Erzurum Kongresi’nin 92. Yıldönümü Kartal’da Kutlandı

Ulusal...

Erzurum Kongresi’nin 92. Yıldönümü Kartal’da Kutlandı

Ulusal birlik yolunda atılacak adımları cesaretlendiren ve tarihi kararların alınmasını sağlayan Erzurum Kongresi’nin  92. Yıldönümü  Kartal’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlamada İbrahim Erkal, Erdal Erzincan ve Yavuz Değirmenci konser verdi.

 23 Temmuz - 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında  Erzurum Kongresi’nde alınan kararlar,  Kurtuluş Mücadelesi’nin zaferle sonuçlanmasında belirleyici olan ve Ulusal birlik yolunda atılacak adımları cesaretlendiren ve tarihi kararların alınmasını sağlayan Erzurum Kongresi’nin  92. Yıldönümü  Kartal’da coşkuyla kutlandı.

 Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 92'nci yıl dönümü kutlamasına, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Erzurumlular Vakfı Başkanı İlhami Özer ve Kartallılar katıldı.

 Kutlamalar Erzurum Kongresini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından, Türk Halk Müzik sanatçısı Erdal Erzincan sahne aldı. Sanatçı Erdal Erzincan, seslendirdiği türkülerle  meydanı dolduran binlerce Kartallıyı coşturdu.

 Sanatçı Erdal Erzincan’ın konserinin sonunda Pendik Kaynarca Erzurum bar ekibi sahneye çıktı. Erzurum bar ekibi, izleyenlere görsel bir şölen sundu. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Erzurum bar ekibine Kartal heykelciği verdi.

 Erzurum Kongresi’nin 92. Yıldönümü Kutlamalarında, T.R.T İstanbul Radyosu ses sanatçısı Yavuz Değirmenci türküleriyle Kartallıları coştururken, ’Mavi yelek’’ adlı Erzurum türküsünü meydanı dolduran binlerce Kartallıyla birlikte seslendirdi.

 Kartallılarla buluşan türkücü İbrahim Erkal Erzurum yöresine ait türküleri seslendirerek Yavuz Değirmenci ile düet yaptı.  Erkal’ın konserinin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.  Altınok Öz, İbrahim Erkal’a Kartal Heykelciği takdim etti.

 Kutlama töreninde Kartal Erzurumlular Vakfı Başkanı İlhami Özer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’e; oltu taşından yapılma tespih ile “Altınok Öz” yazılı Erzurum Spor’un  formasını hediye etti.

Törende bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Erzurum Kongresi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü ifade ettiğini belirtti. Başkan Öz, “Anadolu'da milli mücadele birliğinin kurulmasının ikinci adımı Erzurum Kongresi ile atıldı. Erzurum Kongresi’nde alınan kararlar kurtuluş mücadelesinde önemli ölçüde belirleyici olmuştur. İki yıl dört aydır Kartal meydanı her türlü kültüre açık oldu. Herkes kendini ifade etsin diye. Biz bu oluşuma belediye olarak destek verdik.

Bugün Erzurum Kongresi’ni  kutladık, yakın zamanda Sivas kongresini kutlayacağız. Nereli olduğumuz önemli değil. Önemli olan Kartallı olmaktır. Kartal’ı seviyoruz. Hepimiz Kartallıyız. Kartalı ne kadar çok seversek Kartal’ın değerlerini o kadar çok yükseltmiş oluruz ”dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 05:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17