CHP'li Altınok Öz, AKP'li Haydar Göksoy'a encümeni kazandırdı!

Altınok Öz kontenjandan Kartal'da belediye meclis üyesi gösterdiği Hüseyin Tozkoparan'ı encümen seçiminde yalnız bırakıp kaybettirdi.

CHP'li Altınok Öz, AKP'li Haydar Göksoy'a encümeni kazandırdı!
Haber - Analiz;

Kartal Cumhuriyet Halk Partililer Pazartesi günü Kartal Belediye Meclisi'nde yaşananların şaşkınlığı içindeler. Aslında şaşıracak bir şey yok. Fırtınanın geleceği Altınok Öz'ün CHP'li 3 Meclis üyesinin basın yoluyla "HAİN" ilan edip, partiden 1 yıl ihraç etmek istediği günden belliydi.


ALTINOK ÖZ'ÜN TOZKOPARAN'DAN DAHA ÖNEMLİ İŞİ NEYDİ?



Bilmeyenlere kısaca özetleyeyim. Cumhuriyet Halk Partililer 21 meclis üyesiyle meclise katılırlarken, AK Partililer 15 meclis üyesiyle katıldılar. Aslında 16 Meclis üyesiydiler ama AKP'li meclis üyesi Sayın Müjdat Keçeli'nin her zaman ki gibi Kartal Belediye Meclisi'nden daha önemli bir işi vardı. Kızılay Kongresi'ne katılmak üzere Ankara'daydı. Zaten Keçeli için Kartal Belediye meclisi hep ikinci öncelik taşıyan bir iş oldu. Seçildiği günden bu zamana kadar meclise katıldığı günler, katılmadığı günlerin hep en gerisinde kaldı. Peki, Belediye Başkanlığına CHP'Lilerin oylarıyla seçilen Altınok Öz'ün, Belediye meclisinden daha önemli bir işimi vardı? Neden meclise katılmadı? Bilinmiyor! Bildiğim kadarıyla Sayın Öz, son 1 yıldır meclise hiç katılma gereği duymadı. Daha önemli işleri olsa gerek!



ALTINOK ÖZ, TOZKOPARAN'A NEDEN OY VERMEYE GELMEDİ?



Altınok Öz mecliste olsaydı, Ak Parti'li Kartal Belediye Meclis Üyesi Haydar Göksoy bu gün encümen olamayacaktı. Konu bu kadar açık ve nettir. Evet, AKP'li Göksoy CHP'li dört meclis üyelerinin oylarıyla encümene seçildi ama neden seçildi? İşte CHP'Lilerin en çok üzerinde düşünmesi gereken konu budur? Altınok Öz neden kontenjandan getirdiği encümen adayına sahip çıkıp meclise katılmadı. Dört CHP'Li neden Altınok Öz'ün kontenjan meclis üyesine oy vermedi? 4 CHP'li Meclis üyesi neden AKP'li Haydar Göksoy'u bu kadar çok seviyorlar?

CHP'liler bu iki soruyu masaya yatırırlarsa, sonuç 22 eder! Neden mi? 21 CHP'li Meclis üyesi ve Altınok Öz'ün oyu eşittir 22 ediyor!



İLK OYLAMA ALTINOK ÖZ'SÜZ, 18 OYA 18 OY!



Gelin Pazartesi Meclisine geri dönelim. Encümene Hüseyin Tozkoparan, Selahattin Aksan, Gökhan Yüksel ve Haydar Göksoy önerildi. İlk oylamada Hüseyin Tozkoparan 18 oy ve Haydar Göksoy 18 oy alarak berabere kaldılar. Yani 15 Ak Parti'linin haricinde Göksoy'a 3 CHP'Li oy verdi. Altınok Öz mecliste olsaydı, Tozkoparan  19 oyla encümendeydi ve bu gün bu tartışmalar yaşanmayacaktı. Ama dedik ya, Altınok Öz'ün daha önemli işleri vardı galiba! İkinci defa yapılan oylamada Haydar Göksoy 19 oy alarak encümene seçilirken CHP Meclis üyesi ve CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Tozkoparan 17 oy alarak seçilemedi. Yani 3 oy veren CHP'lilere 1 Meclis üyesi daha katıldı.



ÖZ, HIZLA İRTİFA KAYBEDİYOR!



Bu gün gelinen durum Altınok Öz'ün Hızla irtifa kaybettiğinin ve bazı CHP'Lilerle arasında ki uçurumu açtığının göstergesidir. AKP'li Haydar Göksoy'a oy veren CHP'liler aslında Cumhuriyet Halk Partisi'ne değil, Altınok Öz'e mesaj vermişlerdir. Verilen mesaj amiyane tabirle "Kimse babanın uşağı değil! Ayağını denk al, Gerekirse sana inat encümenden bile vaz geçeriz!" mesajıdır. Yani bu meclis üyeleri adeta "Sen kalkıp binlerce, on binlerce CHP'linin oyuyla seçilen meclis üyesine basın yoluyla hain dersen, bizde Kızım sana söylüyoruz gelinim sen anla" mesajı sayın Öz'e vermişlerdir.



SOSYAL MEDYA YIKILDI!



Bazı CHP'Liler işin sonu nereye dayanır bilmeden sosyal medyadan Tozkoparan'a oy vermeyen kim olduklarını bilmedikleri 4 meclis üyesine demediklerini bırakmadılar.
Aslında Cumhuriyet Halk Partililerin sorunu da bu işte. Kimse gücü temsil eden ve belediyenin bütçesine hükmeden Sayın Belediye Başkanına "BAŞKAN O GÜN NEREDEYDİN?" sorusunu sormadı. Sormazlarda zaten. Neden sorsunlar ki? Dedik ya güç onda, mühür onda! Ha bu arada ya Tozkoparan'a oy vermeyen 4 meclis üyesi hain ilan edilmeyenlerin dışında olan meclis üyelerinden ise! O zaman kime ne diyeceksiniz? Gelin bi matematik yapalım 4 + 3 = 7 ye çıkar. Sakın yarın kalkıpta hainler arttı demeyin bence! Bakın önümüzde yerel seçim var. Hain ilan ettiklerinizin sevenleri ve oy verenleri var. Sonra çok üzülürsünüz.



TOZKOPARAN, NEDEN?



Ha bu arada Sayın Hüseyin Tozkoparan'da bence kendini hesaba çekmeli! "Altınok Öz bana neden oy vermek için gelmedi?", "Neden 4 meclis üyesi arkadaşım bana oy vermedi?" sorularını kendisine sormasında fayda var diye düşünüyorum.



Yazımı, nedenini bilmediğim ama içimden gelen şu unutulmayan sözlerle sonlandırmak istiyorum :)

Salı sallanır,
Çarşamba çarşafa dolanır,
Perşembe perişan olur!
Saza niye gelmedin, söze niye gelmedin?
Geçen Cuma gelecektin, aylar oldu gelmedin!

Çarşamba ve Cuma önemli mevzu birader !!!



Sağlıcakla kalınız...
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 01:39

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmeddin
Necmeddin - 8 yıl Önce

Hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER

banner17