Maltepe’de “Spotçular Çarşısı” kurulacak

“Halk Buluşmaları” kapsamında Küçükyalı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, “Esnafların sorunlarını çok iyi biliyoruz. Özellikle spot ya da ikinci el eşya ve malzeme satan esnafların sorunlarına kökten bir çözüm bulmak amacıyla spotçular çarşısı kuracağız” dedi.

Maltepe’de “Spotçular Çarşısı” kurulacak
banner46
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mahalle toplantıları kapsamında Küçükyalılılarla Muhsine Zeynep Ortaokulu’nda buluşarak, sorunlarını dinledi.

Altyapı, esnafların sorunları, kaldırım işgalleri,  kentsel dönüşüm park ve bahçe sorunlarının konuşulduğu toplantıya, Küçükyalı Mahalle Muhtarı Kadriye Necla Timur da katıldı. Bindiği minibüste, vahşi bir cinayete kurban giden ve tüm Türkiye’yi yasa boğan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı anarak konuşmasına başlayan Başkan Kılıç, “Özgecan’ın şahsında, işkence gören, öldürülen bütün kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler çok çabuk reaksiyon gösterip, çabuk unutan bir toplumuz. Soma ve Ermenek’te yaşananları gördük. Yeni Özgecanların olmaması için kadınlarımızın dayanışmasını oldukça önemsiyorum. Ama sorunun kökünde aslında biz erkekler var” diye konuştu.

“83 SORUNDAN 70’İNİ ÇÖZDÜK”

Küçükyalı’da geçen toplantıda iletilen 83 sorundan, 70’ini de çözdüklerini kaydeden Ali Kılıç, “Sorumluluğumuz dışında olan 13 sorunu, ilgili mercilerle paylaştık. Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar vardı, bunları çözmek için uğraş verdik ve veriyoruz. Üç sokak köpeğimizi işe başlattık. Bununla ilgili çok güzel tepkiler aldık. Sivrisineklerle mücadeleye erkenden başladık. Sahilde sağlık taraması hizmeti başlattık. Yabancı dil eğitimini de içeren 39 ayrı branşta kurs programları düzenlemeye başladık. Öğretmenevi olarak da bilinen yer, Fikret Otyam Müzesi yapılacak. Uyuşturucuyla mücadele konusunda çalışmalarımıza başladık. Ayrıca seçimlerde söz vermiştik, ihtiyacı olan ailelere 600 TL yardım yapacaktık. Bunun için ev ev dolaşarak, çok büyük bir tarama işlemi gerçekleştireceğiz. Daha sonra ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak her ay bu paralar verilecek” dedi.

“KALDIRIM İŞGALİNE SON VERDİK”

Çalışmayan personeli her ne sebeple olursa olsun asla affetmeyeceğini ve vatandaşların vergisiyle çalışan insanların işini daha titiz yapması gerektiğini belirten Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Kaldırım işgaliyle ilgili birçok sorun gelmişti. Bunların önemli bir kısmı çözüldü. Parklar ve kaldırımlarla ilgili şikayetler uzun vadede çözüme kavuşturulacak şikayetler. Bunların takipçisi olacağız. Esnaflarımızın sorunlarını da çok iyi biliyoruz. Özellikle spot ya da ikinci el eşya ve malzeme satan esnafların sorunlarına kökten bir çözüm bulmak amacıyla, Maltepe’de bir spotçular çarşısı kuracağız.”

“DANIŞMA KURULLARINIZI HAZIRLAYIN”

Esnaf ve vatandaşların, ruhsatsız çalışan işyerlerini belediyeye mutlaka bildirmeleri gerektiğinin de altını çizen Kılıç, kentsel dönüşüm noktasında mahallelerden danışma kurulları oluşturmalarını istediklerini, bu aşamada Küçükyalı sakinlerinin de oluşumlarını tamamladıysa belediyeye başvurmaları gerektiğini belirterek, “Kentsel dönüşümde bu kurullar, mahallenin kaderini belirleyecek. Bu kurullar, halk meclisleri gibi çalışacak. Sizlerin onaylamadığı bir projeye asla evet demeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Kılıç, daha sonra mahalledeki esnafları dolaşarak, sorunlarını yerinde dinledi. 
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 16:37

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17