Taner Özdemir ''Ali Cihat Işık, şahsıma linç kampanyası yürütüyor'

Seçime sayılı günler kala CHP İl yönetiminde neler oluyor?

Taner Özdemir ''Ali Cihat Işık, şahsıma linç kampanyası yürütüyor'
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kartal Belediyesi grup başkan vekili, Kartal Belediye meclis üyesi ve sevilen sanatçı Taner Özdemir basına açıklama gönderdi.

Basına vede Kamuoyuna;

18 yaşında SHP üyeliği ile siyasete başlayıp CHP-SHP birleşmesinden bu güne kadarda CHP'si üyeliğini onur vede grurla taşımaktayım. Yani 24 yıllık parti üyesiyim. 1980 öncesi Erzincan il yönetim kurulu üyeliği merkez ilçe başkanlığı vede kurultay delegeliği yapmış bir amca vede babanın oğluyum! Yani tabiri cahizse yedi göbekten partili bir aileden gelmekteyim. Her insanın doğarken karar veremeyeceği vede messebini belirleyemeyeceğinden mensubu bulunmaktan onur duyduğum alevi kürt kimliğimden dolayı devletin yapmış olduğu bu ayrıma karşı bu günkü CHP'si anlayışının vede genel başkanımız sayın Kemal Kılıçtaroğlu'nun Bu iki soruna anayasal haklarının verilmesi konusundaki siyasal anlayışı vede çözüm yerinin parlemento olduğu tezinide savunan bir siyaset anlayışını taşımaktayım.

Kaldıki CHP'si bir kitle partisidir her düşünce vede görüşten insanlara ayrım yapmaksızın eşit mesafede olan vede sorunlarına çözüm yeri olarak kendisinin bu sorunları çözebileceği anlayışını topluma sunmuşken, benimde buna olan inancımdan dolayı desteklediğim vede meslek birliklerinde çekinmeden partimi vede politikalarını ilkeli bir şekilde savunarak CHP'si politikalarında ayrımcılığın olmadığını her fırsatta anlatmaya çalıştım. Hatta bu muhalif duruşumuzdan ikdidar rahatsızlık duyduğu için Hacı Bektaşi veli etkinliklerinde Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıda sahnenin kenarında bulunmamızı fırsat bilerek iki yıl bu davadan bir sanatçı olarak yargılanıp daha sonra beraat etmiş bir insan olarak şahsıma vede kimliğimize yapılan bazı linç kampayalarının bu gün CHP'si il yönetiminde bulunan vede birinci bölge kordine merkezinin başında bulunan Ali Cihat Işık denen insan tarafından 16 yıl önceki ön seçimde, bahane edilerek şahsıma yönelik bir linç kampanyası yürütülmekte olup bunun partimize vede temsil ettiğime inandığım bir kitleyede derin üzüntü verdiğini paylaşmak istiyorum.

İktidar partisinin isteyipte yapamadığını sözde parti yöneticiliği yapan bu zatın elinden devam ettiriliyor olmasını çok manidar bulmaktayım. Çünkü şahsım geniş kitleler tarafından sevilen vede kabul gören bir sanatçıyım. Türkiyenin en önemli sanatçı derneklerinin yönetimlerindede yer almaktayım. Bütün bunlardan daha önemli olan ise CHP'si gençlik kolu başkanlığı, 6 dönem kartal ilçe yönetim kurulu üyeliği, iki dönem ilçe sekreterliği, ve ilçe bşk adayı olmuş, Kartal'ın 15 yıl aradan sonra Akp'den geri alınmasında önemli çalışmalarda pay sahibi olmuş vede o dönem meclis üyeliği görevinde bulunan (2009-2014) ve yine bu dönemde örgüt üyelerimizin takdiri sonucu 2014-2019 yılları arası ön seçimle meclise girmiş ve halen Kartal belediyesi CHP'si grup başkan vekilliği görevini en iyi şekilde yapmaya çalışarak ilçe başkanlığımızı temsil etmeye çalışmaktayım.

Bütün bu görevleri yapmanın yanı sıra CHP' sinin belediyesi olmayan hangi ilçesinde şahsıma ihtiyaç duyulursa hiç bir ücret talep etmeden partimin başarısı için sahne almaktan onur duyduğum ve son ümraniye ilçesinin konserindede yine ayağımın kırık vede alçıda olmasına rağmen saatler önce meydanda yerimizi almış bulunmaktaydık! Hatta sayın Mahmut Tanal vede H. İrfan Yıldız vekillerimizinde bu şekilde zor olmuyormu demelerine rağmen parti görevi cevabını vermiş bir insan olarak, orkestrama vede şahsıma yapılan kabalığı vede sanata sanatçıya yapılan terbiyesizliğe, il yönetiminin, ilçe başkanlığımın, vede genel merkezimizin sessiz kalmamasını bekliyorum.

Seçime gidildiği ülkemiz için dönüm noktası olan bu seçim öncesi yönetici konumundaki insanların daha dikkatli vede özverili olması gerektiğine inanmaktayım. Şahsıma yapılan bu davranışında basına yansımasından üzüntü duyduğumuda belirtmek isterim. Ancak topluma mal olmuş sanatçı oyuncu siyasetçilerin her anlarının haber olabileceğininde bilincini taşımaktayım. Bu bilinci taşımayarak hem orkestra sanatçılarıma hem bana bu hakaret vari davranışları yapan ve hatta ortestrama sözlü hakaret eden bir il yönetim kurulu vede bşk yrd görevindeki bir zatında bu bilinçte olması gerekmektedir. Benimle 1999 yılından kalan yani 16 yıl öncesinin ön seçimin hesabını sorma yeri o yerler değildir. Bu konuyada tüm Kartal İlçe yönetim kurulu üyeleri şahittir. Bu ismini bile anmayı zul saydığım şahsiyet kartal ilçe örgütünde yapmış olduğu vede şahsımında davetli olarak katıldığı toplantıda bu kinini dile getirmiş, hatta dahada ileri giderek, sayın Mehmet Moğoltayı kast ederek moğoltayla kırmızı plakalarda Cem Evlerinde listeler yaparak bana oy verdirmediniz diyebilecek kadar şahsıma hakaret etmiştir. Ve bunu tüm partililerin ilçe başkanımın vede yönetim kurulu üyelerimin önünde yapmıştır. Oysa bu zavallı bölücü vede ayrıştırma ağzıyla yapılan eleştiri bile ne kadar kafatasçı yaklaştığının bir kanıtıdır. Çünkü bu partiye vede topluma yıllarca sayısız hizmetleri olmuş sayın Mehmet Moğoltay o dönem bakanlık yapmıyordu. 1992-1994 yılları arasında bu görevde bulunmuştu. Aynı şahsiyet sanatçıların davet edildiği kahvaltı organizasyonunda'da şahsıma Maltepe ilçe başkanı Hasan Solmaz il yönetim kurulu üyeleri Cemal Coşkun ve Çağdaş Murat Sabancının gözleri önünde şahsıma hakaretler etmiş, sanatçı arkadaşlarım başta Hüseyin Turan Gani Pekşen Ali Ekber Eren Aynur Haşhaş ve meslek birliği başkanımız Belkıs Akkalede gerekirse toplantıyı protesto edip çıkmak istemiştirler.

Fakat partili kimliğim gereği bu duruma müdahil olarak partimi zor duruma düşürmekten sağduyumuzla son anda önledik. Sayın il başkanımız bizzat şahsımı arayarak üzüntülerini ifade etmişlerdir. Ancak son ümraniyede yaşanan skandaldan sonra bu işin basına yansıması kaçınılmaz olmuştur.

Burada il yönetim kurulumuza ilçe başkanlığımıza vede genel nerkezimize çağrıda bulunarak bu şahsiyetin gerekli uyarıları almasına vede oturduğu koltuğu boşaltmasının partimizin menfaati için uygun olacağı kanısındayım. Millet vekili adaylarımızın bir çoğunun yine il yönetim kurulu üyelerimizin bir çoğunun ilçe başkanlarımızın neredeyse tamamının şikayetçi olduğu bu şahsiyet gücünü kimlerden almaktadır merak etmekteyim. Şahsıma orkestrama vede sanata yaptığı bu davranışların karşılıksız bırakılmamasını, parti yönetimi vede kamuoyundan talep ediyorum. Saygılarımla. Taner Özdemir 
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 10:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17