Yıldırım Bosna Spor Kaça Alındı? Nihat Estürk Ya Artık Konuş, Ya da Sonsuza kadar sus!

Değerli okurlar 21 Haziran 2011'de Kartal Belediyesinin bütçesinden...

Yıldırım Bosna Spor Kaça Alındı? Nihat Estürk Ya Artık Konuş, Ya da Sonsuza kadar sus!

Değerli okurlar 21 Haziran 2011'de Kartal Belediyesinin bütçesinden para verilerek satın alınan Yıldırım Bosna Spor'u KİM BU BAĞIŞÇI haberimizle yayınlamıştık.

NİHAT ESTÜRK'LE YILDIRIM BOSNA SPOR MUAMMASI!

Biz bu haberi yayınlamadan evvel gazetemizi Nihat Estürk isimli vatandaş aradı. Kendisini tanımayız etmeyiz. O da "bu haberi yayınlasa yayınlasa cesur ve dos doğru yazan kimseye eyvallah etmeyen, perde arkasından birileriyle küçük hesaplar yapmayan, bağlı olmayan İlçem Gazetesi yapar" diyerek bize geldi. 

PARTİMİZ ZARAR GÖRMESİN SUS!

Telefonda aradığında çok önemli açıklamalarda bulunacağını, ancak Kartal Belediye Başkanıyla yapacağı görüşmelerden sonra bize ayrıntılarını belgeleriyle sunabileceğini belirten Nihat Estürk'ten haber bekledik. Olay sonrası görüştüğümüzde çok kızgın olduğunu elinde karşılıksız çekler bulunduğunu ulusal basın ve yerel basının önünde açıklayacağını belirtti. Söylediği tarih geldiğinde ise basın toplantısı yapmayan Estürk telefonda "CHP'den üst düzey yetkililer araya girdiler babama kadar gittiler bu olayın büyümemesi gerektiğini partimizin zarar görmemesi gerektiğini söylediler, konuşmayacağım." dedi. Daha sonraları da telefonlarımıza çıkmadı.

NİHAT ESTÜRK YA KONUŞ, YA DA SONSUZA KADAR SUS!

Evet, gelişmeler böyle yalnız, Nihat Estürk sürekli yaptığımız haberlerin altına belediye başkanımıza mesajlar göndermekte ve bir nevi içindeki isyanını kızgınlığını, kusmakta adeta. Bizde İlçem gazetesi olarak diyoruz ki; Bu işler böyle olmaz Nihat bey, ya çıkarsın basının önüne bana anlattıklarını belgeleriyle sunarsın, herkes yazar. Kimler bağışlamış? Neye karşılık bağışlamış? Belediyenin ne kadar parası gitmiş? ne kadarı da söz verildiği halde verilmemiş kamuoyu öğrensin. Ya da susarsın iş ahrete kalır. Nihat bey şunu da unutmayın siz paranızın ve aracı olduğunuz için itibarınınız hesabını yapmaktasınız. Bizlerse halkımızın, yetimin, garip gurabanın kaç parası bir kararla küme düşen takıma akıtıldığının hesabını yapmaktayız.

NİHAT ESTÜRK'ÜN GAZETEMİZDE Kİ HABER ALTINA YAZDIĞI  YORUMU;

Yıldırım bosnaya verilen sözler yerine getirilmedi.

4 sene oldu oralarda birileri sayemde ekmek yiyor haram olsun..

yıldırıma verilen çekler karşılıksız çıktı. arada kalan ben oldum çünkü aracı olan ve kartala kefil olan bendim..

bu işe aracı olan kubilay köse ve adnan balcı beni yalnız bıraktılar.

kartal kamuoyu bilsinki paralar ödenmedi.

belediye başkanı verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi.

İnşallah seçimde görüşeceğiz.....NİHAT ESTÜRK

ÖNCEDEN KONU İLE ALAKALI YAYINLADIĞIMIZ KİM BU BAĞIŞÇI HABERİMİZ;

Kartal Belediyesi resmi sitesinden başvurarak Yıldırım Bosna Spor'un (Şimdiki Kartal Belediyespor) Kaça alındığını ve borcu olup olmadığını sormuştuk.

Kartal Belediyesi Bilgi Edinme Birim Notu:
Yıldırım Bosna Spor Kulübü bağış yoluyla alınmıştır. Belediye bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bilgilerinize sunarız.

KİM BU BAĞIŞÇI?
Evet, Kartal Belediyesi Bilgi Edinme Birimi verdiği cevap "BAĞIŞ" yoluyla alınmıştır! oldu. Bizde soruyor ve cevabını bekliyoruz, Kim Bu Bağışçı? Neden bağış yapsın ki? Neye karşılık bağışladı? Teknik olarak yapılabilir mi? Cevabı hemen verilecek mi? Yoksa durbakayım mı denilecek?

BASINA AYRI! MECLİS ÜYESİNE AYRI CEVAP!
Meclis Encümen Şefliği'nin Kartal Belediye Meclis üyesi Hüseyin ÇAKIR'a 20 - 11 - 2011 tarihli, 519 sayılı, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz imzalı, meclis önergesinde verdiği cevapta " İlgi önergenizde bahse konu olan; Istanbul Kartal Belediye Spor Kulübü Derneği, dernekler kanununun ilgili maddesine göre, Yıldırım Bosna Spor Kulübü Derneği tüzük değişikliği yapılarak, isim ve amblemi değiştirilerek İstanbul Kartal Belediye Spor Kulü Derneği adı almış, ve adresi de değiştirilmiştir.

İsim ve adres değişikliği yapılarak devir alınan spor kulübünün kongrede açıkladıkları gibi vergi dairesine 198.000 TL. SGK'na 167.000 TL.- borcu varken devir alınmıştır. SGK borcunun spor-toto teşkilat müdürlüğünden alınan isim hakkı bedeli ile 57.000 TL.'si ödenmiştir. Kulüp alırken herhangi bir bedel ödenmemiştir. Başka bir borcu yoktur." Cevabı verilmiş!

TOPLAM 365 BİN LİRA MI? MALİYETİ!
Borçlu bir spor kulübü alınmış! 198.000 TL. Vergi dairesine, 167.000 TL. SGK'na yani toplam = 365.000 TL. gözüken maliyet!

PEŞPEŞE KÜME DÜŞEN TAKIM
Bildiğimiz kadar maliyeti olan takım, maalesef peşpeşe küme düşmüş ve Kartal Belediyespor'u sevenleri çok fena üzmüş! Kartal'lının sırtına küme düşen bir yük daha yüklenmiş oldu böylelikle. (Malumunuz Kartalspor'a da milyonlar harcanmıştır.)

GEREKLİ ARAŞTIRMALARI YAPIYORUZ
İlçem gazetesi olarak Hak'kı hakikati yakından takip ediyor, gerek tarafımıza, gerekse meclis üyesine verilen cevabın tatmin etmediğine inanıyoruz. Konunun takipçisi olacağız ve Kartal'lıların giden, zayi olan paralarını elimize geçecek belgelerle kamuoyuna sunacağız.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2012, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17