Battal İlgezdi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundular

Diyanet İşleri Başkanlığı'na...

Battal İlgezdi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundular

Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait arsayı yıllardır başka amaçlarla kullanan Ataşehir'deki Flora Evleri Sitesi'nin işgalde ısrar etmesi üzerine başlatılan tahliye işlemleri laikçi basının cami alerjisini depreştirse de meselenin hiç de yansıtıldığı gibi olmadığı öğrenildi. Diyanet arsası üzerindeki kaçak alanların yıkılmasına karşı çıkan site sakinleri ile ilçedeki bazı basının, bölgede ihtiyaç olan daha büyük bir caminin yapımını engellemek için yaygara kopardığı ortaya çıktı.

FLORA EVLERİ
Ataşehir ilçesi kurulmadan önce Ümraniye Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Yenişehir Mahallesi Flora Evleri Sitesi'nin yanıbaşındaki arsa sırasıyla Ümraniye Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Hizmetler arasında el değiştirdi. Son olarak ise Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı, sözkonusu arsayı milli emlaktan satın alarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağışladı. Diyanet ise bağışlanan arsaya cami yapmak için hazırlık yapıyor.

TELLİOĞLU: ARSAYI CAMİ YAPMAK
ŞARTIYLA MİLLİ EMLAK'A VERDİK
Arsayı satın alarak Milli Emlak'a bağışlayan Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakıf Başkanı Selamettin Tellioğlu, “Biz arsayı 2009 yılında satın alarak cami yapılması şartıyla Milli Emlak'a devrettik. Milli Emlak da bu şartımızı göz önünde bulundurarak cami yapılması için arsayı Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis etti” dedi. Bölge halkının bir camiye büyük ihtiyacı olduğunu ifade eden Selamettin Tellioğlu, bu ihtiyaca binaen arsayı satın alıp tahsis ettiklerini ve Diyanet'in bu konuda elini çabuk tutması gerektiğini ifade etti. Din Bir-Sen İstanbul Teşkilatlanma Başkanı Ahmet Berber de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mahalleye bir cami yapacağını ancak bunun geciktiğini söyledi. Berber, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir caminin yapılması için vakit kaybedilmemesi gerektiğini kaydetti.

MÜTEAHHİT SPOR ALANI YAPMIŞ
Cami tahsisli arsa üzerindeki işgalci konumunda bulunan ve yıllardır arsayı başka amaçlarla kullanan Flora Evleri Sitesi'nin 2000 yılında kurulduğu öğrenildi. 11 yıl önce kurulan siteyi yapan müteahhidin “size bir de spor sahası” yapayım diyerek sitenin yanı başındaki boş arsaya yasadışı yollarla tenis kortu, halı saha ve çocuk oyun alanı kurduğu ifade ediliyor. Bütün uyarılara rağmen cami arsası üzerindeki işgaline son vermeyen site yönetimi ile Vakfın davalık olduğu öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle Flora Evleri Sitesi sakinleri tarafından yaptırılan 2 tenis kortunu yıktı.

CHP'Lİ BAŞKANA SUÇ DUYURUSU
İşgal altındaki arsanın bir köşesinde yaklaşık 1.5 yıl önce yapılan çadır brandadan küçük bir mescid de bulunuyordu. Mahalle sakinleri olaylı yıkımın ardından Kadıköy Adliyesi'ne giderek çadır mescidin de yıkılmasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile belediye görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da anlatan Tellioğlu, Ümraniye Müftülüğü tarafından da 1997 yılında caminin ibadete açılış beratı verildiğini anlattı. Diyanet'in cami yapımı konusunda kendisine yetki verdiğini anlatan Selamettin Tellioğlu, “İşgalin kaldırılması için Ataşehir Belediyesi'ne yaptığımız müracaatlar hasır altı edilmiş ve işgalciler korunmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan müracaatlar sonucu yıkım kararı çıkmıştır” dedi. Aynı gün Ataşehir Belediyesi ekiplerinin Başkan İlgezdi'nin sözlü emri ile tahsisli cami alanında işgallerin kaldırılmasına kadar geçici olarak yapılan ibadethaneyi yıktığını anlatan Tellioğlu, şunları kaydetti: “Şantiye için ardiye olarak kullanılan konteyner içindeki eşyaları dışarıya atarak ezmiştir. Abdesthane ve seyyar imam odasını TIR üzerine koyarak götürmüş, cami içerisinde bulunan dini kitapları yere dökerek tahrip etmişlerdir.”       YENİ AKİT

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2011, 05:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17