Yerel Yönetimler Okulu Katılımcılarına Sertifikalarını Verdi

Yerel Yönetimler Okulu Katılımcılarına Sertifikalarını Verdi

Sosyal Demokrasi Vakfı Sarıyer Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Yerel Yönetimler Okulu 12’inci dersine Kartal, Maltepe ve Sarıyer Belediye Başkanları ile SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş katıldı. Düzenlenen toplantıda 150 katılımcıya sertifikaları verildi.

Yerel yönetim seminerine katılan Sarıyer, Kartal ve Maltepe belediye başkanları, on dokuz aylık belediyecilik deneyimlerini aktararak, yerel yönetimlerde sosyal demokrat anlayışın yaygınlaştırılması çağrısında bulundular.

Sarıyer Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Vakfı’nın birlikte düzenlediği seminere, Sarıyer Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Şükrü Genç, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz katıldı.

Seminerde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’de göreve geldikleri gün, nasıl bir belediye devraldıklarından başlayarak, kısa süre içinde sosyal demokrat anlayışla oluşturmaya çalıştıkları sürecin, verdikleri hizmetlerin ve yaptıkları projelerin yer aldığı sunum gösterisini katılımcılarla paylaştı.

 Sarıyer’de ilkleri başardıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Şükrü Genç, göreve geldiğimizde bir telefon santrali dahi olmayan belediyeye aralıksız hizmet veren iletişim merkezi kazandırdıklarını belirterek, “İlk defa bir kalkınma hamlesi başlatarak Sarıyer Kalkınma Eylem Planı’nı hayata geçirdik. Bu bizim yol haritamız ve her geçen gün faydasını görüyoruz. Çağdaş Sarıyer’i yerel yönetimdeki bütün bileşenlerle birlikte kuracağız” dedi.
        

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise sosyal demokrat yerel yöneticiler olarak, halkın karşısına çıktıklarında, onlara yerel yönetim anlayışlarını doğru ifade etmek zorunda olduklarını vurguladı. Başkan Öz, “Kartal’daki acil sorunlara çözümler üretmek için sürekli halkla içiçeyiz.  Düzenli olarak muhtarlarla, esnafla, meslek odalarıyla, derneklerle, kadınlarla biraraya geliyoruz” diye konuştu.

 

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, sosyal demokrat bir yönetici olarak, dürüst, saydam, hesap soran, hesap veren ve hizmet aşkı taşıyan bir anlayışa sahip olduklarını ifade ederek, eğitim, sağlık, engelliler, yaşlılar başta olmak üzere hayata geçirdikleri projeleri ve sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2010, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17