Kartal'da O 11 Parselin 6'sı Çürük!

Kartal'ın en merkezinde bulunan Karlıktepe Mah. 11328 Ada (11 adet Parselden) alınan karotlar sonucunda 6 parselin çürük olduğu resmiyet kazandı. Geriye kalan 5 parselin de alınan karotların sonuçları geldiğinde çürük çıkmaları beklenmekte.

Kartal'da O 11 Parselin 6'sı Çürük!
banner46

Gazetemiz olası İstanbul Depreminde can ve mal kaybı olmasın diye kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiriyor.

-

KİRACILAR KAROT ALIMINI ENGELLEDİLER
İlk 3 parselin karotları hiç bir zorlukla karşılaşılmadan karot alımı gerçekleşmiş ve sonuçları riskli yapı statüsünde çıkmıştı. Akabinde kolluk kuvvetleri ile yasa gereği diğer parsellere gidilmiş, işletme sahipleri olan kiracılar tarafından karot alımına izin verilmemişti. Kartal'ın en merkezinde bulunan Karlıktepe Mah. 11328 Ada (11 adet Parselden) alınan karotlar sonucunda 6 parselin çürük olduğu resmiyet kazandı. Geriye kalan 5 parselin de alınan karotların sonuçları geldiğinde çürük çıkmaları beklenmekte.
-
-
İNSANLARIN CANLARI VE MALLARI TEHLİKEDE!
Eskimiş çürük ve dökülen binalarda canlarını ve mallarını tehlikeye atarak ısrarla oturmak isteyen bazı  kiracıların ve işyeri işletenlerinin bu vurdum duymazlığı ise hayretlerle karşılanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki kentsel dönüşümün ele alındığı bir toplantıda, İstanbul ilçe belediyelerine seslenerek “Riskli binaları yıkın” talimatı verdi. Kurum, “Enkaz altında hayat aramak yerine, hayatı kentsel dönüşümde arayalım. Elazığ’daki gibi İstanbul’da da yekvücut olalım” dedi. Kartal Belediyesi'nin bakan Kurum'un bu talimatına uyması ve insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için harekete geçmesi bekleniyor.
-
-
ÖLMEK İSTEMİYORUZ!
Gazetemize daha önce bu parsellerde yaşanan gelişmeleri mercek altına almıştı.
İşte O haberimiz;
Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Yeşilyurt Apartmanı gibi enkaz altında kalıp, ölmek istemiyoruz!" Dediler.
-
AİLEMİZİN, ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN CAN GÜVENLİĞİ YOK!
Gazetemize açıklamalar da bulunan vatandaşlar, “40-45 yıl önce yapılan ve şu an içerisinde oturduğumuz binalar dökülmeye, çürümüş paslı demirler ortaya çıkmaya başladı. Atalar Mahallesi'nde yıkılan Yeşilyurt Apartmanı sakinlerinin başlarına gelen felaketin, bizim başımıza da gelmesinden endişe ediyoruz. Ailemizin, çoluk çocuğumuzun can güvenliği yok. Ölmek istemiyoruz, yetkilileri göreve çağırıyoruz. Yok mu sesimizi duyacak bir Allah'ın kulu?” Dediler.
-
VAY BİZİM GİBİ BU ÇÜRÜK BİNALARDA YAŞAYANLARIN HALİNE!
Gazetemize konuşan S. isimli vatandaş ise, “Bu binaların temelleri 40 küsur yıl önce yapılırken günlerce su çekildi temelden. 1998 depreminde ise binalar ciddi hasar gördü, çatlaklar oldu. Birkaç tane göstermelik sözde güçlendirme yapıldı. Uzmanlar gelip inceleseler, derhal bu binaların boşaltılmasına karar verirler. Ama maalesef kimse oralı olmuyor. Ben emekliyim kiraya çıksam emekli maaşımla evimin mutfağını mı geçindireyim yoksa kiraya mı vereyim? Her gün Allah'a yalvarıyoruz İstanbul'u deprem vurmasın diye. Yoksa vay bizim gibi bu çürük binalarda yaşayanların haline” Dedi.
-
İşte 2020 Yılında Manşetten duyurduğumuz ve dikkat çektiğimiz o gazete;
-
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2021, 11:07

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17