Kartal Belediye Başkanına 13 milyon lira borçlanma yetkisi verildi

Kartal Belediye Başkanına 13 milyon lira borçlanma yetkisi verildi

Kartal Belediye Meclisi Mart 2011 son oturumunu Cuma günü Kamer Gök'ün başkanlığında gerçekleştirdi.

Belediye başkanına borçlanma yetkisini verilmesi maddesi meclise gelince Ak parti grubu tepkilerle karşı çıktılar. Söz Alan Ak Parti Meclis üyesi Abdi KESİMAL" Belediye başkanı 13 milyon lira borçlanma yetkisi istemiş bizden. Ne için istemiş, Birincisi kamuya el atmalardan borcumuz var diyor. İkincisi şuulandırma bedel arttırımı için davalar var diyor ortada hiçbir belge yok. Üçüncüsü hangi arsayı kamulaştıracak bilgisini istiyoruz. Dördüncüsü Yukarı Mahalle Çırçır Caddesi'ndeki binayi bitireceğiz diyor. Önceden de borçlanma yetkisi istemişti. Böyle borçlanma olmaz. Önümüze şu çıktı borçlanalım, bu çıktı borçlanalım. 2023 Cumhuriyetin 100. Yılı için planlar yapıyoruz. Siz neden planlama yapmıyorsunuz?

HUKUK TANIMAZ EYLEMLER VE İŞLEMLER

Söz alan Ak Parti Meclis üyesi ve denetleme komisyonu üyesi Mehdi AKMAN, Kartal Belediye Başkanı Altınok ÖZ'ü çok sert söylemlerle eleştirdi. AKMAN "Belediye Başkanımız hukuk tanımaz  eylemler ve işlemler yapıyor. Geçen gün sizden bazı arkadaşlarında bulunduğu ortamda "O evrakı alamayacaksınız ve o evrak size gelmeyecek" dedi. (Kamer GÖK ve İbrahim DOĞAN  "Ben de ordaydım" diyerek Mehdi AKMAN'ı onayladılar) Denetim komisyonu her belgeyi isteyebilir. Burası Hukuk Cumhuriyetidir, Muz Cumhuriyeti değil. Başkanın hukuk tanımaz tavırlarına engel olmalısınız. 2010 yılı Eylül ayı'nda Altınok ÖZ'e yetki verdik, inşaatın tamamlanması için. Bu paralar nerelere kullanılmıştır. Bu hukuk tanımaz tavrından dolayı borçlanma yetkisine ret oyu vermenizi istiyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

SAĞDUYULU MECLİS ÜYELERİ LÜTFEN RED OYU VERİNİZ.

Mehdi AKMAN'dan sonra söz alan Temel YAZ " Sağduyusu olan CHP'li meclis üyelerine rica ediyorum. Bu fütursuzca borçlanmaya lütfen red oyu veriniz.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2011, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17