Bir yılı geride bırakan Kartal’ımızın belediye başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ’e baktıkça, bana Türkiye’yi hatırlatıyor. Biliyorum..." />

BAŞKAN ÖZ ÜN ZOR İMTİHANI

Bir yılı geride bırakan Kartal’ımızın belediye başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ’e baktıkça, bana Türkiye’yi hatırlatıyor. Biliyorum...

BAŞKAN ÖZ ÜN ZOR İMTİHANI

Bir yılı geride bırakan Kartal’ımızın belediye başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ’e baktıkça, bana Türkiye’yi hatırlatıyor. Biliyorum kıyaslamam biraz garip gelecek çoğuna.

 

NEDEN TÜRKİYE İLE KIYASLADIM?

Başkan göreve geldiğinden bu yana,  yüzünde bir ifade var. Sanki “Nereden düştüm bu çukura” der gibi. Kolay iş değil tabii ki. İnsanların gerçek yüzünü görmek çok zor. Başkansın ya, sahte tebessümler, yalakalıklar vs. vs. Aslında,  nefse hep hoş gelir bu tarz yaklaşımlar. Birilerinin önünden kalkması büyüklüğünü göstermesi, saygı duyması. Kendisinin geçmişten gelme yöneticiliği, birikimleri, dolayısıyla tecrübeleri var. Yaptığım ufak araştırma da, hastane de yöneticiyken asansöre vatandaşlarla biner çaktırmadan sorunlarını dinlermiş.

Şimdi öyle bir şey yapması zor, artık medyatik olduğu için, her kes tanıyor. Eskiden padişahlar tebdili kıyafet halkın içinde dolaşır, vatandaşın durumunu analiz ederlermiş.

Bu gün zor olsa gerek.

 

LOCA HABERİNİ ULUSAL’A CHP LİLERMİ VERDİ?

Neyse  gelelim konumuza, güzel Türkiye’mizin bir sürü dostu gibi görünen iç ve dış düşmanları var. Önceki yazımda belirtmiştim “Altınok Öz CHP için büyük şans” diye.

Başkanımızın da görünen o ki hem kendi partisinde hem de rakipleri arasında bir kaşık suda boğmak için sırada bekleyenler var. Son ulusal basında çıkan LOCA haberi, bunu destekler nitelikte. Kamuoyu ulusal basında çıkan loca haberinin CHP li bazı kişilerce verildiği dedikodusuyla çalkalanıyor.  Bu olay bana Nasrettin Hoca’nın bindiği dalı kesmesi hikayesini hatırlattı. Buradan 2 sonuç çıkıyor. Birincisi CHP’de “başkanımız da olsan yanlış yaparsan gerekeni yaparız affetmeyiz” söylemini, ikincisi de birileri “başkan ayağını denk al tahtını sallarız”  söylemini akla getiriyor.

 

“BAŞKANI KAPTIRMAYIN” DERİM

Az bir farkla Ak Partinin, belediye yi CHP ye kaptırması,  içten içe hem teşkilatını hem de yönetimini rahatsız ediyor. Halen hazmedemiyorlar, zor tabii ki. Hem de, tam Kartal’ın uçuş moduna geçmeye hazırlandığı bu dönem de. Başkanım bizim partiye geç diyecek yada diyen kim bilir kaç parti vardır? Bir söz vardır “SANAT TAKDİR EDİLMEDİĞİ YERİ TERK EDER” diye.   

 

BAŞKAN’IN POLİTİKASI

Altınok ÖZ’ün farklı bir mizacı var. Siyasette kirlenmemiş, siyasi partilerin kapısını, makam sahibi olayım, kariyer sahibi olayım, yeğenimi işe sokayım, siyasi nüfuzum olsun diye aşındırmamış. Kendisi söylüyor “Benim politikam çoğunuza ters gelir” diye. Öyle ya her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi vardır. Hakkıdır da.  Ama “sessiz kalmak suçu kabul etmektir” anlamını çıkartır bizim milletimiz. Ben derim ki, Başkanım cevap ver, konuş biraz, millet bekler, millet yanlış varsa affetmez ama haklıyı buldu mu da sonuna kadar peşinden gider.

Büyüklerimiz hep demişlerdir “İŞİ EHLİNE VERİN” diye. Ekibinizi tekrar, tekrar gözden geçirin. Yaptıkları en küçük hata da faturası birileri tarafından size kesilir. Mimar Sinan “minare yamuk diyen” çocukları bile kale almış, en azından minareye ip atarak düzelirmiş gibi yaparak çocukları ikna etmiştir. Koca Sinan bile dedikodudan korkarak üzerine gitmişken, size de olaylara sessiz kalmamanızı hatırlatmak isterim.

 

İmtihanınız zor, zaman hızla akıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2010, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17