Kartal Belediyesi bu inşaata nasıl göz yumdu? Savcılar göreve!

Altınok Öz, Kartal Belediyesi bu inşaata neden göz yumuyor?

Kartal Belediyesi bu inşaata nasıl göz yumdu? Savcılar göreve!
banner46
Kamu menfaatlerini korumayı kendine şiar edinen İLÇEM GAZETESİ, gelen ihbarlar doğrultusunda harekete geçti.



Kartal'ın en merkezi yerinde öyle bir inşaat yükseliyor ki, gören Maşallah diyor! Kartal Belediyesi yöneticilerinin neden böyle bir usulsüzlüğe göz yumdukları ise merak uyandırdı.



Doğan Sokak 1674 Ada, 30 Parsel'de ki inşaat'a öyle ayrıcalıklar tanınmış ki; Nerdeyse % 80 fazla inşaat yapan şahıslar arka sokağı (Elif Sokak) bile kendi mallarıymış gibi inşaat için kapatmışlar.




Parsel Alanı 436,19 m² kare olan inşaat alanı toplam 1 237,25 m² ve 5 kat çıkılması gerekirken, 2 180,95 m² inşaat yapılıyor. İnşaatın 3 er m² içeri çekme yapması gerekirken çekme yapılmamış. Yani inşaat sahibine 950 m² fazladan inşaat yapılmasına resmen göz yumulduğu iddia ediliyor. İnşaatın altında açılan otopark ise ticarethane gibi para kazanmakta. Yurt olarak planlanan sonradan otel'e dönüştürülen inşaatın iskanının alınmadığı ve iskansız yere otopark ruhsatının verilemeyeceği uzmanlar tarafından belirtilmekte. Vatandaşlar "Otel'e ait olarak yapılan otopark nasıl oluyor da ücretle halka açılıyor?" sorularını soruyorlar. Yerin altında 5 kat otopark olduğu ve Kartal Belediyesi'nin otel altında ki otoparkın ticarethane olarak çalışmasına göz yumduğu da iddialar arasında. 


















SAVCILAR GÖREV BAŞINA!




Kartal'ın en merkezi yerinde böylesine bir inşaatın yapılmasına, iskansız inşaatta otopark işletilmesine kimler göz yumuyorlar? Göz yummalarının nedenleri nedir? Görevi kötüye kullanma var mıdır? Soma Holding'in Kartal Belediyesi'ne yaptığı bağışlar halen kamuoyunda soru işaretleri uyandırırken, Bu inşaatta da bu tarz bağışlar yapılıp yapılmadığı da merak edilen sorular arasında. 
 
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 12:43

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
serdar agyuz
serdar agyuz - 10 yıl Önce

kartali ranta cevirdiler.

SIRADAKİ HABER

banner17