Battal İlgezdi 14 hizmet merkezi açılışıyla CHP'lileri gururlandırdı.

Kılıçdaroğlu: İlgezdi, Ataşehir’i İstanbul’un en önemli marka kenti haline getirdi.

Battal İlgezdi 14 hizmet merkezi açılışıyla CHP'lileri gururlandırdı.
banner46

İlgezdi: “Bizler seçilinceye kadar partilerden adayız, seçildikten sonra ise herkesin belediye başkanıyız.”

 

Ataşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu 14 merkezin resmi açılışları 26 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle yapıldı.

 

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tören öncesi

Kılıçdaroğlu, merkezi gezerek Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den bilgi aldı.

 

Merkezde Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası’nın sunduğu müzik dinletisini konuklarla birlikte dinleyen Kılıçdaroğlu’na, Ataşehir Belediyesi’nin mesleki eğitimi kurslarından pastacılık derslerine katılan Elif Çolak, sürpriz yaparak kendi yaptığı pastayı ikram etti.

 

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin ev sahipliği yaptığı törene; Kılıçdaroğlu ile birlikte TBMM Başkan Vekili Akif Hamzeçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu, Gamze Akkuş İlgezdi, Mahmut Tanal, Dursun Çiçek, Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Engin Altay, Tahsin Tarhan, Mevlüt Dudu, Gürsel Erol, Yakup Akkaya, Mehmet Tüm katıldı. Törende ayrıca CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Hüsnü Süslü, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve binlerce Ataşehirli de hazır bulundu.

 

Kılıçdaroğlu: İlgezdi, Ataşehir’i İstanbul’un en önemli marka kenti haline getirdi.

 

Tören konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim belediye başkanlarımız nasıl bulundukları ilde, ilçede, beldede hiçbir ayrım yapmıyorlarsa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de belediyeler arasında ayrım yapmaması lazım. Çünkü verilen hizmet İstanbullulara, vatandaşlara veriliyor. Vatandaşları ayırmak doğru değildir. Nerede bir CHP’li Belediye Başkanı varsa hepsine verdiğim bir talimat var: Artık beldenin belediye başkanısınız. Hiçbir vatandaşı ayırmayacaksınız. Bütün vatandaşları kucaklayacaksınız. Ataşehir’i 1970’li yıllardan beri bilirim. Küçücük bir yerdi burası, ama şimdi İstanbul’un en saygın yerlerinden birisi oldu. Buraya CHP’li bir belediyenin eli değdi, adalet geldi, özgürlük geldi, vatandaşa hizmet geldi. Başkan İlgezdi, Ataşehir’i İstanbul’un en önemli marka kenti haline getirdi.” diye konuştu.

 

Örnek Mahallesi’ndeki Şehit Cahar Dudayev Caddesi’nin trafik sorununa da değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Buraya otobüsle gelirken dikkatimi çekti, bu merkezin önündeki yol, hiç Ataşehir’e yakışan bir anacadde değil. Büyükşehir yapmıyor olabilir. Kaynağı olmayabilir, para ayıramayabilir. Verin Ataşehir Belediyesi’ne bu yolu kısa sürede hizmete açar. Esnaf da rahat eder, vatandaş da rahat eder, kentin güzelliği artar. Bu çağrıyı Başkan İlgezdi yaptı. Ben de CHP Genel Başkanı olarak İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a bu çağrıyı yapmış olayım.”



 

İlgezdi: “Bizler seçilinceye kadar partilerden adayız, seçildikten sonra ise herkesin belediye başkanıyız.”

 

Konuşmasında açılışları yapılan hizmet merkezleri ve projeleri anlatan Başkan İlgezdi, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına hep ‘adil ve eşit olun’ dedi. Biz vatandaşlarımıza her zaman adil ve eşit davranıyoruz. Bizler seçilinceye kadar partilerden adayız, seçildikten sonra ise herkesin belediye başkanıyız. 7 farklı bölgedeki Ataevimizde bugüne kadar 7 yılda 98 bin 640 kişiye eğitim verdik. Genel Başkanımız bize ‘kreş yapın, kadını eve mahkum etmeyin’ dedi. Biz de onu yaptık. 880 çocuğumuz kreşlerimize gidiyor. Ferhatpaşa Mahallemiz sadece 440 oy aldığımız bir mahalle olmasına rağmen, ayrım yapmadık, bir gençlik merkezi ve bir sağlık polikliniği açtık. Uyuşturucuyla mücadele için de Yeni Hayat Projemizi, İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptık. Kısa sürede yüzlerce çocuğumuza psikolojik destek oluyoruz” dedi.

 

Başkan İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti: Biz asla yeşil alanları imara açmayacağımızın sözünü vermiştik. Şu ana kadar 1 milyon 200 bin metrekare alana park yaptık. En büyük sıkıntımız imar. Artık kentimizin planlarının çıkmasını istiyoruz.”

 

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesi protokol tarafından kesilirken, aynı anda diğer altı merkeze de canlı yayınla bağlanıldı. Neşet Ertaş Kültür Merkezi,  Ferhatpaşa Gençlik ve Sağlık Merkezi,  Kayışdağı Lions Ataevi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Yeni Hayat Gençlik Merkezi, Fidan Kalpler Gündüz Bakım Evi’nin açılış kurdeleleri de bulundukları yerden canlı yayınla kesildi.

 

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’na, Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, Neşet Ertaş’ın kullandığı son bağlamayı hediye etti. 

 

Resmi törenle birlikte; Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi, Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Ataşehir Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği, Yeni Hayat Projesi, Fidan Kalpler Gündüz Bakımevi, Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu, Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonu, Düştepe Oyun Müzesi, Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi, Ataevleri, Yaz ve Kış Spor Okullarının açılışları yapıldı.

 

Başkan İlgezdi ile birlikte Ferhatpaşa Gençlik Merkezi ile Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği ve Neşet Ertaş Kültür Evi’ni de ziyaret eden Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na geçti.    

 
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 01:16

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17