Çetin Mücadele ve Yeni Dönemde Eğitim Sistemimiz programı gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Yönetici Okulu programlarının sezon finaline ilgi yoğundu.

Çetin Mücadele ve Yeni Dönemde Eğitim Sistemimiz programı gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Yönetici Okulu programlarının sezon finali programında  ‘’Çetin Mücadele ve Yeni Dönemde Eğitim Sistemimiz’’ konulu sunumu ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf TEKİN konuk oldu.

 Şube Başkanı Talat YAVUZ’ un açılış konuşması ile başlayan programda YAVUZ, bu ay ki programımızda, göreve başladığı günden bu yana çok zor süreçleri yönetmiş önemli bir konuğu ağırlıyoruz.  3 yıl önce başlattığımız yönetici okulu programları ile bu geçiş sürecine mütevazi bir katkı sunduk.  Çok önemli programlar yaptık. Önemli misafirleri ağırladık. Bu akşam geçtiğimiz zor süreçlerde hem neler yaşadığımızı hem de referandum sonrasındaki yeni dönemdeki sorumluklarımızın neler olduğunu görmek ve paylaşmak adına toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle başta sayın müsteşarımız olmak üzere tüm katılımcılara hassaten teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

 Çetin Mücadele ve Eğitim Sistemimiz başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf TEKİN,   14 Kasım 2013’te ‘’eğitime darbe planı’’ manşetiyle çıkarttıkları gazete üzerinden bizlere ayar vermeye çalışan hainlerin, bugün her şeylerini kaybettiklerine şahit oluyoruz.  Aslında bütün komplo ve girişimler bu gazete manşetinden daha önce başladı. Müsteşarlığa başladığımız daha ilk günlerde bize operasyon çekmeye başladılar.  2013 Mayıs ayı sonunda atandığımız süreçte bizimle çalışırsan, biz seni vezir yapacağız ama çalışmazsan rezil olacaksın diyenler yine onlardı. Hayatınızın her noktasında tehdit şantaj ile sizi istemediğiniz şeyler yaptırmaya çalışanlar olacaktır. Bu tehditlere bir kere boyun eğerseniz tehditçilerin esiri olursunuz. Onlar sizi yönetirler. Size önerim bir kere dahi rıza gösterirseniz onların esiri olursunuz. Bu yapı herkesi yönetmek ve kontrol altına almak ister. Bunlara asla prim vermeyin yoksa özgür olamazsınız. Biz inanan insanlarız Bizim hesap vereceğimiz bir tane makam var bunları düşünerek hareket etmeliyiz, dedi.

17-25 Aralık sürecinde ‘’bizim dediklerimizi yapmazsan 45 gün sonra müsteşarlığı kaybedeceksin’’ dediklerini belirterek sözlerine devam eden müsteşar,  45 gün dediler ama hamdolsun 4 yıldır görevimizin başındayız.  Aslında bu hainlerle ilk kavgamız,  ‘’1416 Sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Öğrenciler’’ hakkındaki kanunun uygulama şekli sebebi ile başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği bu öğrencilerin tamamı ilerleyen süreçte abi-abla oluyordu. Bunlarla ilk kavgamız buradan başladı. Yönetmeliği değiştirip sadece hak edenleri göndereceğiz dedik. Biz fetonun okullarına abi-abla yetiştirmiyoruz, biz akademisyen yetiştiriyoruz, dedik. 

Sonra TEOG sürecini yaşadık. Bu fetocular yine gelip size yaptırmayacağız dediler. Seni uyarıyoruz sen bunu yaparsan hiç kimse dershanelere gitmez. 2013 Kasım da TEOG yapacağımızda pilot uygulama yaptık. Kasım ayında yapacağımız sınavın pilot uygulamasını Ekim ayında yaptık. Sadece 3 dersten yaptığımız uygulamada gerekli tüm çalışmaları gerçek sınavmış gibi yaptık. Sınav evraklarından bazıları başka şekilde dağıtılıp önceden sızdırılmış gibi manipülasyonlar yapılmaya çalışıldı. Yine aynı dönemde sınav günleri çok sayıda bunlara

mensup öğretmen rapor alıp sınavı manipüle etmeye çalıştı. Örnek olması açısından sadece İzmir’de 3000’in üzerinde öğretmen rapor alıp sınavı sabotaj etmeye kalkıştı. Buna bakarak 15 Temmuz sürecinde ihraç edilen öğretmenlerden bu gibi olanların masum olduğunu kimse iddia edemez,  bu alenen ihanettir diyerek sözlerine devam etti.

Önümüzdeki dönemle ilgili yapılacak çalışmalardan da bahseden müsteşar TEKİN , Milli Eğitim Bakanlığı olarak,  Gençlik-Spor Bakanlığı ve Kültür-Turizm Bakanlığı arasında yaptığımız protokollerle öğrencilerimizi TEOG süreci öncesi sanat, spor ve kültürel etkinlere katılımını destekleyecek ve değerlendireceğiz. Yapacak çok işimiz var. Bizimle terleyecek bizimle koşacak arkadaşlarla çok ve önemli işler başaracağız, diyerek sözlerini noktaladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ’ nin de selamlama konuşması yaptığı programa MEB Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdulhalık BAŞ, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ, 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci ve çok sayıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 00:57

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17