Çekmeköy'lüler hamsi, horon, fıkra ve Karadeniz müziğine doydu.

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Hamsi ve Horon Festivali’nde Karadeniz rüzgarları esti.

Çekmeköy'lüler hamsi, horon, fıkra ve Karadeniz müziğine doydu.
banner46

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Hamsi ve Horon Festivali’nde İstanbullular; hamsi, horon, fıkra ve Karadeniz müziğine doydu.

Bir yanda kızgın yağ kazanlarında, bir yanda mangallarda 10 ton hamsi pişirilerek, festivale gelenlere ikram edildi.   Öğle saatlerinde pişmeye başlayan hamsilerin dağıtımı, gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Hamsiler öldüğünü anlasın diye yenen helva da ekmek arası balığın yanında sunulanlar arasındaydı. Balığını yiyenler horon halkasına katılınca alanda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı festivale; AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve binlerce vatandaş katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ İstedik ki Taşdelen Meydanı’nda tüm vatandaşlarımızla hem horon edelim hem de güzel bir gün yaşayalım. Burası 15 Temmuz Meydanı diye de geçer. Bu meydanda nöbet bekleyen insanlarımızla böyle güzel bir eğlencede beraber olalım istedik. Binlerce insan katıldı, her birine çok teşekkür ediyorum. İnşallah herkes doyasıya eğlenmiş ve hafta sonunu en güzel şekilde değerlendirmiştir. Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, ”dedi.

AK Parti İl Başkanı Dr.Selim Temurci kültürümüzün bizi biz yapan, birlik ve beraberliğimizin timsali olduğunu belirterek 7 bölge ve 81 vilayetle her yer yöremizin bütün güzellikleri ülkemizin desenini oluşturduğunu ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci Konuşmasına şöyle devam etti. “Bugün Taşdelen’de Çekmeköylü hemşehrilerimizi bir arada görmekten ve birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tulumu horonu ve kemençesiyle Karadeniz’in Taşdelen Meydanı’na taşındığını görüyoruz. Bizler bu meydanlarda millet olarak el ele gönül gönüle bir araya geldikçe 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacak. Hiç kimse bir daha ezanlarımızı susturmaya ve bayrağımızı indirmeye cesaret edemeyecek. 2019’a doğru giderken ülkemiz üzerinde oynanmak istenen kirli planların farkındayız. Gezi, 17-25 Aralık ve MİT tırları operasyonlarıyla yapamadıklarını, 15 Temmuz’da yapmak istediler. FETÖ, 15 Temmuz’da seçilmiş meşru hükümeti darbeyle devirmek istedi. Hamdolsun milletimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde sokağa indi ve darbeci alçaklara gereken cevabı verdi. Recep Tayyip Erdoğan sadece Karadeniz’in değil bütün bir Türkiye’nin ve ümmetin lideri olmuştur. Herkesin gönlünde bir yer edinmiştir. Durmayacağız, yılmayacağız, ilk günkü aşkla ülkemize hizmete devam edeceğiz. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023 ve 2035’e daha güçlü ve daha kararlı yürüyecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 23:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17