Sahilde mangal yasağı kimilerini kızdırdı, kimilerini de sevindirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), “Yeşil İstanbul” sloganıyla sahil yolunda mangal yapılmasını yasakladı.

Sahilde mangal yasağı kimilerini kızdırdı, kimilerini de sevindirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), “Yeşil İstanbul” anlayışıyla sürdürdüğü ateş, mangal ve semaver yakımı denetimleri sayesinde kamusal alanlar nefes almaya başladı. Yaklaşık 400 kişinin engellendiği denetimlerle park, bahçe, sahillerde çevre ve hava kirliliğine karşı adım atılmış oldu.

---

TEPKİLER YAĞDI!

Başta siyasiler olmak üzere değişik kesimlerden tepkiler yağdı. DSP Kartal İlçe Başkanı Güngör Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yasağa tepki gösterdi. Çelik "Orta ve alt gelir düzeyindeki halkın ayda yılda bir deniz kenarında mangal yapma keyfi vardı, onuda elinden aldınız. Sahildeki villalarda ki yada plazalarda ki kalbur üstü yaşayan kodamanlar mı rahatsız oldu da yasak getirdiniz. Veya lüks restorantlar mı rahatsız oldu. Bu karar gariban halka karşı zenginin galibiyetidir. Sosyal belediyecilik bu değildir." Dedi. 

---

SEVİNENLER OLDU!

Vatandaşlar "Yaz aylarında hafta sonları sahilde dumandan nefes alınmaz bir durum oluyordu. İsteyen şehir dışına pikniğe gider, ancak şehir içinde zaten oksijen yokken mangal izni vermek insanların yaşam standardını olumsuz etkileyen bir durum. Pek çok insan nefes darlığı olacağından hafta sonu sahile inemiyordu" Dediler.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 01:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17