İmamoğlu'ndan Kızılhaç'lı paylaşım!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından öyle bir şey paylaştı ki...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun twitter hesabından yaptığı paylaşımı dikkatleri üzerine çekti.

İmamoğlu Paylaşımında "65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan tanıdıklarımız için kişisel olarak neler yapabiliriz? " Diye sordu ve kısa bir animasyon paylaştı. Tamamen iyi bir niyetle hazırlanan animasyonda bir detay var ki, sosyal medya da vatandaşların dikkatinden kaçmadı.

---

Eczane logoso yerine Kızılhaç, Sübliminal mesaj mı?

65 yaş üzeri için "Düzenli kullandıkları ilaçlar hakkında bilgi alabilir, konuyla iligili yardımcı olabiliriz!" Denilirken Eczane resmi paylaşıldı. Eczane resminde ise Eczane logoso yerine Kızılhaç işareti olan kırmızı zemin içinde beyaz artı işareti paylaşıldı. İmamoğlu'nun bu ince detaydan haberinin olup olmadığı, dikkatinden kaçıp kaçmadığı ise merak konusu oldu.

---

---

Olması gereken Eczane Logosu

Kızılhaç nedir?

redcross.org.'un Kızılhaç nedir? açıklaması "Kızılhaç fikrinin babası Henri Dunant’tır. Dunant 1857’de Kuzey İtalya’daki Solferino savaşı sırasında çarpışmalar sona erdikten sonra savaş alanını gezerken orada kaderine ve ölüme terk edilmiş yerde yatmakta olan yüzlerce, binlerce yaralı askerin durumu onu o kadar etkiler ki,   savaş zamanlarında önyargısız ve tarafsız bir şekilde bu insanlara yardım sunabilecek eğitimli gönüllü grupların oluşturulması önerisini getirir. Önerisinin kabul edilmesi üzerine 1863 yılında Cenevre’de bir komisyon kurulur ve ertesi yıl bu komisyon Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne dönüştürülür.

1864 yılında Kızılhaç beyaz fon üzerine kızıl bir haç işaretinden oluşan amblemini belirler (İsviçre bayrağının renkleri yer değiştirmiş hali). Daha sonra Kızılay amblemi de benimsenir.  2005 yılında ise onu Kızıl Kristal amblemi izler.

 

1864’ten 1949’a kadar 4 Cenevre Sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşmeler savaş meydanındaki yaralıların tedavi tüzüğünü belirlemekte ve gerek savaş gerekse de barış dönemlerinde Kızılhaçın aktivitelerini kapsamaktadır.

 

O günden bu yana dünyanın en büyük insani örgütü olarak gelişen Kızılhaç iki ana uluslararası örgütü ve 186 ülkede faaliyet sürdüren ulusal dernekleriyle tüm dünyada milyonlarca insana yardım sunmaktadır.

 

Uluslarası Kızılhaç Komitesi’nin misyonu insan yaşamı ve onurunu korumak ve tüm dünyada savaş ile iç çatışma kurbanlarına yardım etmektir. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ise hümanizmin gücünü harekete geçirerek tüm dünyada güçsüz ve yardıma muhtaç insanların yaşamını iyileştirmektir." 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2020, 17:50

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17