Kartal Belediyesi memurları sevindirdi

Kartal Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kartal Belediyesi memurları sevindirdi
Yapılan sözleşmeye göre, memurlara aylık net 1.220 TL ek ödeme ve sosyal haklarda iyileştirilmeler yapıldı.
 

Kartal Belediyesi ve KESK’E bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) düzenlenen törenle imzalandı. Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında düzenlenen törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Öztaner, İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Sezen, TÜM-BEL-SEN 3 No’lu Şube Başkanı Hasan Güzel, Kartal Belediyesi sendika temsilcisi Tolcay Tetikel, Kartal Belediyesi işyeri temsilcisi Hüseyin Erdem ve çok sayıda memur katıldı.


Kartal Belediyesi bünyesinde çalışan 374 memuru kapsayan sözleşmede, memurlara ücret ve sosyal haklarda iyileştirmeler yapıldı. Sözleşmede memurları en mutlu eden unsur, aylık net 1.220 TL’lik ek ödeme oldu. 3 ayı kapsayan sözleşmenin seçimlerden sonra yeni yönetim tarafından yeniden yapılması gerekiyor.


SİZLER İÇİN BÖYLE BİR İMZA ATMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM


Toplu iş sözlemesinin ardından bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Değerli sendika yöneticileri, çok değerli çalışma arkadaşlarım. 5 yıllık çalışma dönemimin son günlerinde sizler için böyle bir imza atmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biraz önce törenle rahmetli Adnan Kahveciyi andık. Adnan Kahveci’yi kendime çok yakın hissediyorum. Belki aynı kulvarda olmadık, aynı çizgide olmadık ama insan olarak, hayata bakış olarak, siyaset olarak kendimi hep aynı çizgide gördüm. Bugün benim için çok özel, hem de çok değerli. Çünkü, dürüst siyasetin, halkçı siyasetin halktan yana siyasetin en güzel simgesiydi Adnan Kahveci. Hiç ayakkabı kutusu olmadı onun, sizin de olmadı. 5 yıldır buradayız, bizler hiçbir zaman ayakkabı kutularıyla anılmadık, ona izin vermedik. Sizlerin evi düşünmeden, aybaşında ne yapacağım demeden görev yapmanız, her şeyden önce buradaki performansınızı arttırdı” dedi.


Çalışma yaşamı döneminde  yaşadıklarını da paylaşan Başkan Op. Dr. Altınok Öz konuşmasına şöyle devam etti: “Sizleri kendimde görebiliyorum, görebildiğim için kendimi sizin yerinize koyup bu tarafa bakmayı bildim. Sendikalıların yoğun olduğu SSK hastanesinde çalıştım, bende memurdum. Tüm Emek İş’i birlikte kurduk, birlikte çalıştık, birlikte yürüdük. Bu arkadaşlar büyük mücadele vererek bu günlere gelmemizi sağladılar. Sizler sendikaya olabildiğince sahip çıkmalısınız. Sendikayı güçlü kılın ki, sizde güçlü olasınız. İşte burada Şeyh Edebali’yi de anmak lazım. Diyor ki, ‘Bireyleri güçlü kıl ki, devletinde güçlü olsun.’ Siz de güçlü olun, güçlü bir sendikaya sahip olun ki, ülkede bazı işler yanlış olmasın. Yanlış yürümesin. Sevgili arkadaşlar, bu tablo beni oldukça mutlu etti. En azından sizler bir diğer sendika gibi genel başkanlarının katıldığı bir toplu sözleşmede genel başkanlarını yalnız bırakan bir davranış içine girmediniz. Demek ki bu bir süreç. O süreç 1955’ler de başlasa bile bazen ara rejimlerle düzenin, yapının, bilincin nasıl bozulduğunu gösteriyor ama sizler bu harekete çok sonra başlasanız bile nasıl bilinçlendiğinizi ortaya koydunuz. Sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.


BELEDİYE BAŞKANIMA EMEK VE DEMOKRASİ ADINA TEŞEKKÜR EDERİM


TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise, konuşmasında sendikal çalışmalar ve sendikaların önemine değindi. Erol, 90’lı yıllardan bu zamana mücadele ederek geldiklerini dile getirerek, “Bizim olmazsa olmazlarımızdan biri toplu sözleşmelerimizdi. Değerli dostlar, Belediye başkanı olduğu günden bugüne kadar bugün 5. sini imzalayacak olan çok değerli Belediye Başkanım,  ‘Emekçilerin, çalışanların özlük hallerinde bir iyileştirme olsun, insan onuruna yakışır bir yaşam olsun’ dedi ve biraz sonra 5. sözleşmeyi imzalayacağız. Ben geldiği günden bugüne kadar sendikal mücadelemize destek veren ve bugün toplu sözleşme ile sendikal mücadelemizi taçlandıran Sayın Belediye Başkanıma çalışanlar adına, sendikam adına, emek ve demokrasi adına çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu yapacağımız toplu sözleşme önümüzdeki süreçte hem çalışma barışını sağlayacak, hem de Sayın Belediye Başkanımın önünü açacak. Bir belediye başkanı eğer çalışanlarıyla huzur içindeyse özdeşleşmişse, emeğe barışa bakışı netse o belediye başkanının sırtının yere gelmeyeceğini ve önümüzdeki süreçte de başkanımızla beraber çalışacağımıza inanıyorum. Toplu sözleşmenin tüm çalışanlara, emek mücadelesi verenlere hayırlı olmasını diliyor, başkanıma sizlerin adına çok teşekkür ediyorum” dedi.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de sendika yöneticilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Kartalı seviyorum” plaketi takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 00:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kamuran
Kamuran - 10 yıl Önce

O verilen ek üçretle belediyede taşeron işçi evini geçindirmeye çalışıyor bu nasıl bir düzenki memur denilen kadrolu şahışlar zaten 2.500-3.500 arası maaş alırken birde ek ücret veriliyır taşerondaki adam açlıkla savaşıyor yazıklar olsun..

SIRADAKİ HABER

banner17