Elif Bulut Gezen, "Erkekler kadınları mülk edinemezler!"

AK Parti İBB ve Kartal Belediye Meclis üyesi Elif Bulut Gezen, İBB de konuştu.

Elif Bulut Gezen, "Erkekler kadınları mülk edinemezler!"
banner46

Elif Bulut Gezen, "Sayın Başkanım, Değerli Meclis üyeleri, 25 Kasım kadına yönelik şiddet hakkında Ak Parti adına söz almış bulunuyorum . 

Kadina yonelik siddete karsi uluslararasi mucadele gunu , 1999 yilinda kadina yonelik siddete karsi toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.

Son günlerde kadınlarımızla ilgili kabul edilemez vahşet içeren gündem içimizde kanayan bir yaradır.

Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece Ülkemizin değil, tüm Dünya kadınlarının ortak sorunudur. BM raporuna göre, dünyada her gun 137 kadinin eşi yada bir yakını tarafindan olduruldugu, 2017 'de dunyada kasten öldürülen kadın sayısı 87 bindi. Bu kadinların 30 bini eşinin yada bir yakının saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Ülkemizde de maalesef vicdanlarımıza hançer gibi saplanan , bizi insanlığımızdan utandıran elim vakalar yaşanmıştır.

Kadına yönelik her türlü şiddetin kime ve ne şekilde uygulandığı fark etmeksizin , insanlığı zehirleyen bu tümörün , kökünden kazınması noktasinda hepimiz canla başla mucadele etmeliyiz. Söz konusu olan şiddetse , kol kirildiginda yen içinde kalamaz. Sıfatları ne olursa olsun, insanlar hicbir sekilde birbirlerinin sahipleri olamazlar. Erkekler kadinlari mulk edinemezler.Ustunluk iddia edemezler. Kimsenin bir baskasinin bedensel ve ruhsal butunlugunu zedeleyici eylemler gerceklestirmeye hakki yoktur.Kadin cinayetleri haberlerine donup baktigimizda faillerin , sebep olarak kiskanclik,namus,bosanmayi istememe gibi nedenler siraladigini goruyoruz.

Toplumu derinden yaralayıp zayıflattığı, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan, son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu, Kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamaz. Tek bir insanin oldurulmesini tum insanligin oldurulmesiyle bir tutan Islam dininin, kadin katliamlarinin ve siddetin kaynagi olarak isaret edilmesine , asla tahammul gosterilemez. Bu noktada , Islam 'in esler arasindaki iliskiyi ve aile hayatini duzenleyici tavsiyelerinin en dogru sekilde anlatilmasinin cok onemli oldugunu dusunuyorum.Islam , kadin ve erkegi birbirine yol arkadasi kilar. Esleri bir arada tutan muhabbettir. Tipki Peygamberimiz ve esi Hazreti Hatice gibi. Dunyanin hicbir yerinde rastlanmayacak derecede latif olan edep ve adabimuaseret mirasimizi , yeniden hayatlarimizin merkezi haline getirmeliyiz.Edep ve adabin hem kadin, hem de erkek icin gerekli oldugunu unutmamaliyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel başkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın, konuşmasının bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim; "Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi de çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımla ve sıfır tolerans ilkesiyle yürütüyoruz. Ülkemizdeki tek bir kadının dahi şiddete uğramasına, hakkının, hukukunun, onurunun çiğnenmesine asla tahammülümüz yoktur."  "Türkiye olarak, son yıllarda kadının sosyal hayattaki rolünün güçlendirilmesi için tarihi nitelikte adımlar attık. 'Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum' ilkesinden hareketle, kadın ve kız çocuklarının eğitimi ile kadınların iş gücüne katılımını teşvik ettik." 

"Türkiye olarak bu süreçte 'ev içi' şiddetin artma ihtimalini dikkate alarak yeni 'kadın konukevleri' açtık. Böylece müessif hadiseler karşısında mağdurları koruma kapasitemizi daha da güçlendirdik. Ayrıca, istihdam önlemleri ve kadın dostu politikalar uyguladık. Sosyal Destek Hattı ve özel olarak geliştirilen mobil uygulama ile şiddet ve istismar vakalarının ilgili birimlere anında bildirilmesini sağladık. Kadınların bu zorlu süreçten daha güçlü çıkmasını temin etmek hepimizin sorumluluğudur."

Türkiye'de kadını iş gücüne katılımını bahsedersek;
 Kadın iş gücünü 3 milyon 926 bin kişi artırarak 10 milyon 686 bine, kadın istihdamını 2 milyon 802 bin kişi artırarak 8 milyon 924 bine çıkarıldı yine bu dönemde kadınların iş gücüne katılma oranının 6,5 puan artarak yüzde 34,4'e yükseldi. Ak Parti iktidarında 6 yaş ve yukarı nüfus içinde kadın okuryazarlık oranı yüzde 79,9 iken, bu oran 2019'da yüzde 95,3'e ulaştı.
 
insanlığın umudunu yeşerten kadınların toplum olarak hak ettiği değeri sağlamak için Hükümetimiz , önemli değişikliklere imza attı. "Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, göreve geldiğimiz günden bu yana aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınların statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Sozlerine yer vermistir.  

Kadına yönelik her türlü  şiddetin karşisinda olduğumuzu , kadinlarin guclu , egitimli ve guvende oldugu toplumlarin , kendini gelecege tasiyabilecegini bir kez daha tekrar ediyor, Halk ozani Neset Ertas'in  kadin insandir , biz insanogluyuz sozunu animsatarak , kadinlarimizin mutlu, saglikli ve sevgi dolu bir dunyada yasamalarini temenni ederek ,  konusmama son vermek istiyorum.
Saygılar sunuyorum."Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:41

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17