Dap yapının İstanbul Marina Projesi Kartal'ın hava koridorunu ve silüetini bozacak!

İlçem Gazetesi geçtiğimiz aylarda Kartal'ın yollarını çökerten, heyelan bölgesine inşaat yapan firmaları araştırmış ve kamuoyunu uyarmıştı.

Dap yapının İstanbul Marina Projesi Kartal'ın hava koridorunu ve silüetini bozacak!
Aziz şehir İstanbul'un hava koridorlarını bozan devasa inşaatlar gelecek nesiller için büyük tehlike arz ediyorlar.


Dap Yapı İstanbul Marina Projesi ile Kartal'da çalışmaya başladı bile. Arasından cadde geçen iki alan Devasa tahtalarla kapatıldı. Kapatılan inşaat alanı içerisinde ağaç katliamı yapılacak endişesi ise Kartal'lıları aylardır tedirgin etmekte. İlçem Gazetesi ağaçların resimlerini önceden çekerek belgeledi.


ESKİ KARTAL ÖZLENECEK!


Daha 20 yıl öncesine kadar plajlarıyla, doğal yaşam alanıyla sahil kasabası olan Kartal, bugün betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kartal yerleşim bölgesi olarak verimli topraklara sahip, iklimi gayet müsait, yeraltı menbaa suları azımsanmayacak kadar fazla. Kartal, Ayazma ile meşhur ve dünyanın balkonu Yakacık gibi bir tabiat harikasına sahip olan ilçedir.


KARTAL'IN HAVA KORİDORU BOZULACAK!

İslami inanışa göre çok katlı binalar ve zinalar kıyametin alameti olarak görülmektedir. Günümüzde şehir plancıları bu inanışın işaret ettiği noktada buluşuyorlar! şehir plancıları da mantar gibi biten çok katlı yapıları İstanbul için kıyamet habercisi olarak yorumluyorlar.  İstanbul'a ve Kartal'a hayat veren "Hava Koridorları", bilinçsiz kat artışları ve plansız yükselen gökdelenler nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Uzmanlar "İstanbul'un hakim yönü poyraz, fırtına yönü ise lodostur. Üçüncü derecede önemli yön, karayel. Yapılaşmanın özellikle bu üç ana yönde sirkülasyonu bozmayacak şekilde düzenlenmesi, bina yükseklikleri ve gökdelenlerin buna göre yapılması gereklidir" diyorlar.


İNSAN SAĞLIĞI DA TEHLİKEDE!


Uydudan çekilen görüntülere göre İstanbul'da ki çoğu dere yatakları inşaatlarla kapatılmış durumda. Yağan yapmurların bazı ilçeleri ilerde sel tehlikesiyle karşı karşıya bırakabileceği uzmanlar tarafından konuşulmaya başlandı bile. Devasa inşaatlar ve aşırı betonlaşma nedeniyle bozulan İstanbul iklimi, akciğer ve astım hastalarını önemli şekilde etkileyecek.


HALK GİDECEK ZENGİNLER YAŞAYACAK!


Yapılan pahalı gökdelenler nedeniyle; Kartal'a yıllarını vermiş, okumuş, yetişmiş, yetiştirmiş, Kartal sevdalıları maddi imkanları ile lüks binalarda yaşayamayacağı için, yerini zenginlere devrederek, daha varoş bölgelere göç etme durumuyla karşı karşıya kalacak. Daha şimdiden bir arap şeyhinin Kartal'da tanesi 1 milyon'dan 5 adet daire aldığı haberi konuşulmaya başlandı bile. Yapılan projede içinde her türlü AVM olacağı için Kartal esnafına bir katkı da sağlamayacak. "Halkın onaylamadığı hiç bir projeye geçit vermeyeceğim" diyen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün,
Kartal'ın ve İstanbul'un silüetini bozan gökdelenleri halka sorup sormadığı ise ayrı bir muamma.


BAŞBAKANIN HABERİ VAR MI?


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce İstanbul’un silüetini bozan gökdelenler ile ilgili sitemini dile getirmiş ve "Gökdelenleri görünce kahroluyorum!” demişti. Kartal'ın ve İstanbul'un silüetini bozan gökdelenlerden başbakanın haberi var mı? sorusunu gündeme getirdi. Umuyoruz ki başbakan bu Kartal'ın ve İstanbul'un silüetini bozan gökdelenlere bir ayar çeker.


BU BETON DA NEREDEN ÇIKTI?


Kartal'ın hava koridorunu ve silüetini bozan inşaatlar hızla yükselmeye başladı bile. Aşağıda gördüğünüz resim yeni çekildi. Doğan Sokak'ta alt katı oto park olarak açılan ve tepesinde çok çirkin
gözüken beton bloklardan oluşan bina, evlerinden adayı gören vatandaşların manzarasını bozduğu gibi tepkilerini çekmeye başladı bile. Vatandaşlar "Böyle gelişi güzel, çirkin binalar yükselirse vay Kartal'ın haline" diye konuşuyorlar.




Kartal'ın hava koridorunu ve silüetini bozan inşaatların ve Dap yapının İstanbul Marina Projesi ile ilgili asıl çarpıcı haberimiz yakında İLÇEM GAZETESİ'nde bizi izlemeye devam ediniz...
 



Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 11:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17