Adnan Keskin ve Oğuz Kaan Salıcı açıklama yaptılar

Adnan Keskin yargı önünde hesaplaşacak.

Adnan Keskin ve Oğuz Kaan Salıcı açıklama yaptılar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin "Kartal Cemevi Başkanı Sayın İsmail Saçlı’nın uyarısıyla öğrendiğim bu yakışıksız iddia ve iftirayı şiddetle kınıyorum. Ciddiye almaya değmez bu iftira hakkında, sadece ve sadece kardeşliğe, insanlığa, inançlara ve kamuoyuna saygım nedeniyle, ayrıca  halkın haber alması gerçekleri öğrenmesi için kısaca bu açıklamayı yapıyorum. Yaşamım boyunca insanların inançlarına, düşüncelerine, ırk, mezhep, din ve dillerine  hep saygılı oldum. Alevi vatandaşlarımıza Refah Yol zamanında yapılan saldırılar devam eder ve herkes susarken İstanbul Kartal’a gidip miting kürsüsünden dönemin Adalet Bakanına “Türkiye’nin yeni Hızır Paşalara ihtiyacı yok” diye seslenen ve bu nedenle hakkında dava açılan benim.
 
Denizli’de, Ankara’da ve yurdun her yerinde Cemevi toplantılarıyla açılışlarına katıldığımda halkla, vatandaşlarımızla kucaklaşmamız ve candan söyleşilerimiz, sohbetlerimiz de bu büyük yalan ile iftiranın ne kadar asılsız olduğunu göstermektedir. Gerek siyasi gerekse özel yaşamımda anlayışım ve çizgim bu olduğu için, ahlak dışı yöntemlerle,  şahsımı karalayarak, suçlayarak, yalan söyleyerek,  iftira atarak sonuç almaya çalışanlarla hep mücadele ettim ve etmeye de devam edeceğim. Kendilerine siyasi avantaj sağlamayı yaşam biçimi seçmiş kişiler CHP Genel Başkan Yardımcılığı’na geldiğim günden bu yana değişik tarihlerde ve değişik gerekçelerle yalan söyleyerek, iftira atarak gerek parti içinde gerekse özel yaşamımda şahsımı   itibarsızlaştırma gayretleri içerisine girmiş, İstanbul Kartal belediye başkan adayı belirleme sürecinde  de söylemediğim ve asla söylemeyeceğim sözleri bana yakıştırmışlardır.
 
O süreçte hiçbir arkadaşımım düşüncesi ve inancıyla ilgili değerlendirme yapmadığıma 60 kişilik  CHP Parti Meclisi ile 19 kişiden oluşan MYK’da tanıktır. Şahsımla ilgili iftira tümüyle gerçek dışıdır, siyasi amaçlarla yapılan bir karalamanın ürünüdür. Bu iftiranın sahipleriyle  yargı önünde hesaplaşacağım. Kartal Cemevi Başkanı Sayın İsmail Saçlı’nın uyarısı üzerine kendisine yaptığım açıklamayı kamuoyunun da bilgisine sunarım”


---------------------------------------------------------


CHP İSTANBUL İL BAŞKANI OĞUZ KAAN SALICI;


“Süslü’nün şahsımla ilgili olarak ortaya attığı iddiaların gerçekliği yoktur”


Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Süslü, Pazar günü gerçekleştirilen Parti Meclisi’nin ardından adaylığının açıklanmaması üzerine Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin’e ve şahsıma yönelik iftiralarda bulunmuştur. Partimizi mezhepçilik yapmakla suçlayan Süslü’yü yakışıksız ithamları nedeniyle kınıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olarak partimizin hiçbir bölgede etnik, dini veya mezhepsel farklılıkları ön plana alarak aday belirlemesinin söz konusu bile olmadığını açık ve net bir biçimde tekrar ifade ediyorum.  Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de ötekisi olmayan bir anlayışı ve sosyal demokrat belediyeciliği yerleştirmek isteyen partimizin bu tür karalama kampanyaları ve iftiralarla önünün kesilmesi mümkün olmayacaktır. Süslü’nün şahsımla ilgili olarak ortaya attığı iddiaların gerçekliği yoktur. Kartal Belediye Başkanlığı’na talip olan Süslü’nün aday belirleme sürecine yönelik demokratik olmayan ve şahsımı itibarsızlaştırmaya yönelik bu iftiralarından dolayı derin üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum.


Kamuoyuna duyurulur.



Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 00:02

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17