Kartal Belediye Başkanı Kartal’a ihanet etmiştir.

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı basına gönderdiği yazılı açıklama da "Kartal Belediye Başkanı Kartal’a ihanet etmiştir." denildi.

Kartal Belediye Başkanı Kartal’a ihanet etmiştir.
banner46
Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı'nın yazılı açıklaması;


KAMUOYUNUN  DİKKATİNE!

"4 Haziran 2015 tarihinde Kartal Belediye Meclisinde bir Holding’e ait İmar dosyasına yapılan itiraz, Kartal Belediye Meclisinin gündemine gelmiş ve yaklaşık 350 dairelik bir İmar artışı içermesi sebebiyle milletin meşru iradesi olan Kartal Belediye Meclisi tarafından reddedilmiştir. Konunun; basında çarpıtılarak yer alması ve bir algı operasyonu yapılmak istendiğinin görülmesi üzerine kamuoyunda doğru bilinmesi adına Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı olarak açıklama yapılması zarureti doğmuştur.

Söz konusu Holding’e ait parseller için Nisan ayı Meclisinde ilgilisinin talebi üzerine bir İmar Plan teklifi görüşülmüş ve Plan teklifi bugüne kadar onlarca örneğinde olduğu gibi İmar Komisyonunun tadilatı ile Kartal Belediye Meclisi tarafından oyçokluğu ile karara bağlanmış ve Kartal Belediye Başkanını bu kararı onaylamıştır. Tadilen (isteğin bir kısmının gerçekleşmesi) onaylanan planla ilgili olarak planın kesinleşme süreci İBB Meclisi tarafından verilecek kararın ardından askı süresinin dolması ile gerçekleşecek ve ilgilisinin itiraz hakkı askı süresinde mümkün olacaktır. (Plan Yapım Yönetmeliği Madde 33) İlçe Belediyesinin kararının ardından ilgilisinin bir itiraz hakkı hukuken söz konusu değildir. Buna rağmen itirazın Belediye Başkanının onayı ile Belediye Meclisi gündemine alınması çok açık bir hukuksuzluktur.  Bu hukuksuz itirazın 01.06.2015 tarihinde Meclis Gündemine alınması Ak Parti Meclis Grubunun itirazına rağmen kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edilmiştir. 04.06.2015 tarihinde yapılan oylamada 18 üyenin evet oyuna karşın 19 üyenin Hayır oyu ile hukuksuz itiraz reddedilmiştir.
       
Kamuoyunun bilmesi gereken hususlar başlıca şunlardır ki;

1-İlgilisinin itiraz hakkı İBB Meclis Kararının ardından askı sürecinde mümkündür (Plan Yapım Yönetmeliği madde 33  ve İlçe Belediye Meclisi kararının ardından yapılan itirazın gündeme alınması dahi hukuksuzdur. Bu konuda Kartal Belediye Başkanı hukuksuz itirazı Meclis Gündemine alarak hukuku açıkça çiğnemiştir.

2-İlgilisinin teklif ettiği plan tadilatında zaten terk etmek durumunda olduğu alanlardan 10.851 m2nin imar hakkını kullanma talebi vardır. 2.75 olan Emsal ve yönetmelikten gelen 1.20 çarpanı ile 35.808 m2lik ekstra bir rant (yaklaşık 350 daire )elde edilmek istenmiştir. Ulaşım planları ve yoğunluk artışı göz önüne alındığında böylesine büyük bir inşaat alanın kullandırılmasının olumsuzlukları dikkate alınmalıdır.

3-Gözden kaçırılmaması ve Kamuoyunun bilmesi gereken diğer bir husus ise İlgili firmanın 4485 Ada 184 nolu parselde bulunan 26.553 m2lik park alanını 23.08.2013 tarihinde satın almış olduğudur. Zaten park alanı olduğu bilinen bir parselin satın alınarak buadan inşaat alanı devşirilme gayretini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

4-Kartal Belediye Başkanının yerel medyaya yansıyan açıklamalarında; “İlgili firma, dilekçesinde ya reddet ya da kabul et demiştir. İlçe Belediye Meclisi bunu tadil edemez. Ya kabul ya da reddetmelidir. Tadilat hakkı yoktur” demiştir. Belediye Başkanına hatırlatmak isteriz ki tadilen kabul edilen Meclis Kararını bizzat kendisi onaylamıştır.  Meclisin tadilat hakkı olmadığı iddiasında olan ve Belediye Kanununu çok iyi bildiğini iddia eden Belediye Başkanı,  yetkilerinden birisinin bu karar hukukuz ise Meclise iade ederek tekrar görüşülmesini istemek olduğunu da bilmelidir. (5393 sayılı kanun 23. Madde). Belediye Meclisinin tadilat hakkı olmadığına dair iddia Kartal Belediye Başkanının aklına Holdingle görüştükten sonra mı gelmiştir? Madem karar Belediye Başkanının iddiasına göre hukuksuzdur, neden görüşülmesi için Belediye Meclisine iade etmemiştir?  Aynı gün onaylanan başka bir İmar Planı teklifi de Belediye Meclisinin takdiri ile tadilen onaylanmıştır. Belediye Başkanı sadece Holdinglerin isteklerinin mi tadil edilemeyeceğini savunmaktadır? Neden sade vatandaşların bugüne kadar tadilen onaylanan onlarca dosyası için bu Holdinge gösterdiği yakınlığı göstermemiştir iddiasının doğru olduğuna inanıyorsa neden tartışılan dosya ile aynı gün tadilen onaylanan başka bir dosya ve geçmişte tadilen onaylanan onlarca dosya hakkında bugüne kadar gereken iadeleri  ve açıklamayı yapmamıştır? 


5-Belediye Başkanının sade vatandaşların dosyasındaki itirazlarla ilgilenmezken bu dosyadaki itirazın kabul edilmesini ısrarla istemesinin ardında Kartal Halkının bilmediği, kapalı kapılar arkasında yapılan gizli görüşmeler mi vardır?



6-Belediye Başkanı bu dosyanın Kartal’ın geleceği için çok önemli olduğunu ve reddedenlerin Kartal’a ihanet ettiklerini söylemiştir. Oylama 18 oya karşı 19 oyla reddedilmiştir. Oylamaya katılmayan tek kişi ise Kartal Belediye Başkanıdır. Katılması ve Evet oyu kullanması durumunda  oylamada  19 – 19 eşitlik durumu oluşacak ve oturumu yöneten Meclis Başkanvekilinin oyu 2 sayılacak(5393 sayılı kanun 22. Madde) ve itiraz kabul edilecekti. Madem bu dosya Kartalın geleceği için bu kadar önemlidir! o zaman oylamaya katılmayan tek kişi olan Kartal Belediye Başkanı Kartal’a ihanet etmiştir. Kendisini oylamaya katılmama sebebini ve oylama öncesinde nerede olduğunu açıklamaya davet ediyoruz.


7-Kamuoyunun bilmesi gereken diğer bir gerçek de şudur ki; İBB Meclisi tarafından dosyanın onaylanması ve askı süreci sonrası kararın kesinleşmesi ile planda yeşil alan olarak ayrılan alanlar İBB’ye terk edilecektir. İBB’yi düşman olarak gösterip alanın ne olursa olsun Kartal’a kalmasının istenmesi basit bir Kartal milliyetçiliği değil Holdingle kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklardır. 



8-Son olarak belirtmek isteriz ki; istediğiniz kararların Belediye Meclis üyeleri tarafından onaylanması durumunda Meclis Üyelerinin kahraman, reddedilmesi durumunda hain olarak ilan edilmesi yakışıksız ve demokrasi kültürüne yakışmayan bir tutumdur. Unutulmamalıdır ki Kartal Belediye Meclisinin 37 üyesi de Kartal Belediye Başkanı gibi Kartal halkının oyları ile meşruiyet kazanmış ve hür iradesi olan kişilerdir. Bu sebeple herkesi Kartal Belediye Meclisinin iradesine saygı duymaya davet ediyoruz."

AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI 
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 11:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 9 yıl Önce

CHP KARTALDA BITTI BITIRENDE ALTINOK CHP BELEDIYE YÖNETİMİ ISTIFA ETMELI KARTAL BELEDİYE YÖNETİMİ CHP OLARAK ISTIFA ISTIFA CHP ILCE NEREDE ONLARDAMI SUSTURULDU CHP IL YÖNETİMİ NEREDE KARAYALCIN. keskin

ali keskin
ali keskin - 9 yıl Önce

SAYIN BASIN SIZDE YALNIZSINIZ BELEDIYE BASKANININ HAVUZ MEDYASI VAR ..........GAZETESİ DEMECINI ORDAN VERMIS RANT ............ GAZETESINE AKIYOR. keskin

SIRADAKİ HABER

banner17