Yunus Fırat Aydın 'Jakoben bir anlayışı doğru bulmuyorum.'

Kartal Belediye Meclisi Faaliyet raporunu görüşmek üzere Nisan ayında toplandı.

Kartal Belediye Meclisi'nin Faaliyet raporunu görüştüğü Nisan ayında toplantısında söz alan Mimar Yunus Fırat Aydın çok çarpıcı söylemlerde bulundu.

 

Mecliste konuşan Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Mimar Yunus Fırat Aydın "Sayın başkan, meclis üyeleri, salonu doldurup ayakta izleyen seyirciler ve yerel basınımız hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Sözlerime geçtiğimiz salı günü hiç hak etmediği bir saldırıya uğrayan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ve sizlere geçmiş olsun dileklerimle başlamak istiyorum.


Edebiyat adına hiç bir şey yapmadan!


Geçtiğmiz Pazartesi meclis oturumunda Temel Yaz'ın konuşmasının ardından sayın belediye başkanımız bizim kültür anlayışımızdan biraz uzak olduğumuzu söylemişti. Bizim heykellere bakış açımız çok iyi olmadığı için, kültürel faaliyetlere yakınlığımızın "CHP kadar değil" demişti. Tabii bunu söyledikten sonra faaliyet raporunu şöyle bir inceledim. 232 sayfalık raporun yaklaşık 36 sayfası kültürel faaliyetlerle ilgili.
Saatli maarif takviminden bir yaprak koparılsaydı bu çalışmalar yapılırdı. Çok derin ve kültürel ve sanatsal bir çalışma içerisinde olan belediye başkanımız ve belediye 2013 yılında edebiyat adına yapılan kültür faaliyeti sadece bir şiir dinletisi. Edebiyat adına hiç bir şey yapmadan 'siz kültürden uzaksınız, biz çok derin bir kültürel ve sanatsal faaliyet içerisindeyiz' demek maalesef çok komiktir ve Kartal halkına yakışmamaktadır.


Jakoben bir halka sanat tahkim edeceğiz anlayışı


Bu raporu incelediğimde sosyal faaliyet dışında Kültürel hiç bir faaliyet görmediğimi ifade etmek istiyorum. 'Heykeli sadece biz biliriz. Sanatı sadece biz biliriz. Halk cahildir,
Jakoben bir şekilde halka sanat tahkim edeceğiz anlayışını doğru bulmuyorum. Çünkü bu halkın bir sanatsal anlayışı vardır. Size oy veren 128 bin seçmenin içinde sakallı amcalarımız da bilir, başı örtülü ninelerimiz de bilir. Kültür sadece sizin tekeliniz de olan bir çalışma değildir. Lütfen sağınıza solunuza bakıp diğer belediyelerde ki gibi güzel çalışmalar sizlerden bekliyoruz.


Son olarak her mahalleye hizmet yapmayı sadece muhtarlarla toplantı yapmakla, şurada şu kadar büyük projeler yaptık demekten ziyade Kartal'ın sünnet politikasını  değiştirirken bence Kartal'ın sanat politikasını da değiştirmek gerekir diyorum hepinize saygılarımı sunuyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.


Jakoben nedir vikipedi'den sizler için baktık;



Jakobenizm, ideolojisini genel kitle ideolojisinden daha yeğ gören ve dikte yolu ile bu ideolojiyi kabullendirmeyi amaçlayan politik akım. Kelime anlamı itibarıyla keskin devrimci anlamına gelir.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 10:24

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
kartal can
kartal can - 10 yıl Önce

türkçe olimpiyatlarıda buna güzel bir örnek, zorla türkçeyi öğretmektense insanlara bunu ihtiyaç haline getirip dünyaya bu şekilde kabul ettirebilseydik

SIRADAKİ HABER

banner17