şehrimin Emini olan Muhtarlarım, Basınım Şehrimin gözü, kulağı her şeyi olan sevgili Pendik, Kartal, Maltepe ve tuzlanın Basın Mensupları, Sivil Toplumunun Değerli Önderleri ve Kaderimizi paylaştığımız, bir sofrayı paylaştığımız sevinci, üzüntüyü, kederi, neşeyi paylaştığımız Şehrimin, Ülkemin, Memleketimin temel direği Esnaf ve Sanatkâr kardeşlerim.

Bu Soğuk Havaya Rağmen Bizleri Yalnız Bırakmadınız,

Her birinizi ayrı ayrı saygı ile selamlıyorum. Bugünüme bu soğuk günde Sayın Kaymakamım o kadar güzel ifade ettiler ki bu güzel günde işlerini güçlerini bırakıp buraya gelmek ancak gönül ister geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Belki yoruldunuz belki sıkıntı çektiniz gelirken amma Allah’ım her birinizden razı olsun. Bizim gönüllerimizi yaptınız bir kulun gönlünü yapmak “Şair şöyle dile getirmiş, Kırma garip kalbimi, yapacak ustası yok.” Öyle diyor hakikaten bir gönülü kırmak ne kadar zor ise yapmak ta o kadar zordur. Bugün gönlümüzü yaptınız Allah’ım her birinizden razı olsun hoş geldiniz sefa geldiniz.

Öncelikle Kooperatifimizin kongresinin hayırlara vesile olmasını niyaz ederken. Seçilenlere hep örnek olmasını istediğim bir davranışım vardır, bunu her sene yenilerim Allah için ne olur göz gözeyiz ne olur yüz yüzeyiz bir yıl boyu kooperatifimizi ticari geleceğinizin bir kısmını bize endekslediniz, bize emanet ettiniz.

Benim Hesaplarım; beynimde, Dilimde ve Yüreğimde,

Bizim için bugün hesap günüdür, benim hesaplarım beynimde, dilimde, yüreğimde ama asıl olan sizin bakış açınız ve de ben ve yönetimim bu ibrayı belki Divan Başkanının hesapları üzerine Mehmet kardeşim Divan’dan alacak ibra ettiniz mi diye soracak.

Ben bilirim siz hep nezaketen o büyük ahlak o milletimden gelen ahlak ölçüsünden kötü de yapsak evet diyeceksiniz affedeceksiniz. Ama ben başka bir şey istiyorum ben sizin 1 yıldır emanetinizi taşıdım. Şimdi burada Allah için sorarım eğer benden bir yıllık hizmetimde sadece ben demiyorum benim ekibimden bir yıllık süre içerisinde eğer %15 ten hatta %10 dan fazla memnun değiliz diyen çıkarsa ben bugün burada bırakacağım.

Allah için soruyorum sizlere benden memnun musunuz? Devam edeyim mi işte bunu hangi gönül farklı düşüne bilir. Hangi gönül bu emanete ayrı bir şey düşüne bilir.

Ben Allah’ın izniyle her şeyden öte kooperatifin var olmasının bir sebebi vardır. Bende bu kooperatifin başında sizlerin menfaati korumak için varım. Kooperatifi büyütmek yükseltmek bir şey değil trilyonlar hiç önemli değil, asıl önemli olan oraya paraları yığmak değil, asıl önemli olan sizin çıkarlarınızı korumaktır. Bu duygusal konuşmaya niçin girdim ben sizin yıllardır Başkanlığınızı yaparım.

Malın Var İse Dürüstsün

İlk defa bir ortağımın evinin satılması mecburiyetinde kaldık, ama Allah şahidimdir kendisi Başkan ola idi benim yaptığımı göze alıp yapamazdı. O kadar korktum batmasın diye tekrar kredi verdim ama en sonunda kendisiyle de konuştum. Arkadaşımız eğer Hüsamettin Elçi’yi dürüst bilirseniz bilin ki varın dürüstüdür. Yok, olsaydı belki bende yapamazdım o dürüstlüğü elinde varsa dürüstsün arkadaşımız düzgün bir arkadaştı ama nasip kader maalesef iflas etti ve benden sonra sadece ben olsam sattırmazdım. Allah’ın izniyle her şeyi alır ama 17 yere daha maalesef borçlanmıştı büyük bir borçtu, benden sonra ki banka satılmasını istedi hukuken de sattırdı. Öyle olması lazımdı ama yine de elimden geleni yaptım bunun ifadesiydi beni böyle duygusal konuşmaya iten. 

Bugün Karne Günümdür,

Bunun ötesinde bugün benim karne günümdür, bugün benim hesap günümdür. Allah İnşaallah öteki tarafta da Allah hesabımı böyle kolay böyle alnı ak vermeyi nasip eylesin. Çünkü Sayın Başkanlarım ben bugün hesap getirdim. Hesabımda şunlar var Allah’ın izniyle emaneti sonuna kadar korumuşum. Evet, çok fazla kar getirmedim benim amacım çok fazla kar değil ama 300 üzerinde ortağıma 36 trilyon gibi bir rakam. Pendik’te Devletimin Esnafıma sağladığı bu faydayı benim bölgemde benim insanıma kazandırdım.

Onlara bu hizmeti yaptım diğer özel bankalara götürüp % 25 vereceğime % 4 ile ben verdim. Bu nedir bu aynı zaman da benim Esnafımın batmaması için bir omuzdur. Sayın Kaymakamım esnaftan bir şikâyetimiz var. “Öyle diyor ya Edeb Ali Milleti yaşat ki, Devlet yaşasın.” Asıl Ülkemin bu günkü sıkıntısında benim Esnafımın zayıf olmasının çok büyük sebebi vardır.

Bir İnsanda Kanaat Var İse,

Benim Esnaf topluluğum bu memleketin harcıdır, taşıdır en güzel tarafıdır. Çünkü bir insan da kanaat varsa bakın hepsini geçiyorum. Bir insan da kanaat varsa ömür kötü noktaların % 90 yoktur. Kanaatin olduğu nokta da kanaat sizliktir, kanaatkar sızlıktır insanı kötü yola ileten.

Diyor ki düşünür “Zenginlik nedir biliyor musunuz? Zenginlik ne kadar az şeye ihtiyaç duymaktır, ne kadar az şeye ihtiyaç duyarsan o kadar zenginsin.” Para mal mülk değildir bunun ölçüsü ben evet bakkal Ahmet kardeşim akşama kadar mangalın başında ki, ateşte elini ovuşturur. Akşam olduğunda bir ekmeği koltuğuna koyup ta evine gittiği zaman Yarabbi sana şükürler olsun der.

İşte kanaat budur öbür adam gibi bir başkaları gibi daha fazlası daha fazlası daha fazlasını yapma uğraşında olmaz onun için bir şey daha beni çok etkiledi. Sayın Kaymakamımın konuşması o gönül akışı hakikaten o gönül akışını alıyorum ama bir şey sizi yanıltmasın istiyorum Sayın Kaymakamım Esnafımızın gülümsemesi sakın yanıltmasın. Çünkü bu esnaf bir temsilcisi de benim bende de onu görürsünüz. İçimiz kan ağlasa da, yüreğimizden kan gitse de yüzümüzdeki tebessümü bir Allah’ın Resul’ünün sünneti olarak bilir ve yüzümüze takarız. O sakın sizi aldatmasın.

Arkadaşlar çok büyük kar etmedim rakamlar sizi yanıltmasın ama Kooperatif Başkanlarım bilhassa İstanbul Birliğimizin Başkan Vekilleri ve Yönetimi de burada diğer kooperatif arkadaşlarım ve oda başkanlarımda burada.

25 Kuruş Zarara Uğratmadım,

Gerçekten hizmet ettim ben bunu baz alıyorum kooperatifi 25 kuruş zarara uğratmadım. 25 kuruşunu kendi malımdan daha üstün daha gördüm benim 1 liramdan daha değerli gördüm çünkü emanetti. Emanetin değeri ölçülmez ona göre hareket ettim.

Bana inanın, benim ekibime, denetleme kuruluma ve yönetim kuruluma inanın biz birbirimizi oto kontrol sisteminde kontrol etmeye devam ediyoruz. Yalnız son bir şey söyleyerek huzurunuzdan ayrılmak istiyorum. Sayın Divan Başkanım Sayın Mehmet Bey Allah razı olsun bu uğurda çok büyük hizmeti olmuştur. Çok büyük emeği geçmiş ve hala da devam etmektedir onun huzurunda dile getiriyorum. Hakkınızı helal edin bazen yönetmelik bize diyor ki “ayı da beyi de bir tutacaksın” yani Ahmet’i 15 günde icraya gönderirsen Mehmet’i de 15 günde göndereceksin.
Bu evet yanlış yöntemdir Adalet denen bir şey vardır birisi alıp taşımak için öteki de onun ezikliğini duyuyor onun ıstırabını duyuyor onun önlemesi onun kaidesinde onu idare ediyorum. Bunu benim genel kurulumun bilmesini istiyorum çünkü ben ticaret sicil ’den kardeşimde buradalar onun da huzurunda söylüyorum. Ben sizden çünkü benim en yetkili kurumum sizsiniz. Sizden bu bazda yetkiyi talep ettim onu vermenizi ve Mehmet Başkanımın da şahit olmasını istiyorum. Bu nokta da bana güvenir yaptığımız uygulama da ön verir misiniz?

Her Birinize Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum,

Allah’ım razı olsun her birinize teşekkür ediyorum. Bürokratlarıma, Başkan Vekilim, Emniyet Müdürüm, Kaymakamım, Gazeteciler Derneği Başkanım, Şoförler Odama, Pendik Esnaf Odama, Pazarcılar Odama, Kooperatif Başkanlarıma, Divan’a, Ticaret Sicil ’in Temsilcisine teşekkür ederim. Müsaade ederseniz benim ve sizin irtibatımıza sağlayan Personelime size 1 yıl hizmet eden Müdürlerimden en yeni kardeşime kadar teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bize güvenini her zaman tazeleyen denetim kuruluma teşekkür ediyorum. Yönetim Kuruluma her birine verdikleri emekten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Basınımın gösterdiği ilgiye ayrı bir gönül bırakmak istiyorum her birinize müteşekkilim teşekkür ederim katıldıkları için.Sayın divan bu esnafıma ortaklarıma tek bir şey söylemek istiyorum. Sizi seviyorum Allah Hayırlı Etsin." diyerek sözlerini sonlandırdı.  
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 23:46

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17