Pendik Esenler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nden “Dünya Arapça Günü” dolayısıyla Muhteşem Kutlama!

18 Aralık “Dünya Arapça Günü” Pendik Esenler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi  tarafından kutlandı. 

Pendik Esenler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nden “Dünya Arapça Günü” dolayısıyla Muhteşem Kutlama!
banner46

Pendik Esenler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nden “Dünya Arapça Günü” dolayısıyla Muhteşem Kutlama!


UNESCO Yürütme Kurulunda, her yıl 18 Aralık gününün, Dünya Arap Dili Günü olarak kutlanması için karar alınmıştır. Bu fikir, Fas ve Suudi Arabistan tarafından önerilmiştir.


Arapça, UNESCO üyesi 22 devletin dilidir ve teşkilatın resmi dillerinden biridir. Arapça, çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaşayan 422 milyon kişi tarafından konuşulan bir dildir. Ve birleşmiş Milletlerin 6 resmi dilinden birisidir.


Pendik Esenler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi” Arapça Kulübü”nün düzenlediği  “18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ ve “ ARAPÇA ATÖLYESİ”   Muhteşem açılışla bütün öğrenci, öğretmen ve velilerimizin ilgisini çekti. Açılışını Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Pendik İlçesinde görev yapan birçok İmam Hatip Lisesinin müdürleri,  Okul Aile Birliği Başkanı, Okul Müdürü Sayın Muhammed Kerem ÖNCEL ve misafirlerin yaptığı sergi; Kur’an-ı Kerim, şiir ve çocuk şarkılarıyla bir şölen havasında devam etti. Bir hafta boyunca devam eden etkinlikler de her gün farklı bir etkinlik yaparak öğrencilere Kur’an-ı Kerim’in dili olan Arapça sevgisinin aşılanması hedeflendi.


Programlar içerisinde başta Arapça kitap fuarı, Arap yöresel yemekleri, Arapça şarkı ve şiir dinletileri, Arapça skeç ve mini tiyatrolar, şarkılar, Arap ve Türk hocaların misafir edildiği seminerler, TRT Arapça ziyareti, Arapça filmler, eğlenceli yarışmalar, okulumuzdaki öğretmen, veliler ve Pendik İlçesindeki tüm İmam Hatip Lisesi müdürlerine Arap mutfağından farklı lezzetlerin tattırıldığı yemek organizasyonu ile haftanın sonunda yapılan muhteşem ve tamamı Arapça olan bir salon programıyla sona erdi.



 
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 01:32

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17