Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Kitap Okuma Yarışması

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Yarışması Düzenliyor.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Kitap Okuma Yarışması
banner46

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kitap okuma yarışması düzenliyor.

 Yarışmaya Kartal’da yer alan resmi/özel tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri müracaat edebilecektir. Başvurular 21-25 Kasım 2017 tarihlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesi www.kartal.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır. 02 Mayıs 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan yarışmanın yapılacağı sınav merkezleri; İlkokullar için Hasanpaşa İlkokulu ve Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu, ortaokullar için Şehit Şükrü Bayrakcı İlkokulu ve Şehit Timur Aktemur Ortaokulu, liseler için Eyyup Genç İlkokulu olacaktır.

Sonuçlar 15 Mayıs 2018 Pazartesi günü //kartal.meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Ödüller, 24 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Başarı Ödülleri Sahipleriyle Buluşuyor” programında öğrencilere verilecek.

Ödül dağılımı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için aşağıdaki tabloda sunulmuştur.

DERECE / ÖDÜL 

1. Tam Altın

2. Yarım Altın

3. Çeyrek Altın 

4. 150 TL’lik Kitapevi Hediye Çeki 

5. 100 TL’lik Kitapevi Hediye Çeki 

İlk 20 Çanakkale Gezisi

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA bu konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek; büyük beyinli, koca yürekli, üstün karakterli fertler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla Kitap Okuma Yarışmasının bu yıl ikincisini düzenliyoruz.

Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz yarışma büyük ilgi gördü ve bin altı yüz civarında öğrencimiz yarışmaya katıldı. Bu yıl ilkokulları da dâhil ederek yarışmanın kapsamını genişlettik. Ayrıca ortaokullarda 5. ve 6. sınıfları ayrı kategoride; 7. ve 8. sınıfları ayrı kategoride değerlendireceğiz. İlçemiz sınırlarında eğitim gören bütün öğrencilerimizin müracaat edebileceği yarışmada toplamda dört faklı kategoride 26 kitap okutacağız. Her yıl yarışmaya dâhil olan bir öğrencimiz bu vesileyle ilkokuldan başlayıp liseden mezun oluncaya kadar toplamda 61 kitap okumuş olacaktır.

Şimdiden bu yarışmaya katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 00:16

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17