Kartal'ın Elçisi Mimar Hüseyin Karakaya

Mimar Hüseyin Karakaya kendisini seçip Meclis üyesi yapan Kartallılar için var gücüyle çalışıyor.

Kartal'ın Elçisi Mimar Hüseyin Karakaya
Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Kartal Belediye Meclis üyesi olan aynı zamanda Diyanet Vakfı Kartal Şubesi yönetim kurulu üyesi olan Mimar Hüseyin Karakaya’ya yaptığı hummalı çalışmalardan dolayı vakit yetmiyor.

Her ayın ilk haftasını Kartal Belediye Meclisine ayıran Karakaya ikinci haftası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor.

Camilerin Elçisi

Mimar Hüseyin Karakaya Kartal Müftülüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen camilerin talepleriyle ilgili özellikle çalışıp ve takip ederek, sonuca ulaştırdı. İşte Karakaya’nın İBB’de bizzat ilgilenip üzerinde çalıştığı camilerin talepleri; Kavaklı Camii imar probleminin yapılması, Yukarı Rahmanlar camii imar planları ve Şadırvan yapılması, Gaziler Veysel Karani Camisi’nin yeniden dini tesis alanı olarak yapılması, Yakacık mahallesinde dini tesis alanında alınan müftülüğe tahsis edilen yerin problemlerinin çözülmesi, Topselvi Kıbrıs şehitler camisinin arkasındaki alanın kuran kursuna dönüştürülmesi, Mehmet Akif Ersoy camisinin önündeki yolun yayalaştırılıp caminin önüne dahil edilmesi, Esentepe hicret caminin bütün klima havalandırma işlerinin yapılması, Soğanlık Merkez Camii inin İmar planlarının büyük şehirden yaptırılması, Esentepe’de Müftülüğe bağlı 300 yatılı erkek hafız Kur'an kursu yerinin imarının alınması, projelerinin yapılması ve inşaata başlanması, Uğurmumcu mahallesi Çamlık Şehitler caminin kronik sorunu olan merdiven, bay bayan wc ve şadırvan, konferans salonu yapımına başlanması ile lojman alanının  kazandırılması, Soğanlıkta özel bir kursun hafız öğrenci kursu yerinin imarının düzeltilmesi, Çırçır camisine tente yapılması.

Erzurumlulardan Karakaya’ya Cami teşekkürü.

Maltepe Erzurumlular Vakfı, İstanbul’un en işlek ve kalabalık bölgelerinden birisi olan Kartal sahilinde ismi Erzurumlular Camii olarak belirlenen Cami projesini hayat geçirdi. Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek Karakaya’ya teşekkür etti. Dengizek, “Vakıf olarak Kartal Sahilinde Projelendirdiğimiz Erzurumlular caminin proje yapım aşamasında gecesini gündüzüne katarak gerekirse ticari işlerinden zaman ayırıp bu caminin bir an evvel ibadete açılması için benimle birlikte elini taşın altına koyan ve maddi manevi hiçbir şeyden kaçmayan hemşerimiz Mimarımız Hüseyin Karakaya’ya tüm Erzurumlular adına sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi.

Milleti için Ukrayna’ya
görevlendirildi.

Mimar Hüseyin Karakaya Ak Parti tarafından görevlendirilerek 1.261 km yol kat edip, Ukrayna-Kiev Petersburg (doğu Avrupa) seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak yola çıktı.
16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum İstanbul Milletvekili Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa YENEROĞLU, imzalı görevlendirme yazısıyla Hüseyin Karakaya Ukrayna-Kiev Petersburg Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak belirlendi.


 

Sandıklarda ‘EVET’ tercihi için.
 
Görevlendirme yazısında; “Ukrayna-Kiev Petersburg Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak şahsınızı görevlendirmiş bulunmaktayız. Anayasa referandumu oylamasıyla ilgili Ukrayna’da yürütülecek çalışmaların kapsamlı bir şekilde planlanması, programlanması ve uygulanmasının olmazsa olmaz koşulu, sizlerin ekip bütünlüğü içerisinde özverili ve gayretli çalışması olacaktır. Sandıklarda ‘EVET’ tercihinin ezici çoğunlukta çıkması için yüksek motivasyon ve disiplin içerisinde var gücümüzle çalışarak yurt dışında yapılan son seçimlerde aldığımız oy sayısını artırmamız elzemdir. Referandum sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin halkımızın büyük çoğunluğu tarafından kabul edildiği bir Türkiye’ye birlikte şahit olmak ümidiyle çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifade edildi.


 


 
Ukrayna’da organizasyonu yaptı.
 
Ukrayna-Kiev Petersburg Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Hüseyin Karakaya, Kiev Petersburg’da teşkilatı kurup görevlendirmeleri yaptı. Sandık başkanlarını ve sandık görevlilerini oluşturan Karakaya ‘EVET’ için teşkilat görevlilerini eğitip bizzat görevlendirmelerde bulunup Türkiye’ye geldi. Karakaya “Ukrayna-Kiev Petersburg’da güzel bir çalışma yaptım. Görevlendirdiğim vatandaşlarımızla bir whatsaap grubu oluşturdum. Sürekli görüşüp takibini yapıyorum. Önümüzde ki günlerde tekrar gidip çalışmaları yakından inceleyeceğim.” Dedi.
 
 
Karakaya, Avrupa Kalkınma Bankası Ukrayna genel müdürü aynı zamanda Türk olan Şevki Acuner beyi Ukrayna'da bulunan işadamlarıyla buluşturdu.


 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 20:04

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17