Tuzla Marina, 29 Mayıs’ta Açılıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projesi Tuzla Marina,alışveriş üniteleri, tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla 29 Mayıs’ta hizmet vermeye başlıyor.

Tuzla Marina, 29 Mayıs’ta Açılıyor
banner46
HABERİN GALERİSİ
Tuzla manzara resimleri

Tuzla manzara resimleri

Türkiye´nin en büyük ve vizyon projelerinden biri olarak inşa edilen Tuzla Marina, 3 etabıyla 29 Mayıs´ta İstanbul´un fethedildiği gün kapılarını açıyor.

Açılış öncesi düzenlenen lansmana Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, basın mensupları katıldı. 

Dünyanın 'En'leri Bu Projede Buluşuyor


Dünyada eşi bulunmayan 6 fonksiyonlu tek marinası Tuzla Marina, denizin üzerinde konumlanan adacıklarda 154 üniteli alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster´larından ikisine sahip tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla hizmet vermeye başlıyor. Deneyimlenmemiş bir konseptte tasarlanan proje, deniz ile insanı buluşturacak ayrıntılara sahip. Halka açık olarak tasarlanan ve turizm bakımından Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olacak Viaport Marina'da, eğlence, deniz, alışveriş ve sosyal yaşam bir arada sunuluyor.


Viaport Marina içerisinde konumlanan özelliklerin dünyada hiçbir marinada bulunmadığını ifade eden Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, 'Dünyadaki tüm örneklere bakıldığında, marinalar hep insandan uzak şekilde tasarlanmıştır. Biz dünyada eşi olmayan bir projeye imza attık. İnsanları denizle barıştıracak bir proje tasarladık. Denizin ortasına kadar yürünebilen bir marina inşa ettik. Sosyal yaşamın kalbinin bundan sonra Tuzla'da atacağına inanıyorum' diye konuştu.

'Sadece Marinadan İbaret Değiliz'


Korunaklı ve doğal bir marina olarak tasarlanan Viaport Marina'da, çevreci ve emniyetli bir yapı kurgulandı. Yalova'ya 7,8 ve adalara 8 mil uzaklığında bulunan Viaport Marina'da, tekne rezervasyonları alınmaya başladı. Yeşilin içerisinde konumlanan yapısıyla, doğayla iç içe bir tasarım uygulanan Viaport Marina'nın tüm çatılarında, denizle bütünleşik bir görsellik sunması için Almanya'dan özel olarak getirilen mavi kiremit kullanıldı. Dünyada 80´e yakın marinayı ziyaret ettiğini belirten Bayraktar, ' Viaport Marina, diğer marinalar gibi sırf ' marinadan ibaret bir proje değil. Bu proje Türkiye'nin projesidir' diye konuştu

Akvaryum ve Otel 2016 Yılında Geliyor!


Viaport Marina otel, alışveriş adası, tema park, akvaryum, business çenter ve marinadan oluşan Türkiye'nin ilk ve tek 6 fonksiyonlu projesi olarak adlandırılıyor. Denizin üzerine konumlanacak otel ve binlerce deniz canlısının İçerisinde bulunduğu Türkiye´nin 'en uzun tüneline sahip' akvaryumu 2016 yılında hayata geçirilecek. Otel için dünyaca ünlü otel zincirleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini kaydeden Bayraktar, 'Dünyanın en güzel otellerinden biri Viaport Marina'ya geliyor. Denizin üzerinde dinlenmek isteyen tekne sahipleri için de bambaşka bir deneyim olacak' dedi. Akvaryum projesinin de önümüzdeki bahar aylarında hayata geçirileceğini kaydeden Bayraktar, 'Akvaryum projesi ile de denizin altındaki yaşamı, ziyaretçilerimize bambaşka bir deneyimle yaşatacağız. Benzersiz bir proje çıkardık' diye konuştu.



Viaport Marina Express'i yola çıkıyor!


İstanbul'da son yıllarda oluşturulan ulaşım ağının genişliğine de dikkat çeken Bayraktar, 'İstanbul'da raylı sistemlerle birlikte artık uzaklar yakın oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilecek olan Havaray projesiyle, ziyaretçilerimiz çok kısa bir sürede projemize ulaşacaklar. Ayrıca Yalova'dan direkt tekne seferleri düzenleyeceğiz. Avrupa'daki tema parklarda bulunan 80'li yıllara ait tasarımıyla 'Nostalji Express'i de Viaport Marina Express'i olarak Tuzla sahilde 3-4 km hat boyunca, ziyaretçilerimizi ücretsiz projemize taşıyacak diye konuştu. Coşkun Bayraktar, ilk yıl projeye 15 milyon yerli-yabancı ziyaretçi beklediklerini, bu rakamın ikinci yıldan itibaren 25 milyona çıkmasını hedeflediklerini aktardı. Viaport Asia´ya geçen yıl 22 milyon ziyaretçi geldiğini kaydeden Bayraktar, 'Gerçek rakamlar doğrultusunda hedeflerimizi belirliyoruz. Bu rakamları şu anda Viaport Asia'da yakalıyoruz. Aynı başarıyı Viaport Marina'da da göstereceğimize inanıyorum. Türkiye´de yapılmayanı yaptığınız zaman, Türk halkı da cevabını sizin projenize gösterdiği ilgi ile veriyor' dedi.

Denizle Anılan Tuzla Vizyonu


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, lansman konuşmasına Tuzla’nın tarihi hakkında bilgi vererek başladı. 2009 yılında göreve başladığında Tuzla için “Eğitim Kenti Tuzla” ve “Denizcilikle Anılan Tuzla” hedeflerini ortaya koyduklarını hatırlatan Başkan Yazıcı, "Osmanlı tarihi boyunca balıkçı kasabası olarak kalmış bir bölge olan Tuzla'da gelinen noktada çok büyük gelişim sağlandı. Bu proje de bunun bir göstergesi" dedi.

Merkezin Mutlak Denizle Birleştirilmesi Gerekiyordu


Viaport Marina´nın Tuzla´da merkez oluşturulmasına büyük katkı yapacağını kaydeden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 'Halkımızın bir istek ve talebi vardı. Tuzlamız´a gelme nedeni olan insanlar için bir süreç oluşturmak zorundaydık, bir cazibe oluşturmak zorundaydık ve Tuzla´mızın en uzakta olması dezavantajını ortadan kaldıracak bir mekan oluşturmalıydık. Çünkü Tuzla halkımız şunu söylüyordu: `Gömlek almaya Pendik´e, ayakkabı almaya Kadıköy´e gitmek zorunda mıyız biz merkez istiyoruz´. Coğrafi açıdan da çok dağınık bölgede merkez oluşturmak için mekan aradık ve merkezin mutlak denizle birleştirilmesi gerekiyordu. Denizin avantajlarından faydalanmak istiyorduk ve marinayla merkez birleştirilebilir diye düşündük' ifadelerini kullandı. 

İşte Bunu Arıyorduk


 Dev projenin estetik yönüne de vurgu yapan Şadi Yazıcı, 'Çupra şeklinde bir marina projesi ortaya konulduğunda, bir yaşam alanı fikri ortaya koyduklarında projenin hem estetik açıdan, hem fonksiyonelliği açısından hem de halkla ve bizim düşüncelerimizi Tuzla´mıza artı değer kazandıracak yönlerini düşündüğümüzde, dünyadaki bir çok örnekleriyle beraber güzel bir proje önümüzü koyulduğunda `işte bunu arıyorduk´ dedik ve projeyi yapanlara teşekkür ediyoruz gerçekten güzel bir proje oldu' diye konuştu. 

Deniz Tabanına Zarar Verilmedi


Projenin yapım aşamasında deniz canlılarına zarar verilmediğini de sözlerine ekleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 'Bu süreç içerisinde şu her zaman soruldu; `siz orada denize zarar verdiniz mi? Asla. Bunu üniversitelerle yapmış olduğumuz raporlar doğrultusunda biz denize belki fayda sağlamadık ama denize zarar vermemek için çok çaba sarf ettik. Deniz üstünde yaşam alanı oluştururken deniz altını olumsuz yönde etkilemeyecek yöndeki raporların hepsini aldık'

Proje, Tuzlamıza Lig Atlatacak


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Marina ile ilçedeki istihdamın süratle artacağını kaydetti. Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina’da, Tuzla’da oturanlar istihdam edilecek. Tuzla Belediyesi olarak bir havuz oluşturduk, işsizleri eğittik. Tuzla Marina’da Tuzla Belediyesi’nin mesleki eğitimlerine katılan kişiler istihdam edilecek.” dedi.
Proje alanının devletten 49 yıllığına Tuzla Belediyesi tarafından kiralandığını aktaran Yazıcı, "Alan 29,5 yıllığına yap-işlet-devretle ihale edilmiştir. Via Properties yap-işlet- devret süresi boyunca 29,5 yıl boyunca 120 milyon lira artı KDV kira ödeyecek. Ve bu kira ödenirken TEFE-TÜFE'ye göre artışlar olacaktır. Ve cirodan yüzde 1 Maliye Bakanlığı alacaktır. Bir ilçe ölçeğinde bu kadar büyük bir projeyi yapan başka bir ilçe yok. Proje, Tuzlamız’a lig atlatacak" bilgilerini aktardı.

Başkan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’a Teşekkür Etti


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, projenin gerçekleştirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın çok önemli katkıları olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Bir belediye tarafından gerçekleştirilmesi çok zor olan bir marina projesinin ihalesi, onaylanması ve ÇED raporunun alınmasına kadar bütün süreci teknik kadromuzla birlikte gerçekleştirdik. Bu süreçte bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, vizyonu ve önümüzü açan görüşleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum. Bizden yardımını esirgemeyen ve çok büyük destek veren dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve basın mensupları, helikopterle tur atarak Tuzla Marina’yı gökyüzünden görüntüledi. 
 
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 10:22

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17