Kartal'ın Eğitim Meleği Ülkü Bora vefat etti.

Kartal bir değerini daha kaybetti.

Kartal'ın Eğitim Meleği Ülkü Bora vefat etti.
banner46

Ülkü Bora oğlunu ve eşini kaybetmenin üzüntüsü içinde; onların isimlerini ölümsüzleştirmek, onların sevgilerini binlerce çocukta yaşamak ve yaşatmak adına Kartal'da okullar yapmış ve eğitime desteklerini hiç esirgememişti.

-

-

Ülkü Bora Kimdir?
1941 yılında İzmit'te doğdu. İlköğrenimini Beylerbeyi İlkokulunda, ortaokul ve lise öğrenemini Kandilli Kız Lisesi'nde bitirdi. Üniversite hayatını o zamanki adıyla Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Seramik Bölümü'nde 1966 yılında tamamladı. 1967 yılında Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Gürbüz Bora ile evlendi. 1969 yılında biricik oğlu Burak Bora dünyaya geldi. Ülkü ve Gürbüz Bora çifti Kartal' da bir seramik fabrikası kurdular. Ailenin tek çocuğu olan Burak Bora ilköğrenimini tamamladıktan sonra Saint Joseph Lisesi'ni kazandı. Okulda , arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çok sevilen ve takdir edilen bir öğrenci oldu. 21 Şubat 1986'da henüz 17 yaşında Lise 2. sınıfa devam ederken Bostancı Tren İstasyonu'nda geçirdiği elim kazada hayatını kaybetti. Oğlunu kaybetmenin acısına dayanamayan Gürbüz Bora'da 2 yıl sonra hayatını kaybetti.
Ülkü Bora oğlunu ve eşini kaybetmenin üzüntüsü içinde; onların isimlerini ölümsüzleştirmek, onların sevgilerini binlerce çocukta yaşamak ve yaşatmak adına Burak Bora Anadolu Lisesi'ni , Gürbüz Bora İlköğretim Okulu'nu, Ülkü Bora İlköğretim Okulu'nu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlamıştır. Yaptırdığı bu okullara, yardım ve desteklerini esirgemeyen Ülkü Bora, kaybettiği sevdiklerinin anısına, hayatını, ve bağış işlerine adayarak yaşamını sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2021, 10:46

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17