Kartal Belediyesi işçilerinden toplu iş bırakma ve toplu vizite eylemi!

Kartal Belediyesi ve şirketleri KARTURSAŞ ve KARYAPSAN’da imzalanan toplu iş sözleşmesinden doğan sosyal haklarını, maaş ve sözleşme farkları iki yıldan bu güne halen uygulanmadığını eden işçiler toplu iş bırakma ve vizite eylemi yaptılar.

Mahmt Şengül'ün bir önce ki eylemde basın açıklaması videosu:


Sendikadan yapılan açıklama da, "Belediye Başkanı ve şirket yöneticileriyle defalarca yaptığımız görüşmelerden hiçbir sonuç alınamamıştır. Şu anda kişi başına 4.000-TL ile 5.000-TL arasında alacak bulunmaktadır. Bunların ödenmesi için geçmişte farklı dönemlerde eylemler yapılmasına rağmen herhangi bir sonuç alınamamıştır.


En son DİSK Genel Başkanımız Kani BEKO ve Genel-İş Sendikası Genel Yönetiminin de olduğu Belediye Başkanıyla yapılan görüşmede, belediye başkanı işçilerle toplantı yapacağını söylemiş, fakat bu da gerçekleşmemiştir. Belediye Başkanı ve yönetiminin tavrı bize eylemden başka bir seçenek bırakmamıştır.

         
Tüm bu nedenlerle, ödenmeyen sosyal haklarımız ve şirketlerde uygulanmayan toplu sözleşme haklarımız için aşağıdaki program çerçevesinde, Çarşamba günü toplu iş bırakma, Perşembe günü ise  toplu vizite eylemlerini gerçekleştireceğiz." denildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 17:57

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17