Hüsnü Süslü 'CHP'de Mezhep ayrımıcılığı yapılmasından utanç duyuyorum!'

Kartal CHP gerildi. Hüsnü Süslü'yü destekleyip CHP'yi yönetenlere ateş püskürdüler Hüsnü Süslü CHP Kartal İlçe binasında yaptığı basın açıklamasında Adnan Keskin’e ateş püskürdü.

Kartal Belediye Başkan Adayı Hüsnü Süslü uğradığı haksızlığa tepki gösterdi.

Süslü, “Adnan Keskin, Bu alevi aday ile mi Kartal’da seçim kazanacağınızı düşünüyorsunuz? derse, ben bu partide mezhep ayrımcılığı yapılmasından utanç duyuyorum!" dedi.


CHP Kartal Belediye Başkan Adayı olarak dün akşam Parti Genel Merkezinde yapılan MYK toplantısı sonucu PM onayı ile Hüsnü Süslü isminin açıklanmasından bir kaç saat sonra gece 03.00 civarı aday isminde değişikliğe gidilerek mevcut başkan Altınok Öz’ün açıklanması ilçe örgütü ve tabanında ciddi tepkiye yol açtı. Akşam saatlerinde CHP Kartal İlçe Başkanlık binasında toplanan partililer yapılan bu sondakika değişikliğine öfkelenerek çok ciddi tepki gösterme kararı aldılar.


Süslü, "Bana mezhebim üzerinden vuramazsınız!"


CHP ilçe'de konuşan Süslü "Bana mezhebim üzerinden vuramazsınız, doğduğum yeri ben seçmedim, mezhebimi ben seçmedim. Böyle bir mezhepsel ayırım yapan anlayışı red ediyorum. Benim eşim sünni ve 16 yıldır evliyiz, hiç mezhep sorunu yaşamadık. Beşli komisyonda benim ismim Hüsnü Süslü olarak çıkyor. MYK’dan çıkan kararda Kartal Aday Hüsnü Süslü olarak çıkmış. Saat 20.00 de karar resmiyet kazanıyor. 60 Parti Meclisi Üyesinin olduğu bir toplantıda geçiyor. Daha sonra ne oluyor nasıl oluyor da aday isminde gece yarısı değişiklik yapılıyor.



jammer cihazlarının çalıştırıldığı Adnan Keskin’in odası!


Genel Merkezde hiç kimsenin sokulmadığı, jammer cihazlarının çalıştırıldığı Adnan Keskin’in odasında Özgür Nas ve Oğuz Kaan Salıcı nasıl alınıyor. Hangi güç müdahalesi yapılıyorsa gelen evrakta benim ismim değilde mevcut başkanın ismi veriliyor. Birgün önce mevcut adayın ismi açıklansaydı, problem olmazdı. Fakat benim adım açıklanıyor, daha sonra alevi olmam gerekçesiyle değişikliğe gidiliyor.


Mezhep ayrımcılığı yapılmasından utanç duyuyorum!


MYK’dan karar değişikliği yapılırken, Bilhun Tamaylıgil, Adnan Keskin 'Efendim ön seçim yapıldı bakın bütün aleviler Erzincan’lılar ön sıralarda.' denilmiş. Ben bu partide mezhep ayrımıcılığı yapılmasından utanç duyuyorum." diyerek adaylıktan çekildiğini belirtti. Bu konuşmalar yapılırken Hüsnü Süslü ailesi ve partililerin bir çoğu göz yaşlarını tutamadaıkları gözlendi. Hsünü Süslü, Adnan Keskin gibi adamların olduğu bu partide siyaset yapmayı düşünmediğini belirtti.


Partililer daha sonra Kartal Meydanında toplanarak Genel Merkeze toplu eylem yapacaklarını belirttiler. Genel Merkeze topluca baskına gideceklerini ifade ettiler. Kartal’dan Ankara’ya protesto yürüyüşü eylemi yapmak üzere yapacaklarını belirten partililer mevcut adaya kesinlikle oy vermeyeceklerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 22:16

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17