Büyük Erzurum Şöleni’ne Büyük İlgi, Coşkulu katılım

Erzurum Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle "Geleneksel Büyük Erzurum Şöleni" düzenledi.

Büyük Erzurum Şöleni’ne Büyük İlgi, Coşkulu katılım
HABERİN GALERİSİ
Büyük Erzurum Şöleni

Büyük Erzurum Şöleni

Bostancı Kültür Merkezi'ndeki şölene Egemen Bağış, Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Feridun Çelilov, AK Parti İstanbul milletvekilleri İdris Güllüce, Osman Boyraz, Eski milletvekili Mehmet Sekmen, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.


İstanbul’da yaşayan Erzurumlular, vakıf ve dernekler çatısı altında birçok etkinlikleri gerçekleştiriyor. Yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren merkezi Maltepe’de bulunan İstanbul Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından 17 Mart Pazar günü saat 16.00 te güzel bir şölen programı gerçekleştirildi. Sinevizyon gösterisiyle başlayan programda günün anlam ve önemini anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Başta İbrahim Erkal, olmak üzere bir çok sanatçı ile Erzurum Bar Ekibi katılımcılara neşeli dakikalar yaşattı. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Erzurum Kongresi'nin sadece Doğu bölgesinin değil, tüm Türkiye'nin sınırlarını güvence altına alacak bir deklarasyon yayınladığını belirterek, "Vatanın bütünlüğünü bugün bu Çözüm Süreci içerisinde dosta düşmana inşallah bir kez daha göstereceğiz" dedi.

"Büyük başarılara imza atan bir Türkiye var"


Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ise memleketinin kurtuluşu'nun 95. yılını hatırlatarak salondakilere, "Bacılarım, gardaşlarım siz her yerde mi güzelsiniz. Allah canınıza sağlık versin" dedi.
Savaş yıllarında yaşanılan sıkıntıları bizzat birinci ağızdan, babannesi ve annannesinden dinlediğini söyleyen Akdağ, "Elhamdülüllah, onların hepsi geride kaldı. Bugün büyük başarılara imza atan bir Türkiye var. Bugün komşularıyla ve bütün dünyayla bir araya geldiğinde itibarını her zaman, en yüksekte tutan bir Türkiye var. Bunun için Allah'a şükrediyoruz. Bizi bugünlere taşıyan gazilerimize ve şehitlerimize de Fatihalarımızı gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.


"Erzurum, Türk toplumunda bir masal ülkesidir"


Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Feridun Çelilov da yaptığı konuşmada Erzurum'a ilk kez 20 yıl önce bir akşam vakti geldiğini ve sanki Köroğlu Destanı'nda anlatılanları yaşadığını anlattı.

Türklerin Tarihi'ni 9 ciltlik bir çalışmayla yazdığını ifade eden Çelilov, birçok kez Köroğlu Destanı'nı okuduğunu aktararak "Erzurum, Türk toplumunda bir masal ülkesidir. Erzurum'un kurtuluşu kutlu olsun, uğurlu olsun" dedi. 


Gövde Gösterisine döndü


Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetim kurulu tek tek sahneye davet edilerek günün hatırasına toplu resim çekildiler.




Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2013, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17