Yandaşa Kıyak! Kartal'a zarar neden?

Altınok Öz'e soruyoruz. Kartal'ın en işlek meydanında ki bu ayrıcalığın sebebi nedir?

Yandaşa Kıyak! Kartal'a zarar neden?

CHP'li Kartal Belediyesi borç içinde ve Karyapsan hacizlik!

2009 yerel seçimlerinde CHP'den Belediye Başkanı seçilen Altınok Öz, 5 yıl içerisinde Kartal Belediyesini iflasın eşiğine getirdi. Gazetemiz 2012 yılında Bulgaristan'da lüks otelde içilen alkol faturalarının Kartal Belediyesi'ne kesildiğini belgeleriyle yayınladı.

Gazetemize teşekkürler yağdı.

Gerçekleri belgeleriyle ortaya koyan İlçem Gazetesi'ne, dürüst, ahlaklı vatandaşlardan haberimizden dolayı teşekkürler yağdı. Yayınladığımız faturalar da Kartal'lıların paralarıyla bira, rakı, viski, votka, kırmızı şarap, fıçı birası yurt dışında içildiğini gösteriyor.

 

En işlek meydanda 275 tl. kira

Kartal sahilde bulunan, belediye hizmet binasının hemen yanı başında ki cafe'den dolayı gazetemize ihbarlar yağdı. Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz E.B. isimli vatandaş 2011 yılında 250 TL. işkaliye parası 2012 yılında 25 tl. zam yaparak 275 tl. işgaliye parası ödediğini ve ödediği makbuzları gazetemize takdim etti.


Belediye kanunu çiğnenmiş!

Belediye encümeninin bilgisine baş vurduğumuzda böyle bir konunun encümene dahi gelmediğini belirttiler. Oysa ki; 5393 sayılı Belediye Kanununun 34 ncü maddesinin “g” fıkrası uyarınca üç yıla kadar kiralama işleri belediye encümeni tarafından yapılmaktadır. Aynı Kanunun 18 nci maddesinin “e” fıkrası gereği üç yıldan fazla süreli kiralamalar ise Belediye Meclisi kararı ile yapılmaktadır." kararı var.


Neden ihale yapmadın sayın Öz!

Belediye gayrimenkulleri, her yerde ve her dönemde kiracılar tarafından çokça tercih edilmiş, kira ihalelerine aşırı derecede rağbet olmuştur ve olmaktadır. İhalelerde teklif edilen bedellerin o bölgedeki rayiç değerlerin çok üzerine çıkması dahi belediye gayrimenkullerine ve kira ihalelerine olan ilgiyi azaltmamıştır. Bunun sebebi, belediyeden kira ihalesiyle tutulan yerin kira sözleşmesi yapıldığı andan itibaren uzun dönem boyunca orada oturulacağı, kira süresinin her yıl yenileneceği ve ödenen kira bedelinin de zaman içinde rayiç değerlerin çok altına düşeceği inancındandır. Öyle ise "Yemem, yedirmem" diyen Kartal belediye başkanı Altınok Öz, Neden CHP'li partilisine ihale yapmadan bu yeri verdi sorusu oluştu.

 

Yandaşa Kıyak! Kartal'a zarar neden?

Mevcut cafe'nin bulunduğu yer ihaleyle kiraya verilmiş olsa idi Bu gün sadece o yerden en az 100 bin lira Kartal Belediyesi'nin kasasına girmiş olacaktı. Kartal'ın en meydan ve en işlek yerinde ki mevcut yer ihaleyle kiraya verilmiş olsa idi, aylık 3 bin ile 5 bin lira arası kira getirisi olacaktı Kartal Belediyesi'ne. Aylık 3 bin liradan yılda 36 bin lira, 3 yılda ise 108 bin lira gibi bir kira getirisi ile Kartal Belediyesi zarara uğratılmış oldu.



Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 15:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Deniz
Deniz - 10 yıl Önce

Bravo büyük gazetecilik

kartal can
kartal can - 10 yıl Önce

acaba chp den encümen adayı olamadımı bu e.b

SIRADAKİ HABER

banner17