Gülseren Sude Büyüktaş,basına milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için Ankara’da resmi başvurusunu yapan Gülseren Sude Büyüktaş, bugün saat 16.30’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek resmi olarak aday olduğunu duyurdu.

Gülseren Sude Büyüktaş,basına milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.
banner46

Gülseren Büyüktaş 1 Mart Pazar günü saat 17.00’da CHP Kartal İlçe binasında yapacağı toplantıda İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını partililerle paylaşacağını kaydetti. 

MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM


Büyüktaş, şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimlerde bende mensubu bulunduğum CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayıyım. Biliyorsunuz ki geçmiş dönemlerde ve gelecekte de ülkemizin demokratikliği, rejimi açısından oldukça sancılı bir süreç geçiriyoruz. Ben hayatım boyunca hep mücadele ettim, bundan sonrada bu mücadeleme devam edeceğim. Benim mücadelem şimdiye kadar hep sivil toplum kuruluşlarındaydı. Çünkü o sivil toplum kuruluşlarında görev aldığımda insanların dini, dili, rengi, ırkı fark etmeksizin çalıştık. Ama şimdi içinde bulunduğumuz ortamda bir bakıyorsunuz ki insanların ötekileştirildiği ayrışımların oluştuğu düzen var. Bu düzene’ de artık özellikle duyarlı insanların bir dur demesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden de Haziran ayındaki seçimlerde bu ülkede yaşayan bir fert olarak, duyarlı bir insan olarak, kendimi mecliste mücadele edebilecek bir birikim ve deneyime sahip biri olarak gördüğüm için insanların bana verdiği yetki ile de onları temsil edebileceğimi düşünüyorum.“ ifadedesini kullandı.

ELEME YAPILACAK

Deneyimli siyasetçi ve belediyeci Büyüktaş, ”Biliyorsunuz partim bir önseçim kararı aldı. Önseçim kararında da mevcut olan aday adaylarının başvurusu üzerine bir eleme yapılacak. Bu eleme sonucunda da 31 kişilik İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı demokratik ortamda yarışacak ve bende bu yarışta olmak istiyorum.” Diye konuştu.

YARIŞTA BENDE VARIM


Kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetlerinin son bulması gereken bir sorun olduğunun altını çizen Büyüktaş, “Ülkede kadın cinayetleri ve şiddete uğrayan kadınların arttığı bu son dönemde, kadın olarak uğradığımız bu şiddete karşı çıkmak amacıyla aday oluyorum. Çünkü her şey eğitimden ve bireylerin bu konuya bakış açısından geçtiğini düşünüyorum. Bu yüzden bu seçimlerde adayım ve 1 Mart’ta CHP Kartal İlçe binasında saat 17.00’de aday adaylığımla ilgili bir resmi açıklama yapacağım.” Hatırlatması yaptı. 

YEREL BASIN BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Yerel basının kendisi için çok önemli olduğuna vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili ADAY ADAYI Gülseren Sude Büyüktaş, “Yarışa bazı özel sebeplerden dolayı geç başladım. 2011 seçimlerinde de düşünüyordum fakat yerelde çalıştığım için bunu biraz erteledim. Bu düşüncelerimi çok az kişiyle paylaşmıştım. Siz yerel basın mensupları ile bunu şimdi paylaşıyorum çünkü birçoğunuzun haberi yoktu. Bana da bu yüzden gönül kırgınlıklarınız olmuştu. Ama benim için geçmiş 5 yıllık süreçte, özellikle yanımda olan yerel basındaki arkadaşlarım bana çok büyük feyz verdiler. Yerel basın benim için çok önemli çünkü medya gücü insanlarda 4’üncü kuvvettir. Bende tabi yerel medya gücünün önemini de bildiğim için bunu sizlerle her şeyden önce paylaşmak istedim.” Yorumunu yaptı. Büyüktaş, bölge insanını yakından tanıdığını ve bölgenin sorunlarını da bildiğini sözlerine ekledi.




haber; Fethi Satıcı

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 10:49

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17