Kartal Kültür Kardeşliği Platformu'ndan mesaj, Biz Hep birlikte TÜRKİYE’yiz

Kartallılar, Kartal Kültür Kardeşliği Platformu İl Dernekleri Birliği'nin kahvaltısında bir araya geldiler.

Kartal Kültür Kardeşliği Platformu'ndan mesaj, Biz Hep birlikte TÜRKİYE’yiz

Kartal Kültür Kardeşliği Platformu İl Dernekleri Birliği Genel Başkanı Ömer İçmeli’nin Kartal EMEX Otelde vermiş olduğu tanışma kahvaltısında bölge protokolü bir araya geldi. Kartal Kaymakamı  Cemil Aksak, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay,  Kartal Bölge Mahkemesi Başkanı Hakim Ahmet Çetin, Kartal  Kültür Kardeşliği Platformu İl Dernekleri Birliği Kurucu Genel Başkanı Ömer İÇMELİ ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Ebubekir Taşyürek ve Mimar Hüseyin Karakaya, Erzurum Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri ve  Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak’tan sorumlu As Başkan Ünsal Kıraç, Kartal AK Parti İlçe Başkanı Mehdi Akman, Kartal AK Parti bir önceki dönem ilçe Başkanı Av. Timurhan Yıldız, Kartal Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediyesi CHP ve AK Parti Meclis üyeleri, Kartal Balkanlılar  Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgen,Kartal Bilecikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Tepe, Kartal Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Özkul, Simge siyasetçi ve İş adamı Hüsamettin Elçi, Kartal Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salim Çoşar ve TÜM Mahalle Muhtarları, STM temsilcileri, Spor kulüpleri temsilcileri ve yerel Basın mensupları katıldı.

2017 YILINDA KURULDU

Kartal Kültür Kardeşliği Platformu İl Dernekleri Birliği  Kurucu Genel Başkanı Ömer İçmeli, yapmış olduğu “HOŞ GELDİNİZ” konuşmasında çok önemli ve dikkat çekici ifadeler kullandı. “Hep birlikte TÜRKİYE’yiz”  diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Genel Başkan Ömer İçmeli, şöyle devam etti: “ Saygı değer konuklar, bu tatil gününde kıymetli zamanınızı ayırarak soframızı paylaştığınız için teşekkürlerimi arz ederek konuşmamı devam ettirmek istiyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Platformumuz tüm siyasi görüşlere eşit mesafededir ve tamamen siyaset üstüdür. Her şeyden önce bunun altını kalın bir çizgi ile çizmek istiyorum. Saygıdeğer hazirun bizler Kültür Kardeşliği Platformu olarak hızla yozlaşan kültürümüzün, kıraç topraklar gibi erozyona uğramış yok olmaya başlayan insani ilişkilerimizin, her geçen gün daha da dejenere olan ve çeşitli bağımlıklara hapsolan gençliğimizin ve gün geçtikçe artarak devam eden toplumsal ayrışmamızın önüne kısmen de olsa geçebilmek için, Neresinden bakarak bakalım, her kesimin ve herkesin lezzet aldığı güzelliklerle dolu gelenek  ve göreneklerimizi yaşatmak için, Yok olmaya başlayan komşulukları ve mahalle kültürünü yaşatmak, birbirimizi ötekileştiren etkenlerle mücadele etmek için, bizi biz yapan insani değerlerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak, geçmişten geleceğe kıymetlerimizi taşımak için, buradayız” yorumunu yaptı.

KÜLTÜR KARDEŞLİĞİ PLATFORMUNU KURDUK

İçmeli konuşmasını şöyle sürdürdü:” Şöyle ki; evde pişen bulgur pilavından bir tabak komşuya göndermeden yemek yemeyen komşuluktan, aynı binada oturanların birbirinin cenazesinden haberi olmayan komşulara dönüştük.

Oysa farklı dinlerden olduğu halde birbirine saygı duyan, kendisinden emin olduğumuz komşuluklardan, onlar nereli, oralı mı, buralı mı, o görüşten mi bu görüştün mü ya da hangi mezhepten, hangi ırktan sorgularıyla yabancılaştırılma ve ötekileştirme peşine düşmekten kendimizi de yalnızlığa mahkûm ettiğimizin farkına bile varamadık. Bir birimizden selam vermekten kaçan, hal hatır sormaya erinen ve hatta bayramlaşma yerine tatili tercih eden bireylere döndük. Atamıza, anamıza ve büyüğümüze saygıyı, küçüklerimize de sevgiyi paketledik attık. Platformumuz, birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek, pekiştirecek ortak paydalara, ortak değerlerimiz çerçevesinde projeler yaparak sizlerle birlikte yoluna devam etmek istiyor” ifadesini kullandı.

HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

İçmeli,”Kartal’da bulunan 40’a yakın il derneği, vakıf ve federasyonun katılımları ile birlikte hayata geçirdik. Ancak kuruluşumuzu duyan Kartal dışında hizmet veren dernekler, vakıflar ve federasyonların bu birlik niteliğimize katkı sunma ve dâhil olma isteklerinin, bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olarak kabul ediyoruz. Bugün bu salonda toplumun tüm katılımlarıyla bir araya gelerek diktiğimiz bu fidana can suyu vermiş olduk. Bu fidanı bizden sonra gelecek gençlerimizin geliştirerek büyütüp yaşatacaklarına inancımız tamdır. Söyleyecek, konuşulacak çok şey var ama daha fazla kıymetli zamanınızı almak istemiyorum.

ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN

Sonuç olarak diyoruz ki; Peygamberimiz ortak, Kuran’ımız ortak, Vatanımız olarak, Bayrağımız ortak Kültürümüz ortak… Bu demektir ki bizler namus ortağıyız. Bizler Türk’üz, Laz’ız Çerkeş’iz, Alevi’yiz, Sünni’yiz, Halay da, bizim Horan’da bizim, Zeybek de bizim. Kısaca hep birlikte TÜRKİYE’YİZ. Bir insanız, yunus Emre’nin de dediği gibi, yaratılanı severiz Yaradan’dan ötürü! Beni dinlediğiniz için şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim  ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN” diyerek konuşmasını tamamladı.

BİRER KONUŞMA YAPTILAR

Bu arada Kartal Kaymakamı Cemil Aksak ve Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay birer kısa konuşma yaptılar ve derneğe başarı dileğinde bulunduktan sonra STK temsilcileri ellerini havaya kaldırarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 01:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17