Talat YAVUZ'dan ''Değerli Müdürüm'' mektubu

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ çok çarpıcı bir mektup yazdı.

Talat YAVUZ'dan ''Değerli Müdürüm'' mektubu
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ'dan Yeni Müdüre mektup;


Değerli Müdürüm;
Sen büyük davaların büyük adamısın. Şu anki görevin, daha önce atanan müdürlerin görevinden çok daha ağırdır. Birileri seni küçümseyebilir, korkularından kaynaklanan vehimleri ile seni tehdit edebilir, sen onlara aldırma, işine bak sen.

Değerli müdürüm; 
Senin ülken büyük bir değişim geçiriyor. Kapalı sistemden beslenen asalakların gariban milletinin yakasından düşerken çıkardıkları kavgada, yanlış yerde saf tutan piyonları; geçen yıl, şimdi müdürü olduğun okulu karıştırdı. Bir şekilde edindikleri makamlarını kötüye kullanarak ve kendilerini dokunulmaz zannederek, emanet ettiğimiz yavrularımızı sokağa saldılar. Ülkemizin huzurunun kaçmasından mutluluk duydular. Bunu anlayamayan bazıları da bu oyunun parçası oldular.


Sevgili Müdürüm;
Biz, ülkemizdeki beyinsizlerle uğraşırken bir de karşımıza kökü dışarıda olanlar çıktı. Bunlar daha sinsi ve daha derinden geliyorlardı. Bütün bu yaşananlardan sonra, ülkende her şey değişti. Bir varlık yokluk mücadelesi başladı. Millet gerçeği gördü ve doğrunun yanında durdu. Sen böyle bir süreçte görev aldın. Şimdi, bu milletin senden beklentisi büyük. Unutma, sen bir dava ve misyon adamısın artık.


Ülkesi ve vatanı için güzel düşler kuran herkesi kucaklayarak yol alacaksın. Milletimizin değerlerine sahip çıkacaksın. Çalışkan ve adil olacaksın. Korkulardan beslenenler bile senin adaletine sığınacak ve sana güvenecek. Dürüstlüğünden ödün vermeyeceksin. Kendi milletinin değerlerine inanmış, özgün düşünen ve özgüveni gelişmiş nesiller yetişmesi için gece gündüz çalışacaksın. Makamdan güç almayacak, koltuğa yapışmayacaksın. Koltuğu emanet bilecek ve hakkını vereceksin.


Sevgili Müdürüm;
Bugün zamanı okuyamayanlar, küçük hesaplar peşinde olabilir. Seni de öyle zannedebilir. Kendilerinin geçmişte yaptıklarını, senin de yapacağını zannederek korkuya kapılabilir. Küçük sendikal kaygılarla seni değersizleştirmeye çalışabilir. Göreve geliş şeklini sorgulayabilir. Sen onlara; “Bu iş daha önce nasıl yapılıyordu?” diye bile sorma. Çünkü dürüst davranmayacaktır, bunu onlardan bekleme. Varlık sebebini kaybetmiş insan psikolojisi de ve geç git.


Saygılarımla…

Talat YAVUZ
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı   

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 21:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
deli balta
deli balta - 9 yıl Önce

sadece yazıklar olsun. derim.

SIRADAKİ HABER

banner17