Altınok Öz "Huzurumuzu Sizlere Borçluyuz"

Altınok Öz

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz düzenlediği yemekte Gazilerle ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`e 19 Eylül 1921 yılında Gazi unvanı verilmesinden sonra kutlanmaya başlanan Gaziler günü Kartal’da düzenlenen yemekle kutlandı. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte Gazilerle bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz gazilere “Bizler bu vatanın toprakları içinde huzur içinde yaşıyorsak, bunu burada  bedel ödeyenlere borçluyuz” dedi.

 Kartal Belediyesi 19 Eylül Gaziler günü ve haftası nedeniyle düzenlediği yemekte gazileri ağırladı. Kartal Samare restoranda düzenlenen yemeğe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi, Yönetim kurulu üyeleri bölgede ikamet eden çok sayıda gazi ve gazi yakını katıldı.

Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Gazilerin çok büyük bedeller ödediklerini söyleyerek minnetlerini bildirdi. Türklerin en önemli özelliğinin zamanında görev yapmış ve bedel ödemiş insanları unutmaması olduğuna değinen Öz “Bizler bu vatanın toprakları içinde huzur içinde yaşıyorsak, bunu bu uarda  bedel ödeyenlere borçluyuz” diye konuştu. Öz ayrıca Yerel yönetimlerin kapılarının her zaman gazilere açık olduğunu ifade etti.

Yemeğe katılarak duyguları anlatan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Sefa Altunparlar, Toprağı vatan yapanın gazi olduğunu belirterek Altunparlar “ Gazilik bağımsızlık ve emperyalizme karşı mücadeledir” dedi.

Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış’sözünü anımsatan “işte o zaman ne şehitlik ne de gazilik kalacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2010, 04:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17