Erol Evgin'in Kartal'da ki konserine büyük ilgi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” adlı konserde Erol Evgin büyük ilgi gördü.

Erol Evgin'in Kartal'da ki konserine büyük ilgi

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Erol Evgin, Çanakkale Harbi dönemini Deniz Harp Okulu tarafından hazırlanan slayt gösterimi eşliğinde anlatarak şiirleri ve şarkıları ile izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Evgin, bu ülkede yaşayan bütün insanların ayrım olmaksızın bu ülke toprakları için tek bir yumruk olarak savaştığını hatırlattı. “Mustafa Kemal Atatürk Olmasaydı” adlı şiiri okuyan Evgin, şiirin ardından kendi düşüncelerini de dile getirdi. Evgin, “O burada olsaydı vatan topraklarımız satılmazdı. O burada olsaydı ben de şarkılarımı ona okumak isterdim” diyerek Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değere vurgu yaptı. Atatürk’ün sevdiği şarkılara da konserinde yer veren Evgin, Kurtuluş Savaşında mücadele vermiş kadınlarımıza yazılmış şiirlerden de örnekler sunarak kadın dansçı eşliğinde şarkılarına devam etti.

Seyircileri anlattıklarıyla ağlatan Erol Evgin daha sonra konserine Karadeniz fıkraları ile devam etti. Karadeniz insanının kendi fıkrasına bile güldüğünü hatırlatan Evgin, salonu kahkahalara boğdu. Onuncu Yıl Marşının da okunduğu konseri Başkan Yardımcıları Ali Rıza İkisivri, Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş, Belediye Meclis Üyeleri ve Daire Müdürleri de izledi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal’ı simgeleyen kartal heykelini Erol Evgin’e takdim etmek için Kartallı gazi Bilal Balta’yı sahneye davet etti. Heykelini yaşlı gazinin elinden alan Erol Evgin ise teşekkürlerini sundu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2013, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17