Kılıçdaroğlu İstanbul'da 12 Belediye Başkanından hangisini çizecek?

Kılıçdaroğlu İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını seçme konusuna el koydu

Kılıçdaroğlu İstanbul'da 12 Belediye Başkanından hangisini çizecek?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul için geri adım! Kılıçdaroğlu, daha önce üzerinde uzlaşılan 10 ismi geri çekti. İddialara göre Kılıçdaroğlu, İstanbul'un ilçelerinde kararı kendisinin vereceğini açıkladı.


CHP Parti Meclisi'nde tüm gözler İstanbul'da hangi ilçelerin belediye başkan adaylarının açıklanacağına kilitlenmişti. Gerçek Gündem'in haberine göre CHP PM, saat 20.00 sularında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilçe adaylarını masaya yatırdı. MYK'nın önerisi üzerine gündeme getirilen Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Adayı olarak oylandı. Sarıgül, sorunsuz bir şekilde aday ilan edildi.

CHP'de asıl bomba ise saat 20.10'da patladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP MYK'da bu sabah üzerinde uzlaşılan on belediye başkan adayının ismini geri çekti.

Kılıçdaroğlu, "İstanbul adaylarını ben belirleyeceğim. İstanbul adaylarını sonraki PM'de gündeme getireceğim'' dedi. Böylece, bu sabah CHP MYK'da alınan İstanbul'un ilçelerine dair alınan tüm kararlar rafa kaldırılmış oldu.
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 09:46

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17