Metin Demirci 'Yunus Mahallesi'ne hizmet için adayım.'

Gazetemize muhtar adayı olduğunu açıklayan Metin Demirci, kendisini ve hedeflerini ortaya koydu

Metin Demirci 'Yunus Mahallesi'ne hizmet için adayım.'
Metin Demirci kimdir?

 

"1963 Erzincan Refahiye doğumluyum. 1968 den beri Yunus mahallesinde ikamet etmekteyim. İlkokulu Topselvi ilköğretim okulunda, orta ve lise eğitimimi Kartal Lisesinde tamamladım.

       Ticaret hayatıma otomotiv yedek parça sektöründe imalat ve toptan parça satışı yaparak başladım. Bu işe 20 yıl devam ettim. Bu süre zarfında işimden dolayı Anadolu'nun bütün vilayetlerini gezdim. Bu vesileyle neredeyse tüm insanlarımızı yakinen tanıma fırsatı buldum. Anadolu'muzun sıcak insanları ve birbirine çok yakın kültürleriyle tanışmam hiç kimseyi ayırmadan değer vermek konusunda bana engin bir hayat tecrübesi kazandırmıştır.

   

2000 yılında inşaat sektörüne geçtim. Kartal'a bağlı Yunus,Yalı, Topselvi, Karlıktepe mahalleleriyle Pendik ilçesinde bir çok inşaat projesinin müteahhitliğini yaptım. Halen bu sektörde faaliyetimi sürdürmekteyim.

 

Şu anda mevcut Yunus mahallesi muhtarlık azalığı görevimi yapmaktayım.Mahallemizin spor takımı olan Yeni mahalle spor kulübünün başkan yardımcısıyım.

     

Refahiye Çatalçam Kültür ve Dayanışma Derneğinde 3 dönem başkan yardımcılığı görevini yaptım.Şu anda denetleme kurulu başkanlığı yapmaktayım.Aynı zamanda Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneğinin üyesiyim.

 

       

MAHALLEMİZ İÇİN HEDEFLERİMİZ;

 

1-Mahalle halkımızla resmi kurumlar arasında çözüm odaklı etkin bir iletişim sağlamak.


2-Mahallemizin sokaklarının yollarının,kaldırımlarının ve parklarının eksikleri bakımları ve onarımlarıyla ilgili belediyelere hızlı bildirimlerde bulunup sorunların kısa sürede çözülmesini sağlamak.


3-Bilgi çağı teknolojilerinin etkin kullanımı için çalışmak bu doğrultuda mahallemize ücretsiz wi-fi hattının getirilmesi için Kartal Belediyesi nezninde girişimlerde bulunmak.


4-Okul çağı çocuklarımızın bilgiye erişimini kolaylaştırmak için ücretsiz bilgi evi kurulmasını sağlamak.


5-Mahallemizde seminer eğitim toplantıları ve kütüphane sergi salonu gibi bölümlerin bulunduğu kültür evi yapmak için ciddi bir çalışma yapmak.


6-Amatör ligde mücadele eden mahallemizin futbol takımı Yenimahalle Spor Kulübüne lokal yeri temin etmek.Gençlerimizi kulübümüz vasıtasıyla gerek kötü alışkanlıklardan gerekse sağlıkları için spor faaliyetlerine yönlendirmek.


7-Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için çalışmada bulunmak.


8-Bakıma muhtaç vatandaşlarımızın tespitini yapmak bu vatandaşlarımızın ilgili kurumlara bildirimlerini yapmak ve yardımlara ulaşmalarını sağlamak.


9-Kentsel dönüşüm bölgesi olan Yunus mahallesi istasyon bölgesindeki vatandaşlarımızın çıkarlarını korumak. İlgili platformlarda ilçe belediye ve büyükşehir belediyesi arasında etkin işbirliği sağlamak.İnsan odaklı bir dönüşümün takipçisi olmak.


10-Kentsel dönüşün yasası kapsamında konutlarını yenilemek isteyen vatandaşlarımıza nasıl bir prosedür izleyeceğine dair bilgi vermek ve gerekli müşavirlik hizmetlerini almalarını sağlamak.


11-Aşevi kurulması gerekli çalışmaları yapmak.


12-Vatandaşlarımızın kan ihtiyacı olduğunda bulunmasına yardımcı olmak.

 

   Yukarıda maddeler halinde özetlediğimiz ama bununla sınırlı kalmayan somut hedeflerimiz için siz değerli Yunus mahallesi sakinlerinin desteklerini bekliyorum.Saygılarımla" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 23:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
müslüm tepe
müslüm tepe - 10 yıl Önce

Benim tanidigim bu abimiz daha fazlasini yapacagina eminim

yavuz piroglu
yavuz piroglu - 10 yıl Önce

Başarılar dilerim

enes demir
enes demir - 10 yıl Önce

Allah yolunuzu acik etsin...

SIRADAKİ HABER

banner17