Talat YAVUZ ''mektup birilerini rahatsız etmiş!''

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ, "Ülkemiz, korkular üzerine kurulmuş sistemden kurtuluyor."

Talat YAVUZ ''mektup birilerini rahatsız etmiş!''
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ, "Yeni atanan okul müdürlerine hitaben yazdığım mektup birilerini rahatsız etmiş. Kendi görüşlerini yazacak cesareti olmayan bir vatandaş, benim bazı cümlelerimi alarak içindeki kinini kusmuş. Boyundan büyük işlere kalkışan bu zavallı, fikir olarak yetersiz kalınca da savcıları göreve çağırmış. Benim üslubumu eleştirirken, cevap yazdığım ilk mektuptaki; müdürleri küçük düşüren, aşağılayan ve tehdit eden ifadelerden hiç rahatsızlık duymamış. Benim mektubumla tüyleri diken diken olan midesi geniş bu arkadaş, galiba “Sevgili müdürcüğüm…” ifadesinden çok haz duymuş. Daha önce yaptığı gibi salya sümük bana saldırma kolaylığını tercih etmiş. 

Kim olduğunu bilmediğim bu arkadaşın yazısından, maklubenin bileşenlerini en ince ayrıntısına kadar bildiği anlaşılıyor. Savcılardan da medet umduğuna göre işimiz kolay olacak. Yıllarca başınızı kuma gömerek arkamıza saklandınız, şimdi çıkmış, “ayrımcı, bölücü, kinci ve kamplaştırıcı” diye bize saldırıyorsunuz. Siz önce kimin kapısında durup kime saldıracağınıza bir karar verin de bilelim.


Şimdi biraz daha açık yazayım da belki anlayabilir. Ülkemiz, korkular üzerine kurulmuş sistemden kurtuluyor. Devletten uzak tutulmak için üzerinde her türlü oyun oynanmış Anadolu çocukları, bütün engelleri aşarak ülkesinin geleceğine sahip çıkıyor. Birilerinin bir zamanlar bir şekilde elde ettikleri avantajlarını değil kaybetmek, şartların rakipleri ile eşitlenmesine bile tahammülleri yok. Çıkardığınız kavgada, yüreğiniz yetmediğinde bazı hamaset nutuklarıyla bizi yanınıza çekemeyeceksiniz.

Okullara yönetici atamada benim daha önce neler yazdığımı, nerede durduğumu herkes bilir. Son bir yıl içinde yapılanlar doğrudur, yanlıştır, buna kim sebep olmuştur, bundan sonra neler olacak, bunlar tartışmaya devam edeceğiz. Benim isyanım sergilenen ikiyüzlülüğedir.  Atanan yeni müdürleri değersizleştirenlere ve bu koroya ayak uyduranlara soruyorum: Daha önce atamalar nasıl yapılıyordu? O zaman nerelerdeydiniz? Bugün atanan müdürler uzaydan mı geldi? Daha önce çok objektif atamalar yapılıyorduysa, 1999 yılında girdiği sınavda Türkiye derecesi yapan arkadaşım Yozgatlı Uğurlu hoca, o dönem neden başvuru bile yapamadı? 2002 den 2013’e kadar herkese eşit davranmaya çalışan bir bakanlığı bu noktaya kim getirdi? Geçen yıl okullarda hiçbir olay yaşanmadı, bazı müdürlerin bunda hiç katkısı yok diyenler, siz uzayda mı yaşıyorsunuz? İşinize gelince her şey çok güzel değil mi?


Biz işimizi yapıyoruz beyler. Bu ülkenin bütün okullarını yönetecek kadromuz vardır. Daha önce hiç idarecimiz yokken de biz sendikacılık yapıyorduk. Boşuna höykürmeyin, zamanı geldiğinde arkadaşlarımız o koltukları onurlarıyla devredeceklerdir. Yeter ki siz fikrinizi iktidar yapacak kadar çalışın ve artık bilin ki her daim sizin sazınızın çaldığı dönemler çok gerilerde kaldı.  


 
Kime batarsa batsın ben yeni müdürlere; “Ülkesi ve vatanı için güzel düşler kuran herkesi kucaklayarak yol alacaksın. Milletimizin değerlerine sahip çıkacaksın. Çalışkan ve adil olacaksın. Korkulardan beslenenler bile senin adaletine sığınacak ve sana güvenecek. Dürüstlüğünden ödün vermeyeceksin. Kendi milletinin değerlerine inanmış, özgün düşünen ve özgüveni gelişmiş nesiller yetişmesi için gece gündüz çalışacaksın. Makamdan güç almayacak, koltuğa yapışmayacaksın. Koltuğu emanet bilecek ve hakkını vereceksin.” demeye devam edeceğim."

Talat YAVUZ
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 09:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17