Binali KARAMAN “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÇÜZÜLECEĞİNE İNANMIYORUM “

Binali KARAMAN “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÇÜZÜLECEĞİNE İNANMIYORUM “

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediyesi, eski Meclis üyesi Binali Karaman, olası bir Marmara depreminde Kartal’ın en çok etkilenecek ilçelerin önünde geldiğini hatırlattı.

1999 Marmara depremi, Düzce Kaynaşlı, Bolu ve geçtiğimiz hafta ve günlerde Van’da meydana gelen, mal ve can kaybına neden olan depremden ders çıkartılması gerektiğini belirterek, “ Yeni Kartal ne demek? En çok arazisi bulunan ülke Türkiye’dir. Yeni yerleşim alanları üretilerek, yeni parsalisyonlar yapılarak ve alt yapısı oluşturularak devletin vatandaşa ucuz arsa tahsisi konusunda yardımcı olması gerekiyor. Arsa rantını bir anlamda bir anlamda vatandaşın lehine kullanması gerekiyor. Vu bu uygulama yapıldığı zamanda depremin üstesinden geleceğiz ve şu anda depreme en büyük sıkıntıyı oluşturan sıkıntı şudur” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÇÜZÜLECEĞİNE İNANMIYORUM “

Karaman, şöyle devam etti: “ Bürokrasi ‘yi aşamadığımızdan dolayı Ankara, Büyükşehir ve Kartal üçkenin de gidip geliyoruz. Bu üç merci bir araya geldiği zaman çözüm çok kolay çok basit. Ayrıca çok önemli bir konunun da altını çizmek istiyorum. Kartalın en önemli sorunu Kentsel ve Rantsal bölüşüm değil, depremsel dönüşüm. Depremsel dönüşüm olduğu zaman rantı bir yere kaldıracağız ve tamamen sağlıklı yapılaşmaya gideceğiz. Kentsel dönüşüm 15 yıldır Kartal’ın gündeminde 15 yıldır Kentsel dönüşümle ilgili bir adım atamıyoruz. Bu adımı neden atamıyoruz? Çünkü vatandaş ayağı bu işin içinde yok. Sadece devlet bürokratları ellerine kalemi alıyorlar, kendi kafalarına göre plan ve projeleri çiziyorlar ve vatandaşa hiçbir şey danışılmıyor. Vatandaşı işin içine katmadığınız zaman bir binanın taşını bile oynatamazsınız. O anlamda vatandaş ve halk ayağı olmadan kentsel çözümün çözüleceğine ben şahsen inanmıyorum! İfadesini kullandı.

Tecrübeli siyasetçi Karaman, olası bir Marmara depremine karşı yeni  bir Kartal oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi. Fethi SATICI

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2011, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17