TÜRK MÜZİĞİ KOROLARINDA YETİŞEN KORİSTLER SAHNEYİ SEVDİLER

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde...

TÜRK MÜZİĞİ KOROLARINDA YETİŞEN KORİSTLER SAHNEYİ SEVDİLER

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde 19 ocak 2012 akşamı CKM’de  4.sü  gerçekleştirilen “Beş Ses Beş Saz” Konserinde, solistlerin sahne hakimiyetleri ve güzel yorumları yine büyük beğeni kazandı.

Program Yapım ve Yönetimini üstlenen Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu ve Kültür-Sanat sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu yaptığı konuşmada ; “-Kadıköy Belediyesi bünyesinde 65, Kadıköy’de yüze yakın Türk Sanat Müziği Korosu faaliyet göstermekte, her koroda da aşağı yukarı 20-30 arası korist bulunmakta. Bazı koristler uzun yıllardır korolarda Türk Müziği eğitimi almaktalar, ancak çoğu kendini ifade edecek bir platform bulamamakta. Koristlerin yıllarını verdikleri çalışmalarını sergilemelerine fırsat tanımak amacı ile bu projeyi başlattım. Bu gün görüyorum ki ne kadar isabetli bir karar vermişim. Türk Müziği Korolarımızın şeflerini de ayrıca kutlamak istiyorum. Dinlediğiniz bu güzel sesleri onlar yetiştiriyorlar. Öz müziğimizi sevdiriyorlar ve kültürümüzü yaşatıyorlar.” Dedi.

Gecede Şef Hakan Günay’ın yetiştirdiği Rönesans Sanat Evi Türk Sanat Müziği Korosu’ndan Melisa Tektel, Filiz Müftüoğlu, Mustafa Saraçoğlu, Sibel Gençer ve Hicran Benli solist olarak yer aldılar.

Udi Meral Güney’e ait eserlerin ağırlıkla yorumlandığı gecede saz ekibini; Şükrü İnci (Klarnet), Caner Altınbaş (Ud), Göksel Kokşa (Kanun), Seyfettin Uras (Ritm), Talat Er (Keman) oluşturdular.

Konsere her zamanki gibi yoğun katılım olması, izleyicilerin çoğunun ayakta konseri izlemelerine neden oldu.
Gece; Nesibe Müsevitoğlu’nun solistlere verdiği teşekkür çiçeklerinden sonra, hep birlikte söylenen şarkılar ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2012, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17