Ceviz Meydanı'nda altın var iddiası! Bryas Sarayı Cevizli'de mi?

Tarihi kalıntı çıkan Ceviz Meydanı için vatandaşlardan şok iddialar!

Ceviz Meydanı'nda altın var iddiası! Bryas Sarayı Cevizli'de mi?
banner46
İlçem Gazetesi Kartal Belediyesi'nin Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi olarak planladığı alanda geçen hafta tarihi kalıntıların çıktığını resimleriyle kamuoyuna duyurdu.

Haberimiz üzerine İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü harekete geçti. Konuyla ilgili ekipler gönderen İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü alanın sadece bir kısmını çevirmesi ve diğer alanda çalışmalara izin vermesi hayretlerle karşılandı.

Gelen telefonlar üzerine bu gün Ceviz Meydanı'na intikal ettik. Orada konuştuğumuz ve isimlerinin gizli tutulmasını isteyen vatandaşlar çok ciddi iddialarda bulundular.

İşte vatandaşların iddiaları;

"Balkondan izliyordum kazı yaparlarken tam orta alanda kepçe bir şeyleri  kırıp kırıp kenara attı!"

"Orada yüz yıllardır aranan Bryas Sarayı var! Ciddi bir araştırma yapılırsa gün yüzüne çıkar! Ciddi bir turizm patlamasına neden olur."

"O alanda Bizans dönemine ait kalıntılar ve zenginlerin mezarları var. Zenginleri de altınlarıyla gömüyorlar! Araştırma yapılırsa ciddi servet çıkabilir!" gibi vatandaşlar gazetemize iddialarda bulundular. 



Heykellere ve tarihi eserlere değer veren Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün böyle bir olay karşısında İnşaat makinalarının çalışmasına sessiz kalması ise hayretlerle karşılandı.

 
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 19:38

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17