Yunus Fırat Aydın, 'Soma Holding bu kadar parayı neyin karşılığında verdi?

Soma Holding'in durduk yere Kartalspor’a para yardımında bulunması KAMUOYUNDA VE MECLİSTE ŞÜPHE UYANDIRDI. Kamuoyunda BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, BU BAĞIŞ NEYİN NESİ? sorularını beraberinde getirdi.

Yunus Fırat Aydın, 'Soma Holding bu kadar parayı neyin karşılığında verdi?

Kartal Belediyesi Pazartesi günkü Meclis oturumunda söz alan Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Yunus Fırat Aydın,Soma Holding tarafından Kartalspor’a verilen paranın neyin karşılığı olarak verildiğini sordu.


Fırat, “Öncelikle belediyemizin yapmış olduğu güzelliklerinin arkasında duracağız yanlış olanları da söyleyeceğiz. Ramazan vesilesiyle Kartallılar için kurulan iftar sofralarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.


Yunus Fırat Aydın: Bu kadar parayı neyin karşılığında verdiler?


Altınok öz: Özel bir isteğim olmadı. Kartalspora yardım edin dedim.


Fırat, “Geçtiğimiz gün basın mensuplarıyla yapmış olduğunuz ve bir soruyu bize yansıyan kısmıyla hiç beğenmediğimiz basın toplantısında tırnak işareti içerisinde, basından alıntı alarak yaptığım yanlışsa lütfen düzeltin, “Soma holdingdekiler burada bir şey yapmak istediler Kartalspor’un da sıkıntısı vardı. Gitsinler Kartal spora yardım etsinler dedim, benle bir temasları olmadı. Gittiler makbuz karşılığı Kartalspor’a bir trilyon para yatırdılar” Bu beyan sizin midir başkanım? Eğer bu açıklama size ait ise bir belediye başkanı için 90 aylık maaş, bir belediye meclis üyesi için de çok büyük olan bu para Soma Holding tarafından neyin karşılığında bağışlanmıştır? Çünkü ne imar yönetmeliğinde nede imar yasasında, plan notlarında birisi inşaat yapacaksa eğer Belediye Başkanının göstermiş olduğu bir noktaya büyük bağış yapar diye bir madde yoktur! Bu neyin karşılığında bağışlanmıştır?


Söz konusu inşaatta herhangi bir yasadışı bir yapılaşma yapıldı mı? Bunlar hakkında bilgilendirme istirham ediyorum.


Kartal Spor artık gündemimde yok


Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz
, “Kartal’a Soma Holding yardım etmek istemişlerdir. Yardım etmek isteyenler bir yardım kuruluşunda da yardım edebilirlerdi, size nasıl yardım edebiliriz dediler? Bizde dedik ki Kartalspor’a yardım etsinler. Maçlarda tezahürat yapıyorsunuz ama hepsinin bir gücü var. En son ki basın toplantımı dinlediyseniz Kartalspor artık gündemimde yok dedim. Siyasi parti olarak ilgilenebilirler.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 10:43

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17