Öğrenci Dostu Başkan Ali Kılıç

Maltepeli öğrencilerin ücretsiz servis mutluluğu

Öğrenci Dostu Başkan Ali Kılıç
banner46

Maltepe Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan ve büyük ilgi gören ücretsiz servisler, Maltepeli öğrencileri taşımaya bu sene de devam ediyor.


Maltepe Belediyesi, öğrenci velilerinden gelen yoğun istek üzerine geçtiğimiz sene başlattığı ücretsiz öğrenci servislerini, bu sene de sürdürme kararı aldı. Servisler, 9 hat üzerinden, öğrencileri evden okula ve okuldan eve ulaştırıyor.  Geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde 11 otobüsle 572 sefer gerçekleştiren ve 37 bin 180 kilometre yol kat eden servisler, günlük olarak 350 öğrenciye hizmet vermişti.  


Ücretsiz öğrenci servisleriyle ilgili bilgi veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve velilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Bizler her fırsatta öğrencilerimizin yanında olacağımızı ve onların hayatlarını kolaylaştıracağımızı söylemiştik. Geçen sene, öğrencilerimizden ve velilerinden gelen istek üzerine ücretsiz öğrenci servisi uygulamamızı başlattık. Ücretsiz servislerimiz ilk senesinde Maltepelilerden büyük ilgi gördü, biz de bunun üzerine ücretsiz servislerimize bu sene de devam etme kararı aldık. Öğrencilerimize, evlatlarımıza şunu diyorum: ‘Siz yeter ki çalışın, üretin, kendinizi gösterin; bizler sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.’ ” dedi.


ÜCRETSİZ SERVİSLER SEFERDE


Okulların açılmasıyla birlikte Maltepe Belediyesi tarafından hizmet vermeye başlayan öğrenci servisleri, toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu saatlerde, belirlenen 9 güzergâhta, sabah 06:15, 07:00 ve 08:00 saatleri arasında 3 vardiya halinde sefer gerçekleştirecek. Öğleden sonra da, belirlenecek saatlerde yapılacak ring seferleriyle öğrenciler evlerine ulaştırılacak. Öğrenciler mahalle muhtarlıklarından, sefer saatleri ve güzergahlarıyla ilgili bilgi alabilecek. Ring seferler hatları şöyle; 1 No’lu Hat: Gülensu-Esenkent-Cevizli-Bağlarbaşı, 2 No’lu Hat: Gülensu-Gülsuyu-Girne-Aydınevler-Küçükyalı, 3 No’lu Hat: Zümrütevler-Aydınevler-Küçükyalı-Girne, 4 No’lu Hat: Aydınevler-Girne-Zümrütevler-Cevizli, 5 No’lu Hat: Bağlarbaşı-Cevizli-Küçükyalı, 6 No’lu Hat: Başıbüyük-Fındıklı-Esenkent-Cevizli, 7 No’lu Hat: Başıbüyük-Fındıklı-Aydınevler-Küçükyalı, 8 No’lu Hat: Büyükbakkalköy-Girne-Cevizli, 9 No’lu Hat: Fındıklı-Başıbüyük-Zümrütevler. 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 00:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
sinan
sinan - 8 yıl Önce

kartal neden yapmıyor böyle belediyenin parasımı yok işte maltepenin sosyal belediye örneği. şahin

SIRADAKİ HABER

banner17