Haberimiz ses getirdi. Kartal Belediyesi hizmet yaptı!

İlçem Gazetesi'nin "Engellileri Engelleyen duyarsız vatandaşlar ve yetkililer!" haberi yetkilileri harekete geçirdi.

Haberimiz ses getirdi. Kartal Belediyesi hizmet yaptı!
Perşembe günü yaptığımız haberde;
 

Engelliler 3 Aralık'ta söylemlerle ve etkinliklerle hatırlanırken, engelliler için gerçekten hayatı kolaylaştıran çalışmalar yapılıyor mu? diye sormuştuk.



İşte o haberimiz;

Çırçır Caddesi Şerifali Sokak'ta kaldırımda mahsur kalan iki engelli vatandaşımız ve duyarlı esnaf, bizi yetkilileri kamuoyunu uyarmak üzere çağırdılar.



Kartal Belediyesi'nin Çırçır Caddesinde ki uyguladığı geniş kaldırımlara ve park sorununa esnafların ve vatandaşların tepkileri dinmiyor. Esnafların imza toplamalarına ve şikayetlerine rağmen, yetkililerin duyarsızlığı hayretlerle karşılanıyor.


Engellileri engellemeyin!


Engellilerin kaldırımdan inip çıkacağı yere araç park eden duyarsız vatandaş engellileri ve esnafı kızdırdı. Gazetemize açıklama da bulunan vatandaşlarımız "Herkes her an engelli adayıdır. Bizlerin kaldırımlardan iniş çıkış yoluna park eden araç sahiplerini kınıyoruz. Yetkilileri de kaldırımlar da engelli araçların geçiş yoluna emniyet barları koymalarını istiyoruz." dediler.


Belediye harekete geçti!


Yaptığımız haberi dikkate alan Kartal Belediyesi harekete geçti ve Çırçır Caddesi Şerifali Sokağın bir kaldırımına engellilerin rahatlıkla inip çıkacağı bir asfalt çalışması yaptılar. Bu çalışma engellileri ve esnafı sevindirdi. Bizde bir hayra vesile olduğumuz için mutlu olduk. 


Yetersiz hizmet!


Haberimizi önemseyen ve asfalt döken yetkilileri teşekkür eder emeği geçen herkesin alnından öperiz. Lakin! Yapılan çalışma yeterli olmamıştır. Neden mi? Bu tarz engellilerin geçeceği 
yerlerde engelli bariyerleri olmalıdır. Örnekleri mevcuttur. Engelli bariyerleri olunca vatandaş aracını bariyerlerin ilerisine park eder ve engelli yolunu kesinlikle kapatamaz. Örnek görmek isteyen yetkililer Kartal Merkez Camisinin hemen yanı başındaki engelli bariyerlerini görebilirler.



Geçen gün yaptığımız haberde ki resim (aşağıda) dikkatli incelendiğinde eğer o caddede engelli bariyeri olsaydı vatandaş aracını oraya park edemeyecekti.






Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 14:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17