Mahmut Şengül'den şok iddia ''neden bu ihalenin işçinin çıkarları doğrultusunda değilde mağduriyeti konusunda çıkmasını istiyorlar?''

Altınok Öz'ün yandaş havuz medyasında yayımlanan "Bana o mektubu tekrar okutmayın!" tehdidine DİSK Genel İş Sendikası İstanbul 1 No.lu şube başkanı Mahmut Şengül kamuoyunda çok tartışılacak bir cevap verdi.

Mahmut Şengül'den şok iddia ''neden bu ihalenin işçinin çıkarları doğrultusunda değilde mağduriyeti konusunda çıkmasını istiyorlar?''
Mahmut Şengül Facebook hesabından yaptığı yazılı açıklama da;

Belediyenin iç sorunlarını ve işçinin sorunlarının konuşulacağı yer masa başında tarafların bir araya gelmesiyle ve diyolog yolunun açık olmasıyla mümkün bir iddada bulunurken konuyada vakıf olmak gerekir.

Sözen zamanı disk 12 EYLÜL faşist darbesiyle kapatıldığı için başkanın bahsettiği dönemde belediyelerde tek yetkili sendika Türkiş'e bağlı belediye iş sendikasıydı yani o dönemde disk kapatılmış disk yöneticileri ceza evinde ve sendikada kayyum vardı.

Kartal'da yapılan son eylemse bir siyasi anlayışa veya belediye başkanına karşı yapılmış bir siyasal eylem değil işçilerin yeni ihale şartnamesiyle hak gasbı ve özlük haklarında kayıpları olacağından hakta şuan aldıkları ücretin altında çalışacak olmalarındandır. Kaldi ki eylemden 2 ay öncesinden başlıyarak belediye başkan yardımcıları ve destek işleri müdürüyle görüşmemize ve ihaleye bu şekliyle çıktıklarında çalışan arkadaşlarımızın ücretlerinin düşeceğini kıdem tazminatı ve ilerde kadro açılırsa tüm bu haklarının gasb edileceğini söylemize rağmen dikkate alınmadık ve defalarca özel kalemden başkanla görüşme talebimize rağmen başkanın görüşmemesi işçi arkadaşlarımıza eylemden başka yol bırakmamıştır.

İl'de il başkanı nezdinde yapılan toplantıda ise il başkanı MURAT KARAYALÇIN il yönetiminden KENAN SÖNMEZ il yöneticisi ÇAĞDAŞ SABANCI ilçe başkanı ERDAL KISKANÇ DİSK genel başkanı KANİ BEKO belediye başkanımız ALTINOK ÖZ ve ben birlikte bir toplantı gerçekleştirdik.

Tüm bu ismini verdiğim yöneticilerin huzurunda başkan bu konuyu çözeceğini söylemesine rağmen sözünde durmamıştır. Bunun üzerine görüştüğümüz il yönetimi ve ilçe başkanı nasıl olur hepimizin olduğu ortamda söz verildi demişlerdir ayrıca iddia edildiği gibi DİSK hiç bir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bu "Çamur at izi kalsın" anlayışıdır. SURUÇTA işlenen katliamı protosto etmek ANKARADAKİ VAHŞETİ protosto etmek kimseyi HDP li yamaz sadece insan yapar.

Şimdi burdan sormak istitiyorum eylemde bizlere AKP li dediler tutmadı şimdide HDP li demişler bakalım buda tutmayınca ne diyecekler. Ötekileştirdikleri bu çalışanlarının belediyeden 5 yıllık toplu sözleşmeden doğan alacakları var ve halende ödenmiş değil ama işçi alacağını istediğinde veya özlük haklarının gasb edilmemesi için sesini çıkardığında vatan haini ilan ediliyor. Ne zaman Kartal'da bir olumsuzluk veya başarısızlık olsa faturası çalışanlara kesilmek isteniyor tıpkı şimdi olduğu gibi diğer deyimle VUR ABALIYA.

Ayrıca bu uygulama başka belediyelerde yok demişler isim vermek doğru olmaz ama anadolu yakasındaki belediyelerin nerdeyse tamamı bizim dediğimiz gibi yaptı ayrıca bu konuda parti genel merkezinin tüm belediyelere bir talimatı olsun bizde uyalım denmiş oysaki daha önce AKP nin çıkarmış olduğu torba yasa ile belediyede çalışanlar başka kamu kurumlarına sürgün edilmişti o dönemde genel başkan KEMAL KILIÇDAROĞLUNUN bu yasayı hiç bir belediye başkanı uygulamıyacak demesine rağmen sadece iki CHP'li belediye uygulamıştı, bunlardan biri Kartal Belediyesidir.

Bence belediye başkanımız işçileri sendikayı değil kendisine yanlış bilgi veren müdürlerini ve yöneticilerini yargılasın. Acaba neden bu ihalenin işçinin çıkarları doğrultusunda değilde mağduriyeti konusunda çıkmasını istiyorlar.

Bunun cevabı da şimdilik bende kalsın." diyerek sözlerini bitirdi.
 



Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 00:29

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
şanlı
şanlı - 8 yıl Önce

sayın basın sendika başkanım çok haklısın

SIRADAKİ HABER

banner17