Altınok Öz “ahlaksızsın!“ dedi. Meclis Karıştı

2012 faaliyet raporu görüşmeleri Kartal Belediye Meclisinde Perşembe günü gerçekleştirildi. Meclise 2012 faaliyet raporunu açıklamak ve muhalefetin sorularına cevap vermek üzere kürsüye Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz geldi.

Altınok Öz "Temsili giderleri eleştirdiniz. Kültür Müdürlüğü’nün harcamaları temsili ağırlamadan karşılanmaktadır. O bütçenin çok görünmesi ondandır. Bir milyon yediniz içtiniz diyorsunuz,  ne yedik iyice inceleyiniz.  Zaten geçen se ne dediniz, dediniz ki Çiçek Pasajında yedi içti. Yalan, yalan, iftira” dedi.


ÇİÇEK PASAJI YİNE MECLİSİ GERDİ!


Altınok Öz’ün bu sözlerine Ak Parti’den Mehdi Akman ”Getir faturayı görelim.”cevap verdi. Altınok Öz’ün tekrar çok sinirlendiği gözlerden kaçmadı.  Altınok Öz “Sorsaydınız, söylerdim. “ demesi üzerine Mehdi Akman “Yediğinin, içtiğinin 
kafayı çektiğinin hesabını burada vereceksin!” demesi üzerine Altınok Öz AHLAKSIZ! AHLAKSIZ! AHLAKSIZSIN! SUS DA DİNLE! diyerek bağırdı. Arkadaşlar biliyorsunuz İBB ‘de bir toplantı oldu. Benim görevli elemanlarım Özdemir bey, artı Ahmet beyle öğlen vakti Erzincan, Kemahlı KİMENE de yemek yenildi, alkol alınmadı. Bende Büyükşehir’e kimseye minnet etmedim. Korumalara yani arkadaşlara dedim ki hesabı ödeyin çıkalım. Biz çıktık, onlar kaldı. İftira atıyorsunuz, yalan atıyorsun” demesi üzerine Mehdi Akman oturduğu yerden kızarak cevap verdi. Akman “Yüreğin yetiyorsa o faturaları meclise gösterirsin.  O faturaların hepsini meclise getirir gösterirsin.  Bana Ahlaksız diyen adam lafını geri alacak, getirip o belgeleri burada gösterecek” dedi.


KAVGAYA RAMAK KALDI!


Bu bağrışmalardan sonra Meclis iyice gerildi. AK Parti’li meclis üyesi Abdi Kesimal “Ahlaksız sözünü başkan geri alacak, böyle bir şey olabilir mi?” demesi üzerine CHP’li meclis üyesi Gürbüz Çiftçi ayağa kalkarak “Başkana elli tane söz söylediniz o size bir şey dedi mi?” diyerek tepki gösterdi. Abdi Kesimal “Otur yerine!” diyince Gürbüz Çiftçi “Sen Kimsin ya!” diyerek el işareti yaptı.


ÖZDEMİR “KOLLU KUVVET ÇAĞIRMAK ZORUNDA BIRAKMAYIN BENİ!”


Mehdi Akman’la, Altınok Öz arasında “lafını geri alacaksın, önce sen geri alacaksın” polemiği yaşandı.  Ak Parti meclis üyeleri konuşmasına devam eden Altınok Öz’e ısrarla lafını geri alacaksın diyerek konuşturtmadılar.  Bunun üzerine Osman Güdü ayağa kalkarak “Arkadaşlar lütfen rica ediyorum! Koca koca insanlarız, lütfen rica ediyorum” diyerek Ak Parti’lileri yatıştırmaya çalıştı. Ali Rıza İkisivri “Böyle olmaz!” diyerek tartışmaya katıldı. Meclisi yöneten Taner Özdemir  İkisivri’ye “Sayın başkan kavga mı edelim? Siz de böyle yaparsanız, arkadaşlar da böyle yaparsa kollu kuvvetlerle sizleri dışarı attırmak zorunda kalırım. Kimse meclisin huzurunu bozamaz. Meclis başkanı olarak tölerans tanıyorum. Beni tüzüğü uygulamaya mecbur etmeyiniz lütfen.  Böyle bir üslup yok, Meclisin tüzüğü açık. Lütfen sayın belediye başkanım konuşmanıza devam ediniz”  dedi.


ÖZ, “AHLAKSIZ KELİMESİ BELDEN AŞAĞI İFADE DEĞİLDİR!”


Konuşmasına devam eden Altınok Öz “Şimdi arkadaşlar kimse belediye başkanını almadığı alkol için sarhoş göstermeye hakkı yok.  Bu iş ahlakına, bu meclis ahlakına uymaz.  Ahlaksızlık kelimesi belden aşağı ifade edilmiş bir kelime değildir. Ben daha önce de bu konu buraya geldi, ben sizlere dedim korumalarıma, şoförüme alkol alıp almadığımı sorun, dedim. “


KARŞILIKLI ÖZÜR DİLEDİLER!


Ak Parti’li meclis üyeleri ısrarlarına devam ederek başkandan AHLAKSIZ lafını geri almasını istemeleri üzerine, Meclisi yöneten Taner Özdemir Akman’a “Sen başkana sarf ettiğin kafayı çekiyor lafını geri al, oda geri alsın” dedi. Akman “Ben kafayı çekiyor demedim öyle anlaşıldıysa özür diliyor lafımı geri alıyorum. Başkan da lafını geri alsın dedi. Altınok Öz “Arkadaşlar o gün hem de gündüz vakti alkol almam mümkün değil. Ben de lafımı geri alıyorum. Bir daha bu kelimeyi duyarsam lafımı geri almayacağım ama gereğini yapacağım.” Dedi.


Uzun süren tarafların lafını ger al tartışması gerekli özürlerden sonra karşılıklı uzlaşmayla sona erdi. Altınok Öz 2012 faaliyetlerini anlatmaya devam etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2013, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
kartal can
kartal can - 11 yıl Önce

başkanımız hep şeffaf belediyeyiz diyerek ahkam kesiyor. madem öyle çiçek pasajındaki faturalarrı göstersin herkese. neden polemik konusu yapmış ki? Videoyu izledim, başkan kendisi açıyor çiçek pasajı konusunu.

serkan durak
serkan durak - 11 yıl Önce

kalitesi ve kişiligi ile kartal siyasetinde kendini her zaman sevdirmiş saygi görmüş bir insana altinok özün laf söylemesi hic önemli degil çünkü kötü söz sahibine ona aittir keske o sayin mehti akman gibi kaliteli siyaset yapmiş olsa kartalda hicbir sorun kalmazdi

hamza
hamza - 9 yıl Önce

belediye başkanı olduğu günden beri kartal'ı meyhanelerle barlarla dolduran Altınok Öz'ün Mehdi Akman'a ahlaksız demedi çok da önemli değil.. kimin ahlaksız olduğu kartalda ortada...

SIRADAKİ HABER

banner17