Kartal'da Nevruz Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulunda kutlandı.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Nevruz'u kutladı.

Kartal'da Nevruz Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulunda kutlandı.
banner46

2013 nevruz fotoları

Doğanın uyanışı, baharın gelişi müjdesini ve coşkusunu taşıyan Asya halklarının 3000 yıllık geleneği Nevruz,  Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan programla kutlandı. 

Türkler için; Göktürklerin Ergenekon’da, demirden dağı eritip çıkmalarının kutlanması olarak özel bir anlamı da bulunan Nevruz için yapılan kutlama 21 Mart Cumartesi günü Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu’nda gerçekleşti.

 

Kartal Belediye Başkan Vekili Gülcemal Fidan, Maarif Müfettişleri Başkanı Bahaddin Alpagut, Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ile okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı, “Türk Dünyası ve Türk Toplulukları Haftası” çerçevesinde yapılan kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.

 

Geleneksel ateşin yakılması, demir dövme, yumurta tokuşturma gibi Nevruz ritüellerinin yerine getirildiği kutlamada, öğrenciler de okudukları şiirlerle, yaptıkları halk danslarıyla binlerce yıllık ata geleneğinin parçası olma coşkusunu yaşadılar.   

 

Yeni anlamına gelen ‘nev’ ve gün anlamına gelen “ruz” kelimelerinin birleşimi ‘Nevruz’ Birleşmiş Milletler tarafından 2010 yılında alınan kararla tüm dünyada kutlanıyor.   

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:46

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17