Fethi SATICI'ya Onursal Sevgi Ödülü Verilmeli!

Fethi SATICI'ya Onursal Sevgi Ödülü Verilmeli!

Uluslararası gazeteci, üstad, duayen, sevimli gazeteci Fethi abimiz, her zaman ki gibi muhteşem kalemini konuşturmuş.

O kadar duygulandım ki okuduğumda, mendil dayanmadı gözyaşlarıma. aklıma hemen şu şarkı geldi "Bu ne sevgi ahh, bu ne ızdırap, zavallı kalbim ne kadar harap" 

Bir yazar, yaşını almış bir insan belediye başkanını sevse sevse ancak bu kadar sever. Bu sevgi karşılıksız kalmamalı bence.  Başkanımıza sesleniyorum; hemen muhteşem bir gece hazırlamalısınız, Fethi SATICI için. Bu gecede ona "Onursal sevgi plaketi" taktim ediniz. Böylesine bir sevgi karşılıksız kalmamalı bence.

Ne demiş sevgili SATICI; 

"Bir süre bekledim ve sessiz kalmayı tercih ettim. Sesiz kalmamın da bir nedeni; gelişmelerin seyrini takip etmek istedim. Ettim de. Neden mi söz ediyorum? “TORBA YASASI” mağduru (!) 61 işçinin İstanbul Valiliği’ne verildiği iddia edilen isim listesi. (Yayınladığımız iddia değil gerçek liste)

Bizler ve bazı siyasiler adeta kurt olmuşuz ve kalleşce karlı havayı seviyormuşuz. Dürüstlük abidesi belediye başkanımıza kötülüyormuşuz! "bir şey kazandırmaz, kaybettirir" derken ufaktanda aba altından sopa göstermiş.

Yazar, çizer grubu ve “KURT KARLI HAVAYI SEVER” mantığını fırsat bilen bazı siyasiler konuyu siyasi malzeme yaptılar. Bir haftadır Kartal’da ilgili konu ile ilgili kıyametler koparılıyor, fırtınalar çıkırılıyor. Yok efendim Kartal Belediyesi 61 işçinin ismini Valiliğe neden verdi, neden gerek duydu gibi sözlerle Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Sayın Altınok Öz’e onlarca eleştiri okları gönderildi, gönderilmeye de devam ediyor. Yani bir BARDAK suda fırtına koparılıyor. Aslında ortada fırtına estirecek bir konu da yok. Burada maksat şu; Sayın Öz’ü Kartal halkı çok seviyor ve güveniyor. Adeta bir dürüstlük abidesi konumunda olan Başkan Öz’ü yıpratmak, işçi düşmanı gibi göstermek kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Aksine kaybettirir.

ÇALIŞKAN BELEDİYE BAŞKANINI ENGELLİYORMUŞUZ! GÖREVE GELDİĞİNE PİŞMAN ETMİŞİZ. ALLAH'TAN KORKUN DİYOR!

GÖREVİ ENGELLENİYOR

500 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanı yasaların kendisine tanıdığı ve verdiği yetkileri kullanamayacak mı? İşini, görevini ve tercihini yapamayacak mı? Otel kiralıyor, halkın yararına olan plaj tesisleri kiralıyor. Karşı çıkıyorlar. En tabii hakkı olan LOJMAN yaptırıyor onda karşı çıkıyorlar. Kentin aynası, vitrini ve kültürü olan Heykel ve heykeller yaptırıyor. Ona da karşı çıkılıyor ve acımasızca eleştiriliyor. Spor kulübü satın alıyor ona da karşı çıkılıyor. Belediyeyi ve şirketlerini BORÇ batağından kurtarıyor. Yine karşı çıkılıyor.
Ya arkadaşlar bırakın Sayın başkan görevini yapsın. Adamı belediye başkanı olduğuna bin pişman ettiniz. Her işine, her icraatına, her attığı adımına karışıyorsunuz ve karşı çıkıyorsunuz. Madem oldu olacak soluduğu havaya, içtiği suya, yediği ekmeğe ve giydiği kostümlerine de karşı çıkın. Olmadı evinde kullandığı elektrik enerjisine de karşı çıkın. Başkan “Doğalgaz kullanıyorsun, kullanma. SOBA YAK” diyeceksiniz nerede ise.
Yapmayın arkadaşlar, yazıktır ve de günahtır.
Allah’tan korkun, korkunuz varsa.

  YAHU "İLÇEM'E KİM HABER VERİYOR" DİYOR! ADETA. KİM BU KÖSTEBEK BAK FETHİ ABİ BULURSA ÖPECEK HABERİNİZ OLSUN. NASIL ONUN ÇOK SEVDİĞİ BAŞKANI  İLE İLGİ HABER SIZDIRIRSINIZ!

KONU SAPTIRILIYOR

Kartal Belediyesi’nde çalışan ve İstanbul Valiliğine isimleri bildirilen işçilerin isim listesini İlçem Gazetesine kim sızdırdı? İlçem Gazetesi tabii ki gazetecilik ve habercilik yapacaktır, yapmalıdır. Ortada önemli bir konu vardır. Nasıl ki Sayın Aytekin Yaşar, gazetecilik ve habercilik yapıyorsa biz de gazetecilik ve habercilik yapacağız. Belki yapacağımız gazetecilik ve habercilik bazılarının işine de gelmez, gelmesin. İşe gelecek diye gazetecilik yapmıyoruz. Doğru olduğuna inandığımız konuları işliyoruz, işlemeye de devam edeceğiz. Benim için çok önemli olanda bir yer de şu; ilgili isim listesini İlçem’e kim sızdırdı veya verdi. Kartalspor’un Başkanlığına seçilen ve 1-2 gün başkanlık yapan kardeşimizin de istifa haberi ilk olarak İlçem gazetesi haber sitesinde yer aldı. Çünkü Kartalspor ile ilgili gelişme ve haberlerden bizim de bilgimiz oluyordu.. Bu sefer nedense olmadı.

KÖSTEBEK Mİ VAR?

Dikkatimi çekiyor Kartal Belediyesi ile ilgili bazı konu, konular ve icraatlar, kararlar dışarıya sızdırılıyor gibi geldi bana. Yoksa Belediye’de ve Kartalspor’da KÖSTEBEK Mİ VAR? Sorusu geliyor insanın aklına. Yoksa ilgili isim listesinin gizli, saklı bir yanı yok mu? O da Kartal Belediyesi’nin sorunu. Köstebek varsa bu konu mutlaka açıklık kazanmalı ve kim veya kimlerin KÖSTEBEK olduğu açıklanmalıdır diye düşündüm.

İzahatta bulunma ihtiyacı duyuyor. Konuyu açıklıyor ve bakın falanca yazarla, filanca yazar ne güzel anlatmış! diyor. 61 işçi size sesleniyorum işten atılma kovulma yok sadece attaaaya gideceksiniz, üzülmeyin yahuuu buna da alışırsınız mı demek istemiş!

DEVLET TAVİZ VERMEZ

Kartal Belediyesi’nden ilgili YASA gereği İstanbul Valiliğine 61 işçinin ismi bildirildi ve bu işçiler başka kurum veya kurumlarda görevlendirilecekler. Yani İŞTEN atılma, kovulma yok. Sadece iş yeri değişikliği olacak.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Sayın .Altınok Öz, bu konuda kararını vermiş,inisiyatifini  ve tasarrufunu kullanmıştır. Yani verdiği karardan döndüğü zaman bunu daha başka istekler, daha başka oluşumlar takip edecektir. Bir kere OK YAYDAN çıkmıştır ve bununda dönüşü yoktur. Sayın Öz,  bu konuda geri adım attığı takdirde güvenilirliğini ve inanılırlığını kaybedecektir.

"Başkanımı rahat bırakın, burnunuzu sokmayın öyle her işe diyerek" nasihat sopası gösteriyor adeta

Sayın Öz’e AKIL verme, yol gösterme ve de üzerinde BASKI oluşturmak da bana göre kimsenin hakkı ve haddi de değildir.

Sayın Öz, 40 yıldır DEVLETE bir HEKİM olarak hizmet etti. Şimdi de belediye başkanı olarak Kartal’a ve Kartal halkına hizmet ediyor. Lütfen Sayın Öz’ü bu konuda rahat bırakın ve her işine, her hizmetine de BURNUNUZU SOKMAYIN.
Kalın sağlıcakla.

Evet, sevgili okurlar. siyah renk yazılar bana ait, diğer renk yazılar da Fethi abimin yorumları.

Asıl ilginç olan ise, yada marifet olan ise sayın Altınok ÖZ'ün kendisini bu kadar sevdirmiş olmasıdır. Bu bir marifet işidir, gönül işidir. Gazeteciler öyle kolay kolay herkesi sevmezler. Biz neler görüyor ve duyuyoruz.

Bazı gazeteciler bazı belediye başkanları için "Görüpte göreceği rahmet bu, bundan sonra kimse buna oy vermez" derken. Fathi abimin gönlüne girmişsiniz. Tebrik ediyorum.

Allah muhabbetinizi arttırsın. Akibetiniz de aynı olsun, yani sevgi dolu...

Çünkü yanlış hatırlamıyorsam Nisa suresinde "kişiler sevdikleriyle haşr olunacaklardır" demekte.

sevgi dolu günlere...

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2011, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17